ΗΠΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Βιρτζίνια: Αγριο ξύλο εθνικιστών και "αντιρατσιστών" σε κάθε γωνιά της πόλης -Τους κυνηγούν οπλισμένοι - Αυτοκίνητο τους πάτησε -Ζωντανή μετάδοση


Δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί στη Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια όταν ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ εθνικιστών και "αντιρατσιστικών" οργανώσεων  την ώρα που η τοπική αστυνομία και ο κυβερνήτης κήρυξαν την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι εθνικιστές πήραν στο κυνήγι τους αντιρατσιστές με μέλη παραστρατιωτικών οργανώσεων να συνδράμουν ενώ υπάρχουν φόβοι για τα χειρότερα καθώς τους κυνηγούν οπλισμένοι με ημιαυτόματες- και όχι μόνο -καραμπίνες. Η οπλοκατοχή επιτρέπεται από τον νόμο στην πολιτεία της Βιρτζίνια.

Η πορεία των εθνικιστών στο κέντρο της πόλης εμποδίστηκε από τις ομάδες των αντιδιαδηλωτών ενώ η τοπική αστυνομία αναγκάστηκε να παρέμβει κάνοντας χρήση χημικών όταν οι δύο αντίπαλες πλευρές συγκρούστηκαν σώμα με σώμα.

Λίγο αργότερα όχημα έπεσε πάνω σε ομάδα διαδηλωτών, μελών αντιρατσιστικών οργανώσεων, όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός και η κατάσταση των τραυματιών.

Δείτε εδώ καρέ καρέ την πορεία του αυτοκινήτου πάνω στα σώματα των αντιρατσιστών!
https://twitter.com/Breaking911/status/896451158319013893

https://twitter.com/GlobalZarfati/status/896443126046502912

https://twitter.com/brennanmgilmore/status/896434516260212737

Σύμφωνα με το CBS News, η τοπική αστυνομία κάνει λόγο για τέσσερις τραυματίες μετά την επίθεση του αυτοκινήτου στους αντιρατσιστές, ενώ ο ανταποκριτής του καναλιού στην περιοχή αναφέρει ότι είδε έξι ανθρώπους να κείτονται στο έδαφος.

Οι τραυματισμοί τους, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ποικίλλουν από ελαφρείς μέχρι επικίνδυνοι για την ζωή τους. Λίγο αργότερα, μέσω Twitter, ο κυβερνήτης της πολιτείας έκανε γνωστό ότι οι τραυματίες είναι τουλάχιστον έξι.

Μία δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στην περιοχή είδε τραυματισμένους ανθρώπους πεσμένους στο οδόστρωμα, άλλους να κλαίνε, ενώ ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν στην περιοχή.

«Περπατούσαμε στον δρόμο, όταν ένα αυτοκίνητο, μαύρο ή γκρι, έπεσε πάνω μας. Παρέσυρε όλο τον κόσμο. Κατόπιν έκανε όπισθεν, τραυματίζοντας και άλλους. Εκεί πίσω είναι ένα κορίτσι, προσπαθούν να το επαναφέρουν» αφηγήθηκε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

«Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες. Ένα κορίτσι που κείτεται στο έδαφος έχει ακρωτηριαστεί. Ήταν εσκεμμένη ενέργεια, σκόπιμα έκανε όπισθεν» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Νωρίτερα, τουλάχιστον δύο άνθρωποι είχαν τραυματιστεί, όταν ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ λευκών εθνικιστών και αντιδιαδηλωτών, την ώρα που η τοπική αστυνομία και ο κυβερνήτης κήρυξαν την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η πορεία των εθνικιστών στο κέντρο της πόλης εμποδίστηκε από τις ομάδες των αντιδιαδηλωτών, ενώ η τοπική αστυνομία αναγκάστηκε να παρέμβει, κάνοντας χρήση χημικών, όταν οι δύο αντίπαλες πλευρές συγκρούστηκαν σώμα με σώμα.

Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και, παρά την σοβαρότητα των τραυμάτων τους, η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο. Αρκετοί ακόμα τραυματίες δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον μία σύλληψη.

Σε αυτό το κλίμα έντασης, αναζωπυρώθηκαν οι φόβοι πρόκλησης σοβαρότερων επεισοδίων, καθώς πολλοί από τους διαδηλωτές κράδαιναν όπλα. 

Μέλη παραστρατιωτικών οργανώσεων εμφανίστηκαν με στρατιωτική περιβολή, κρατώντας ημιαυτόματες καραμπίνες.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκονταν οι δυνάμεις ασφαλείας.

Νωρίτερα, τουλάχιστον δύο άνθρωποι είχαν τραυματιστεί, όταν ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ λευκών εθνικιστών και αντιδιαδηλωτών, την ώρα που η τοπική αστυνομία και ο κυβερνήτης κήρυξαν την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Μπροστά στις ταραχές, οι αστυνομικοί των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών αποφάσισαν, λίγο πριν από το απόγευμα τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας) να απαγορεύσουν την προγραμματισμένη διαδήλωση και να προχωρήσουν στην εκκένωση του δημοτικού πάρκου όπου θα γινόταν.

Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου προχώρησαν σε προσαγωγές προσώπων.

Οι οργανώσεις, μεταξύ αυτών η Κου Κλουξ Κλαν και ομάδες εθνικιστών, ήθελαν να καταγγείλουν το σχέδιο της δημοτικής αρχής του Σάρλοτσβιλ να ξηλωθεί από το πάρκο το άγαλμα ενός στρατηγού, υπέρμαχου της δουλείας.

Ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια, που ανήκει στο Δημοκρατικό Κόμμα, Τέρι Μακόλιφ, κήρυξε το μεσημέρι την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ένα μέτρο που επιτρέπει την κινητοποίηση και ανάπτυξη επιπλέον αστυνομικών δυνάμεων.

Οι Αρχές φοβούνταν ότι χιλιάδες μέλη εθνικιστικών οργανώσεων και ακτιβιστές αντιφασιστικών οργανώσεων θα έρχονταν σε αντιπαράθεση σε αυτή την εκδήλωση, που ονομάστηκε «Unite the Right Rally».

Τα επεισόδια στη Βιρτζίνια προκάλεσαν μάλιστα και την παρέμβαση της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ. Σε μήνυμά της στο Twitter, έγραψε:

«Η χώρα μας ενθαρρύνει την ελευθερία του λόγου, αλλά ας επικοινωνήσουμε χωρίς μίσος στις καρδιές μας. Κανένα καλό δεν βγαίνει από την βία».

Λίγο αργότερα, με δική του ανάρτηση στο Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, καταδίκασε τη βία και το μίσος, καλώντας τους Αμερικανούς να είναι ενωμένοι.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FRTAmerica%2Fvideos%2F10154686545786366%2F&show_text=0&width=560
https://twitter.com/TrumpInsideOut/status/896365074473930752

https://twitter.com/jeffgiesea/status/896437943828717568

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης