Κοινωνία

Αποκάλυψη: Από το 2015 είχε πάρει κλίση η στέγη που κατέρρευσε στην Πάτρα - Αλγερινός μετανάστης ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός (εικόνες, βίντεο)


Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας τραγωδίας που εκτυλίχθηκε στην Πάτρα αποτελεί η κατάρρευση της στέγης στο παλιό λιμάνι σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας βαριά ακόμη δύο.

Το τραγικό συμβάν θα μπορούσε μάλιστα να είχε αποφευχθεί αν οι αρμόδιες αρχές είχαν λάβει υπόψιν τους εδώ και δύο χρόνια τις καταγγελίες που είχαν γίνει για το ετοιμόρροπο κτίριο, το οποίο μέχρι πριν λίγο καιρό φιλοξενούσε κρατούμενους και λιμενικούς υπαλλήλους.

Να σημειωθεί ότι στην εν λόγω περιοχή εκατοντάδες πολίτες στάθμευαν τα αυτοκίνητά τους ενώ στο κτίριο που ήταν ετοιμόρροπο κρατούνταν αλλοδαποί και στους ίδιους χώρους βρισκόταν φυλάκιο του Λιμενικού μέσα στο οποίο φιλοξενούνται δύο λιμενικοί. Ευτυχώς ο χώρος κρίθηκε ακατάλληλος πριν από λίγο καιρό.

Τέλος, κατά τραγική ειρωνεία μόλις σήμερα το πρωί βγήκε η απόφαση για την κατεδάφισή του αλλά όπως φάνηκε ήταν ήδη πολύ αργά.

Δείτε το ρεπορτάζ του tempo24 από τον Απρίλιο του 2015 όπου προειδοποιούσε για κίνδυνο κατάρρευσης «ανά πάσα στιγμή».

https://youtu.be/Q4QMCnH_394

Ο νεκρός, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν μετανάστης αλγερινής καταγωγής, περίπου 25 ετών, είχε πάει στο κτίριο για να κοιμηθεί όταν έγινε το κακό. Δυστυχώς οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο τον απεγκλώβισαν νεκρό.

https://www.youtube.com/embed/7M40RY-1s2Q

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο μετανάστης που έχασε τη ζωή του, είχε πάει στο σημείο για να φορτίσει το κινητό του τηλέφωνο.

Όμως, λίγη ώρα πριν φύγει, όπως είπαν φίλοι του στους πυροσβέστες που ερευνούν τον χώρο, σημειώθηκε η κατάρρευση, με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί από την οροφή. Στο μεταξύ, άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Πατρών, συνεχίζουν, με την βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, τις έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν εγκλωβισμένων.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...