Κοινωνία

Αστυνομικοί ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου μωρό έξι μηνών

Ένα βρέφος έξι μηνών υπέκυψε στα τραύματά του την Τρίτη στην Κένυα αφού το είχαν ξυλοκοπήσει την Παρασκευή το βράδυ αστυνομικοί στο σπίτι του σε μια παραγκούπολη στο Κισούμο (δυτικά), κατά τις εφόδους που πραγματοποίησαν οι αρχές μετά τις εκλογές, για να καταστείλουν τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για το αποτέλεσμα, έγινε σήμερα γνωστό από τον πατέρα του παιδιού.

Η Σαμάνθα Πέντο διακομίστηκε σε νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση από την Παρασκευή το βράδυ. Σύμφωνα με τον Τζόσεφ Αμπάντζα, τον πατέρα του παιδιού, αστυνομικοί εκτόξευσαν δακρυγόνα εντός της οικίας της οικογένειας προτού εισβάλλουν και κατόπιν χτυπήσουν με τα γκλομπ τον ίδιο και τη σύζυγό του.

Το μωρό, το οποίο κρατούσε στην αγκαλιά της η μητέρα του, δέχθηκε ένα χτύπημα στο κεφάλι.

«Έχασα την κόρη μου πριν από λίγο, ας αναπαυθεί εν ειρήνη» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζόζεφ Αμπάντζα.

«Γιατί έπρεπε να χτυπήσουν και να τραυματίσουν τον αθώο άγγελό μου; Υπακούσαμε στις εντολές της κυβέρνησης να ψηφίσουμε και κατόπιν παραμείναμε στα σπίτια μας. Γιατί έπρεπε να μας κυνηγήσουν μέσα στα σπίτια μας;».

Η Σαμάνθα Πέντο αναδείχθηκε στο πρόσωπο της βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας που ακολούθησαν την ανακοίνωση της επανεκλογής του Ουχούρου Κενυάτα, ένα αποτέλεσμα που αμφισβητείται από τον αντίπαλό του Ράιλα Οντίγκα.

Σε ένα άλλο περιστατικό, ένα κοριτσάκι 9 ετών που βρισκόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού του στην παραγκούπολη Ματάρε, στο Ναϊρόμπι, σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα, την ώρα που οι αστυνομικές δυνάμεις πυροβολούσαν στον αέρα για να απωθήσουν τους διαδηλωτές.

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 177 τραυματίστηκαν στα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν από την Παρασκευή το βράδυ σε προπύργια της αντιπολίτευσης, στις παραγκουπόλεις Κιμπέρα, Ματάρε, Καουνγκουάρε, στο Ναϊρόμπι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...