Κόσμος

Βενεζουέλα: Εκκληση για βοήθεια από την σύζυγο του ενός συλληφθέντα ηγέτη της αντιπολίτευσης - Δείτε τη στιγμή της σύλληψης

Η σύζυγος του δημάρχου του Καράκας, Αντόνιο Λεντέσμα, ενός από τους δύο ηγέτες της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας που συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα, απηύθυνε έκκληση για βοήθεια προς τη διεθνή κοινότητα, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στη Μαδρίτη, ενώ ζήτησε την επιβολή οικονομικών κυρώσεων εναντίον της χώρας της.

«Μάθαμε ότι ο Αντόνιο θα οδηγηθεί στη στρατιωτική φυλακή Ράμο Βέρντε (σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από το Καράκας) ακόμα κι αν επίσημα κανείς δεν έχει ενημερώσει την οικογένεια» δήλωσε η σύζυγος του στελέχους της αντιπολίτευσης, Μίτσι Καπρίλες, που βρίσκεται την Ισπανία.

«Νιώθουμε πολύ μεγάλη αγωνία» έπειτα από αυτή την «απαγωγή», επισήμανε η Καπρίλες που καθόταν δίπλα στη μικρότερη κόρη του ζευγαριού, την Αντονιέτα.

Η στιγμή της σύλληψης του Λεντέσμα

https://youtu.be/2lcvk_clkAU

Ο δήμαρχος του Καράκας, ο 62χρονος Αντόνιο Λεντέσμα, και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Λεοπόλντο Λόπες συνελήφθησαν εκ νέου σήμερα τα ξημερώματα στις οικίες τους όπου τελούσαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Η Μίτσι Καπρίλες, η οποία σχεδιάζει να επιστρέψει στη Βενεζουέλα τις επόμενες ημέρες, ευχήθηκε η Ισπανία και άλλες χώρες να στηρίξουν περισσότερο την αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα.

«Αδέλφια σε ολόκληρο τον κόσμο, σας παρακαλώ, στρέψτε το βλέμμα σας στην χώρα μας, αυτό έχουμε ανάγκη αυτή τη στιγμή (…) να πάρετε αποφασιστικά θέση κατά της δικτατορίας» στη Βενεζουέλα, τόνισε η ίδια.

Επιπλέον, διατύπωσε την ελπίδα η Ισπανία να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις διότι είναι «σημαντικό να κλείσουμε τις πόρτες σε ό,τι αφορά τον εμπορικό τομέα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...