Κοινωνία

Απόψε η τελευταία κούρσα του κορυφαίου Γιουσέιν Μπολτ (βίντεο)

Την τελευταία του κούρσα θα τρέξει απόψε ο μεγάλος τζαμαϊκανός σπρίντερ Γιουσέιν Μπολτ, αφού έχει ανακοινώσει πως θα αποσυρθεί από τον Στίβο μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου.

Πέρασε ως δεύτερος της σειράς του στον τελικό, στον ημιτελικό που έγινε λίγο μετά τις 9, καθώς παρά το ότι έκανε πολύ καλό χρόνο, 9.98, είχε και πάλι, σχετικά κακή εκκίνηση. Εν τούτοις, ο Μπολτ τερμάτισε άνετα και κοιτάζοντας από την μέση της κούρσας και μετά τον αντίπαλό του, τον Αμερικανό Κόλμαν, που τερμάτισε σε 9.97. Στις 23:30 (ώρα Ελλάδος) θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός του αγωνίσματος.

https://youtu.be/d7Uq6SIOq5M

Ο Μπολτ ανησύχησε τους θαυμαστές του ανά τον κόσμο, με την άσχημη εκκίνηση που είχε στα προκριματικά - αν και κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση και σχετικά άνετα, μάλιστα. Ο ίδιος απέδωσε το γεγονός στους πολύ κακούς βατήρες, όπως είπε, ενώ όλοι περιμένουν με κομμένη την ανάσα τις αποψινές του κούρσες.

Ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του είπε πως θέλει ο κόσμος να τον θυμάται ως «αήττητο».

Τα προκριματικά του Παγκοσμίου Στίβου:

https://youtu.be/gcw17zk-8iI

Ο Μπολτ, αν και έχει κερδίσει χρυσά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς Αγώνες, τόσο στα 100 όσο και στα 200 μέτρα, στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα έχει ανακοινώσει την συμμετοχή του μόνο στα 100 μέτρα και στην σκυταλοδρομία 4x100, όπου θα συμμετέχει με την ομάδα της Τζαμάικα.

Τα ρεκόρ του Μπολτ:

https://youtu.be/u18_-87Pb6U

Οι καλύτερες κούρσες του:

https://youtu.be/M16C-N7ESQg

Ο Γιουσέιν Μπολτ είναι κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο αγώνισμα των 100 μέτρων, των 200 μέτρων και στο αγώνισμα των 4 x 100 μέτρων. Στο δεύτερο αγώνισμα κατέχει και το παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων. Προπονητής του είναι ο Γκλεν Μιλς. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, το 2008, έγινε ο πρώτος άνθρωπος που έτρεξε τα εκατό μέτρα σε χρόνο 9,63 δευτερολέπτων. Το Νοέμβριο του 2008 ανακηρύχθηκε από την IAAF ως ο κορυφαίος αθλητής της χρονιάς εκείνης[1]. Το Δεκέμβριο του 2008 ανακηρύχθηκε επίσης από τη γαλλική εφημερίδα «Equipe» ως ο "πρωταθλητής των πρωταθλητών" για το έτος 2008.[2] Το 2009 του απονεμήθηκε το βραβείο «Laureus», για τον καλύτερο αθλητή της χρονιάς[3] και ξανά το 2010[4]. Ψηφίστηκε καλύτερος αθλητής της χρονιάς 2009 από την Διεθνή Ένωση Αθλητικών Συντακτών. Το 2011 και το 2013 αναδείχθηκε ξανά κορυφαίος της χρονιάς. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 κατέκτησε άλλα τρία χρυσά μετάλλια (σε 100μ, 200μ και σε 4Χ100 σκυταλοδρομία), φτάνοντας τα εννέα ολυμπιακά μετάλλια στο σύνολο, όπως αναφέρει η wikipedia.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ