Οικονομία

Αθήνα: Κατασχέθηκαν πάνω από 3.000 προϊόντα παρεμπορίου και 2,7 τόνοι οπωροκηπευτικών

Το τελευταίο δίμηνο, 2,7 τόνοι οπωροκηπευτικών προϊόντων και περισσότερα από 3.000 προϊόντα παραεμπορίου κατασχέθηκαν σε 600 ελέγχους για παράνομη διακίνηση προϊόντων. Τους έλεγχους διενήργησαν μικτά κλιμάκια του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παραεμπορίου (ΣΥΚΑΠ) και της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από τις 19 Μαΐου έως τις 22 Ιουλίου, εντός των ορίων του δήμου Αθηναίων και ειδικότερα έγιναν:

- 280 έλεγχοι για υπαίθριο εμπόριο άνευ αδείας, έλλειψη νόμιμων παραστατικών, σε παράνομους οπωροπώλες και πάσης φύσεως παραεμπόριο εκτός καταστήματος.

- 320 έλεγχοι σε παραγωγούς και εμπόρους για άδειες, ανασφάλιστους εργαζομένους, ιχνηλασιμότητας προϊόντων, έλλειψη νόμιμων παραστατικών και ελληνοποιήσεις προϊόντων στις λαϊκές αγορές.

Από τους παραπάνω ελέγχους επιβλήθηκαν 28 πρόστιμα, ύψους 16.350 ευρώ και κατασχέθηκαν 2.722 κιλά φρούτα και οπωροκηπευτικά προϊόντα, καθώς και 3.089 προϊόντα παραεμπορίου (ρούχα, είδη οικιακής χρήσης, μικροαντικείμενα κ.ά.).

Τα κλιμάκια αποτελούνταν από υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων, αστυνομικούς του Τμήματος Παραεμπορίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών και ελεγκτές των υπηρεσιών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ