Πατριαρχεία

Βαρθολομαίος: Θυγατέρα και αδελφή η Εκκλησία της Ρουμανίας - Είμαστε υπερήφανοι για τον αγώνα των καλών ιερέων (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Συνέντευξη στο κανάλι του Πατριαρχείου Ρουμανίας TRINITAS TV παραχώρησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος από την Βουδαπέστη.

Εξήρε τον Πατριάρχη Δανιήλ και μίλησε για την πολύ καλή συνεργασία που έχουν, ενώ χαρακτήρισε πολύτιμη τη βοήθειά του στην προετοιμασία και την πραγματοποίηση της Συνόδου της Κρήτης.

“Ο αδελφός Ρουμανίας έχει όχι μόνο υγιές εκκλησιαστικό φρόνημα αλλά και βαθείαν θεολογικήν μόρφωση, είναι άριστος θεολόγος” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βαρθολομαίος.

Μίλησε και για την πρόσκληση που μετά την Σύνοδο της Κρήτης, του είχε απευθύνει ο κ. Δανιήλ για να παραστεί στα εγκαίνια του νέου Καθεδρικού Ναού που θα πραγματοποιηθούν τον Δεκέμβριο του 2018 στο Βουκουρέστι.

Τέλος είπε οτι παρακολουθούμε τον αγώνα των “καλών ιερέων” της Ρουμανίας και είμαστε υπερήφανοι για την “θυγατέρα και τώρα αδελφή εκκλησία της Ρουμανίας”. Υπενθυμίζεται πως η Ρουμανία είναι η χώρα που έχουν εμφανιστεί όπως και εδω πολλά περιστατικά “αγίας ανυπακοής” και το Πατριαρχείο έχει λάβει μέτρα επανειλημμένως.

Δείτε τα δύο βίντεο

https://www.facebook.com/trinitastv/videos/720400271477972/

https://www.facebook.com/trinitastv/videos/720609611457038/

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ