Κόσμος

Γαλλία: Το Ελιζέ πλήρωσε 26.000 ευρώ για το μεικ-απ του Μακρόν

Με τη δημοτικότητά του να βρίσκεται στο κατώτερο σημείο που έχει βρεθεί δημοτικότητα νεοεκλεγμένου Προέδρου στη Γαλλία, ο Εμμανουέλ Μακρόν έχει να αντιμετωπίσει ένα ακόμη πρόβλημα, αυτό του κόστους του μέικ-απ του.

Δημοσιεύματα θέλουν το Ελιζέ να χρεώθηκε με 26.000 ευρώ για το μέικ-απ του Προέδρου μόνον για τους τρεις πρώτους μήνες της θητείας του.

Προφανώς δεν πρόκειται μόνον για το κόστος του υλικού, αλλά και για την αμοιβή του τεχνίτη (μακιγιέρ) που ήταν επιφορτισμένος να καλωπίζει τον Πρόεδρο και να «χτίζει» τις όποιες ατέλειες του προσώπου του πίσω από ένα παχύ στρώμα μεικ-απ.

Το δημοσίευμα δεν αναφέρει αν το κόστος αφορά μόνον στον Πρόεδρο ή σε αυτό περιλαμβάνεται και τη «πρώτη κυρία».

Η γαλλική Le Point αναφέρει πως το όνομα της μακιγιέζ που είχε αναλάβει τις «επισκευές» είναι η Νατάσα Μ. και πως στο επίμαχο χρονικό διάστημα εξέδωσε (και πληρώθηκε) δύο αποδείξεις, μια ύψους 10.000 ευρώ και μια άλλη 16.000 ευρώ.

Το Ελιζέ εμμέσως παραδέχτηκε το κόστος, δηλώνοντας ήταν μια συμφωνία που κλείστηκε «επειγόντως» και ότι η ίδια μεικ-απ αρτιστ προσέφερε υπηρεσίες και στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Προέδρου.

Ωστόσο, αν οι 26.000 ευρώ αφορούν και αμοιβές της κυρίας Νατάσας Μ. για υπηρεσίες στο Πρόεδρο πριν αυτός χριστεί Πρόεδρος, προκύπτει και ένα ακόμη θέμα για το πόσο νόμιμο ή ηθικό είναι αυτές να πληρωθούν από το ταμείο του Ελυζέ.

Κύκλοι πάντως του Ελυζέ, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, τονίζουν ότι στο μέλλον οι δαπάνες καλωπισμού του Προέδρου θα είναι σημαντικά μειωμένες.

Στο δημοσίευμα πάντως γίνεται λόγος για παρεμφερείς δαπάνες που είχαν και οι προκάτοχοι του Εμμανουέλ Μακρόν, δαπάνες που δείχνουν πως διαχρονικά οι ένοικοι του Ελυζέ είχαν μια Λουδοβίκεια εμμονή στη δημόσια εικόνα τους.

Ο Πρόεδρος Ολάντ για παράδειγμα κόστιζε λίγο πιο ακριβά και είχε ξεσηκώσει τη γαλλική κοινή γνώμη όταν αποκαλύφθηκε ότι πλήρωνε για τον καλωπισμό του 30.000 ευρώ το τρίμηνο.

Παρόλα αυτά, και αυτό το ποσό δεν ήταν και τόσο προκλητικό όσο οι 100.000 στερλίνες που πλήρωσε το Ελιζέ στον

Ολιβιέ Μπενχαμού, τον προσωπικο κομμωτή του σοσιαλιστή ηγέτη, ο οποίος επιπλέον έπαιρνε και επιδόματα στέγης και οικογενειακό επίδομα.

Μάλιστα κάποιοι σχολίαζαν ότι ο Ολάντ εξελέγη για να ανατρέψει τον προκλητικό τρόπο που ζούσαν στο Ελιζέ ο Σαρκοζί και η Κάρλα Μπρούνι.

Η ουσία είναι πάντως, πως από ότι φαίνεται, το περιβάλλον του Ελιζέ «εμπνέει» τους ενοίκους του με τον ίδιο τρόπο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ