Κόσμος

Απαγόρευση μετάβασης Αμερικανών στη Β.Κορέα για 1 χρόνο επέβαλαν οι ΗΠΑ - Τρομοκρατημένος ο Ρ.Ντουτέρτε βλέπει πυρηνικό όλεθρο: «Mανιακός» και «π...@ν@ς γιος ο Κιμ, θα μας καταστρέψει όλους»


Δριμεία φραστική επίθεση στον Κιμ Γιονγκ Ουν εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων,Ροντρίγκο Ντουτέρτε, βλέποντας τα τύμπανα πολέμου να ηχούν δυνατά στην ευρύτερη περιοχή του. Σήμερα οι ΗΠΑ επέβαλαν απαγόρευση επίσκεψης Αμερικανών πολιτών στη Βόρεια Κορέα για ένα χρόνο ενώ διέταξαν όλους τους Αμειρκανούς να αποχωρήσουν πριν την 1η Σεπτέμβρη. Προφανώς το Αμερικανικό Πεντάγωνο έχει αποφασίσει την έναρξη επίθεσης. Μέσα Αυγούστου καταφθάνουν νέες αμερικανικές ενισχύσεις στην περιοχή με δύο αεροπλανοφόρα και πυρηνοκίνητο υποβρύχιο.

Ο Ρ.Ντουτέρτε έχει κατανοήσει ότι η Κίνα έχει αφήσει "ελεύθερο για δράση" τον Κιμ Γιονγκ Ουν και αυτό είναι που τον τρομάζει περισσότερο.

Χτες η Κίνα προχώρησε σε προσομοίωση πλήγματος κατά του Αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος THAAD καθώς και των F-22.

Τα αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη εντόπισαν την κινεζική στρατιωτική δραστηριότητα.

Συνολικά 20 κινεζικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν κατά ομοιώματος του Αμερικανικού THAAD και κατά Αμερικανικών F-22!

Πρόκειται για 4x DF-26C IRBMs, 10 x DF16A MRBMs, και 6 x CJ-10 LACMs.

Δηλαδή οι Κινέζοι δοκίμασαν σχεδόν όλο το σύγχρονο οπλοστάσιο τους σε σενάριο πολέμου εναντίον των ΗΠΑ.

«Αυτό ήταν καθαρό μήνυμα από τους Κινέζους» τόνισαν οι Αμερικανοί.

Ετσι, ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε αποκάλεσε τον Βορειοκορεάτη δικτάτορα «μανιακό» και «π...@ν@ς γιο», που μπορεί να καταστρέψει ολόκληρη την Ασία πυροδοτώντας έναν πυρηνικό πόλεμο, λίγες μέρες πριν η χώρα του φιλοξενήσει μια περιφερειακή σύνοδο κορυφής, που αναμένεται να ασχοληθεί με τις πυραυλικές δοκιμές της Πιονγιάνγκ.

Ο Ντουτέρτε, που αναμένεται να συναντήσει και τον Βορειοκορεάτη υπουργό Εξωτερικών στη σύνοδο αυτή, είπε ότι ο Κιμ «παίζει με επικίνδυνα παιχνίδια» κι ότι ο κόσμος «δεν πρέπει να ξεγελιέται απ’ αυτό το στρουμπουλό πρόσωπο που δείχνει ευγενικό».

«Αυτός ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι τρελός... παίζει με επικίνδυνα παιχνίδια αυτός ο μανιακός», είπε ο Ντουτέρτε μιλώντας σε εφοριακούς.

«Αυτό το στρουμπουλό πρόσωπο δείχνει ευγενικό. Αυτός ο π..@ν@ς γιος. Αν κάνει ένα λάθος, η Άπω Ανατολή θα μεταβληθεί σε ξερή γη. Πρέπει να εμποδιστεί αυτός ο πυρηνικός πόλεμος.

Μια περιορισμένη σύρραξη και γίνεται ανάφλεξη εδώ. Σας το λέω, οι επιπτώσεις θα είναι ολέθριες, θα μολυνθεί το έδαφος, όλες οι πηγές και δεν ξέρω τι θα μας συμβεί», προειδοποίησε.

Ο Ντουτέρτε προεδρεύει φέτος της Ένωσης Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) και τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών των Φιλιππίνων θα είναι οικοδεσπότης του Asean Regional Forum, στο οποίο μετέχουν 27 χώρες, μεταξύ των οποίων η Αυστραλία, η Κίνα, η Ινδία, η Ιαπωνία, η Ρωσία, η Βόρεια και η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ.

Ταυτόχρονα, οι ΗΠΑ επέβαλαν απαγόρευση ταξιδιού στη Βόρεια Κορέα για αμερικανούς υπηκόους η οποία θα εφαρμοστεί από 1ης Σεπτεμβρίου, ενώ οι Αμερικανοί που βρίσκονται στη χώρα θα πρέπει να αποχωρήσουν πριν την ημερομηνία αυτή, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις μπορούν να καταθέσουν αίτηση για εξαίρεση από την απαγόρευση, πρόσθεσε το υπουργείο σε δημόσια ανακοίνωση.

Η αμερικανική κυβέρνηση είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα ότι θα απαγορεύσει το ταξίδι στη χώρα από πολίτες της λόγω του κινδύνου “μακροχρόνιας κράτησης” εκεί.

Η εφαρμογή της απαγόρευσης θα καταστήσει τη Βόρεια Κορέα τη μόνη χώρα στην οποία απαγορεύεται να ταξιδέψουν Αμερικανοί.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε την απόφασή του στην κυβερνητική εφημερίδα χθες, ανακοινώνοντας ότι από 1ης Σεπτεμβρίου τα αμερικανικά διαβατήρια χάνουν την ισχύ τους για ταξίδια προς, εντός ή μέσω της Βόρειας Κορέας. Η απαγόρευση θα ισχύσει για ένα χρόνο, εκτός αν ανανεωθεί ή αποσυρθεί από τον υπουργό Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ