Κόσμος

Βόρεια Κορέα: Λάδι στη φωτιά με βίντεο - προπαγάνδα που απειλεί το Γκουάμ (βίντεο)


«Η κυβέρνηση Τραμπ θα πρέπει να έχει ανοιχτά τα ματια και τα αυτιά της από εδώ και στο εξής» απειλεί ένα νέο προπαγανδιστικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Βόρεια Κορέα, που αποτυπώνει μία εικονική επίθεση με πυραύλους κοντά στο Γκουάμ.

Όπως σημειώνει η Washington Post, το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα την παραμονή της έναρξης των ετήσιων ασκήσεων μεγάλης κλίμακας των ΗΠΑ με τη Νότια Κορέα, που ξεκίνησαν χθες.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, καθώς η ένταση ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Πιονγκγιάνγκ κλιμακώθηκε μετά την εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από τη Β. Κορέα, ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε με «οργή και φωτιά» από τον αμερικανικό στρατό.

Το ένα βίντεο έχει τίτλο: «Τι κόστος θα έχει για τους Αμερικανούς να χάσουν τον ύπνο τους;»
Δείχνοντας πρόσφατα πλάνα από το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Βόρειας Κορέας, το βίντεο τονίζει: Από τότε που η Βόρεια Κορέα ανέφερε ότι έχει σχέδιο επίθεσης στο Γκουάμ, υπήρξε μία αναταραχή στον Λευκό Οίκο, το Γκουάμ και την πολιτική σκηνή»

Με φόντο πολεμικές σκηνές και αμερικανικά στρατεύματα το βίντεο συνεχίζει: Οι ΗΠΑ θα πρέπει να έχουν ορθάνοιχτα τα μάτια και τα αυτιά τους γιατί δεν ξέρουν πότε και πώς θα τούς έρθει ο πύραυλος Hwasong-12. Θα βασανίζονται νυχθημερόν»

«Ευχόμαστε οι κεφαλές στις ΗΠΑ να σκεφθούν σοβαρά δυο φορές την προφανή έκβαση ενός πολέμου», αναφέρει ένα άλλο απόσπασμα, που συνοδεύει μια φωτογραφία του επικεφαλής του Πενταγώνου, Τζέιμς Μάτις. «Ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος των ΗΠΑ.»

Κι όλα αυτά ενώ η ένταση μεταξύ Ουάσιγκτον και Πιονγιάνγκ έδειχνε να μειώνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα μετά τις εκατέρωθεν απειλές, με τον Τραμπ να χαρακτηρίζει σοφή κίνηση την απόφαση του Κιμ Γιονγκ Ουν να αναβάλει την εκτόξευση πυραύλων στο Γκουάμ.

https://www.youtube.com/embed/KgSOp1LfcXo

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ