Ρωσία

Ανοιξε νέο μέτωπο: Οι ΗΠΑ εκπαιδεύουν Μολδαβούς σαμποτέρ στον αστικό πόλεμο κατά των ρωσικών δυνάμεων στην Υπερδνειστερία!

Νέο μέτωπο ανοίγουν οι ΗΠΑ σε Ρουμανία ( διαθέτουν βάση  και  Μολδαβία  με άμεσο και κύριο στόχο την εκδίωξη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων που εδρεύουν στην Υπερδνειστερία…πάση θυσία.

Οι Αμερικανοί ετοιμάζουν δυνάμεις και βάση στην Μολδαβία εγείροντας αντιθέσεις μέσα  στην χώρα και παρέμβαση από τον πρόεδρο της χώρας.  

https://youtu.be/YgKhHeVbc7k?t=21

«Πρόκειται για σχεδιασμό  κατασκευής εγκαταστάσεων για την εκπαίδευση εκατοντάδων ανδρών με σκοπό   την διεξαγωγή  στρατιωτικών επιχειρήσεων σε  αστικές περιοχές . Αμερικανοί ειδικοί προετοιμάζουν  Μολδαβούς σαμποτέρ και άνδρες των  ειδικών δυνάμεων για την «περίπτωση»  νέας ένοπλης σύγκρουσης με την Υπερδνειστερία», έγραψε ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Ν. Ρογκοζίν  στη σελίδα του στο Facebook, αναφέρει η ιστοσελίδα Ria Novosti .

Το  τηλεοπτικό δίκτυο  RT ανέφερε  ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ αναζητά  εργολάβους για την κατασκευή οκτώ νέων στρατιωτικών εγκαταστάσεων στη βάση της Μολδαβίας στο χωριό Bulboaca, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει σχέδιο έντονης παρουσίας νατοϊκών δυνάμεων στην Μαύρη Θάλασσα .

Σύμφωνα με την ρωσική εφημερίδα, στην οποία αναφέρονται οι όροι και οι προϋποθέσεις   του διαγωνισμού, η μελλοντική ανάδοχος  θα κατασκευάσει ειδικές εγκαταστάσεις για την εκπαίδευση ανδρών με στόχο την διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων στις αστικές περιοχές στη βάση στο χωριό Bulboaca».

Αυτές   θα περιλαμβάνουν  γραφεία, ένα ξενοδοχείο, ένα κτίριο διαμερισμάτων, ένα πρατήριο καυσίμων, ένα σχολείο, ένα εμπορικό κέντρο και άλλα κτίρια κατοικιών. Το ποσό της σύμβασης ανέρχεται στα 250 χιλιάδες δολάρια.

Η στρατιωτική βάση στο Bulboac βρίσκεται μόλις μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Μολδαβίας . Υπενθυμίζουμε ότι τον  Αύγουστο πραγματοποιήθηκε στην βάση μια κοινή στρατιωτική αμερικανο-μολδαβική άσκηση με την επωνυμία «Dragoon Pioneer».

https://youtu.be/-ZdMRxf7FO4?t=27

Σε όλα αυτά τα σχέδια ο μόνος που αντιτίθεται είναι ο  πρόεδρος της χώρας Igor Dodon, ο οποίος  έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι είναι κατά την προσχώρηση της χώρας στο ΝΑΤΟ και την  συμμετοχή της Μολδαβίας σε στρατιωτικές ασκήσεις με  χώρες  μέλη της συμμαχίας.

Ο πρόεδρος της Μολδαβίας Ιγκόρ Δόντον δήλωσε πριν λίγο ότι η πρόθεση των ΗΠΑ να κατασκευάσουν οκτώ νέες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο  μολδαβικό χωριό  Bulboac δεν συμφωνήθηκε μαζί του και αυτό είναι μια ευθεία πρόκληση.

«Θεωρώ ότι αυτό το ως μία ακόμη πρόκληση από την κυβέρνηση της Μολδαβίας και αφορά την κατασκευή στρατιωτικών εγκαταστάσεων...η οποία όμως θα  πρέπει να εγκριθεί από τον πρόεδρο της χώρας, ο οποίος είναι και ο ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων, ενώ  το θέμα δεν είχε συμφωνηθεί μαζί μου  ...», δήλωσε ο ίδιος .

Την ίδια στιγμή το συνταγματικό δικαστήριο της Μολδαβίας αποφάσισε ότι οι ειρηνευτικές δυνάμεις της Ρωσίας θα πρέπει να εγκαταλείψουν άμεσα την Υπερδνειστερία. Το ίδιο δε  απαίτησε ότι αν το θέμα δεν λυθεί από τις  αρχές της Μολδαβίας με τη χρήση  πολιτικών  και διπλωματικών διαδικασιών , τότε ακόμη  και ο πόλεμος ...αποτελεί ενδεχόμενο σενάριο , αναφέρει η εφημερίδα  Rossiyskaya Gazeta .

Τα σενάρια που εμφανίζονται από την πλευρά  του ΝΑΤΟ για την Μολδαβία είναι  αρκετά , αλλά όλα καταλήγουν  σε ένα συμπέρασμα.

«Πρέπει να εκδιωχθούν τα ρωσικά στρατεύματα από την περιοχή πάση θυσία».

Πολλοί διεθνείς αναλυτές και εμπειρογνώμονες θεωρούν ότι η Μολδαβία λίαν συντόμως θα αποτελεί το επόμενο «καυτό» μέτωπο μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.

Μην ξεχνάμε επίσης ότι,  λειτουργεί η αντιπυραυλική βάση στην Βόρεια Ρουμανία  , για την οποία το Κρεμλίνο έχει εκφράσει την έντονη αντίθεση του. Αναμένονται εξελίξεις στην περιοχή , οι οποίες αποτελούν συνέχεια των εξελίξεων στην Ανατολική Ουκρανία και την Συρία.

Η Υπερδνειστερία (επίσης:Τρανσνίστρια), είναι περιοχή της Μολδαβίας στην Ανατολική Ευρώπη.

Το μη αναγνωρισμένο αυτό κράτος είναι εκ των πραγμάτων ανεξάρτητο από τη Μολδαβία από τις 2 Σεπτεμβρίου του 1990, οπότε και διακήρυξε την ανεξαρτησία του και βοηθημένο από Ρώσους, Κοζάκους και Ουκρανούς εθελοντές, και τη 14η Ρωσική (πρώην Σοβιετική) Στρατιά, νίκησε τις Μολδαβικές δυνάμεις στον Πόλεμο της Υπερδνειστερίας.

Ενώ υπάρχει κατάπαυση του πυρός από το 1992, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναγνωρίζει την Υπερδνειστερία ως περιοχή «παγωμένης διαμάχης».

Η Υπερδνειστερία συνεχίζει να ισχυρίζεται ανεξαρτησία και διατηρεί κυριαρχία στην περιοχή της.

Σε δημοψήφισμα στις 17 Σεπτεμβρίου 2006 οι ψηφοφόροι της αυτοανακηρυγμένης Δημοκρατίας ψήφισαν με ποσοστό 93,1% υπέρ της ανεξαρτητοποίησής τους από τη Μολδαβία και της ένωσης με τη Ρωσία (με την οποία η περιοχή δεν συνορεύει).

Φαίνεται όμως ότι ήρθε η ώρα για την ένωση με την Ρωσία. Για το λόγο αυτό το ΝΑΤΟ έχει στείλει στρατό και στην Μολδαβία ενώ στην περιοχή υπάρχει έντονη  ρωσική στρατιωτική δύναμη. Οι κάτοικοι πάντως της Μολδαβίας αντιδρούν στην ΝΑΤΟϊκή παρουσία…και αυτό είναι μείον για την δύση.

https://youtu.be/7qZyHzCcxFU

https://youtu.be/Ap3H4BEhZIM?t=8

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ