Παραίτηση Παπουτσή από την Παγκόσμια Τράπεζα ζητά η κυβέρνηση

Δημοσίευση: 12 Αυγούστου 2017, 11:15 πμ

Την παραίτηση του Χρήστου Παπουτσή από την Παγκόσμια Τράπεζα ζητά η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών». Ο λόγος φέρεται να είναι η αρνητική στάση του πρώην κορυφαίου υπουργού του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το αίτημα της Ελλάδας για χορήγηση δανείου ύψους 3 δισ. ευρώ από τον διεθνή οργανισμό.

Ο ίδιος όμως αρνείται εδώ και έξι μήνες να αποχωρήσει από την θέση του και φέρεται να υποστηρίζει πως η σύμβαση που έχει είναι με την Παγκόσμια Τράπεζα και μάλιστα αορίστου χρόνου.

Υπενθυμίζεται ότι το  2013 ο Χρ. Παπουτσής είχε διοριστεί από τον Ευάγγ. Βενιζέλο υπό τον όρο να μην μπορεί η επόμενη κυβέρνηση να τον ανακαλέσει.


Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν να ζητήσει το συγκεκριμένο ποσό για τη χρηματοδότηση ενός τριετούς αναπτυξιακού προγράμματος δημιουργίας 150.000 θέσεων εργασίας ετησίως.

Το σχέδιο, σύμφωνα με την εφημερίδα, φέρεται ότι έχει και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές η πρόταση ήρθε πριν λίγους μήνες από την ελληνική πλευρά.

 • Γιάννης ο Sniper

  Από υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών, στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας….

  • Assurbanibal

   Οι Πασόκοι ξεκατινιάζονται πάλι…

 • Κωνσταντίνος Σπέτσες

  ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΛΈΤΕ, ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΣΤΙΣ ΚΕΦΑΛΈΣ ΤΟΥ ΚΌΣΜΟΥ, που για να
  βγάλει λόγο πάθαινε 20 φορές Σαρδάμ, αλλά ποιος τον βοήθησε να πάει εκαί ?
  ο μεγάλος βανζέλ που επί πασόκ πήγαν την Ελλάδα 99% πίσω.
  ΈΤΣΙ κάνει και ο Σύριζα με τους πασόκους σας που έχει μέσα κυρία Γεννηματά,
  καθάρισε το Στάβλο του πασόκ από τις κοπριές και μετά να βγεις στο γυαλί.

 • Κωνσταντίνος Σπέτσες

  ΑΥΤΟΊ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΉΤΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΊ ΤΟ ΔΙΆΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΏΝ ΈΡΓΩΝ ??? ΓΙΑΤΊ ΜΌΝΟ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΆΚΟ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΈΝΑ ΆΓΝΩΣΤΑ ΟΝΌΜΑΤΑ ΑΚΟΎΩ ΝΑ ΈΧΟΥΝ ΚΑΛΈΣΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΉΡΙΟ, ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΣΌΚΟΙ ΣΤΟ ΣΎΡΙΖΑ, ΑΥΤΟΙ ΕΊΝΑΙ ΑΘΏΟΙ ???
  ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΝ ΌΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΆ ΌΧΙ ΜΙΣΆ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
  Υπενθυμίζεται ότι το 2013 ο Χρ. Παπουτσής είχε διοριστεί από τον Ευάγγ. Βενιζέλο υπό τον όρο να μην μπορεί η επόμενη κυβέρνηση να τον ανακαλέσει. ΠΩΣ ΠΆΡΘΗΚΕ Η ΑΠΌΦΑΣΗ ΑΥΤΉ ???