Ο ΣΥΡΙΖΑ διδάσκει αποδόμηση ενός Εθνους – Ν.Βούτσης: «Δεν είμαστε λαός ορθόδοξος – Nα καταργηθούν όλες οι παρελάσεις» – Δεν μπορεί η Ελλάδα να είναι «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» – «Οχι σε ταλιμπάν της Ορθοδοξίας»

Δημοσίευση: 9 Αυγούστου 2017, 2:04 μμ | Ανανέωση: Αύγουστος 10, 2017 στις 1:48 μμ

Επιβεβαιώνει πλήρως ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του προέδρου της Βουλής, Ν.Βούτση, την ύπαρξη επιθετικού σχεδίου διαστρέβλωσης και κατάργησης σχολικών θεσμών και όχι μόνο. Πρόκειται για ένα «οδοστρωτήρα» ισοπέδωσης του Έθνους. Αρκεί κάποιος να ακούσει τις δηλώσεις Ν.Βούτση για να αντιληφθεί τι έρχεται και που το πάει η Κυβέρνηση.  Να τον χαιρόμαστε τον Πρόεδρο της Βουλής μας…

Υπενθυμίζουμε ότι ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων είναι το τρίτο ανώτερο πολιτειακό αξίωμα της Ελληνικής Δημοκρατίας μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης.

Ο Ν.Βούτσης αποκάλυψε την ατζέντα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ κατά των παρελάσεων και της αριστείας όπως αυτό παρουσιάστηκε με το Προεδρικό Διάταγμα για την επιλογή σημαιοφόρων στα Δημοτικά με κλήρωση και όχι ανάμεσα στους καλύτερους μαθητές. Δείτε το χτεσινό αναλυτικό μας άρθρο Yπογράφει την πλήρη διάλυση του Εθνους η κυβέρνηση: Καταργεί τον εκκλησιασμό των μαθητών και τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών- Προχωρά σε κλήρωση για τους σημαιοφόρους σε Γυμνάσια-Λύκεια – Επόμενος στόχος οι μαθητικές παρελάσεις!   


Ετσι, στα χνάρια του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, αλλά και άλλων στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που αντιμετωπίζουν με αλλεργία καθετί που αφορά στην Πατρίδα, την Ελληνική Σημαία, την Οικογένεια και την Ορθοδοξία κινείται πλέον και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, αναφερόμενος στη συζήτηση για τις αλλαγές στην Παιδεία και την αντιπαράθεση για την Σημαία και την Αριστεία, τόνισε ότι η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική.

Ο κ. Βούτσης, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε πως:

«Δεν μπορεί αυτή η Ελλάδα να είναι η Ελλάδα του Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια και του Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών. Δεν υπάρχουν Ορθόδοξοι λαοί», και συμπλήρωσε:

«Είμαστε από τους πιο ομογενοποιημένους θρησκευτικά. Δεν είμαστε λαός ορθόδοξος.

Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος και όχι «ταλιμπάν της Ορθοδοξίας».

Οι παραδόσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό κρατούνται όσο τις κρατάει η εποχή τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις μαθητικές παρελάσεις σημείωσε:

«δεν πιστεύω πως είναι ότι καλύτερο. Δεν είναι τυχαίο που δεν συμβαίνει πουθενά στην Ευρώπη. Πιστεύω πως και σε αυτό το θέμα θα πρέπει να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος. Δεν το θεωρώ μείζον για την ελληνική κοινωνία σήμερα».

«Πρέπει να γίνει διάλογος για τις παρελάσεις που παίρνουν και στρατιωτικό χαρακτήρα» (σσ εννοεί την ολοκληρωτική κατάργηση τους…)

Παράλληλα σημείωσε ότι όπου αναδεικνύονται άριστοι μέσα από τη ζωή, μπορεί να μην έχουν δώσει το ίδιο στίγμα στο σχολείο.

Αναφορικά με το επεισόδιο με τον Ρουβίκωνα, τόνισε «δεν θα δώσω τροφή για αντιπαράθεση μεταξύ Σωμάτων της Αστυνομίας» και κατηγόρησε τη ΝΔ για κυνικές και έξαλλες δηλώσεις που δεν έχουν θέση στο δημόσιο διάλογο.

Δείτε τη συνέντευξη του Νίκου Βούτση στην ΕΡΤ:

 

Ταυτόχρονα,  ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου παραχώρησε συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων σε μία προσπάθεια να υποστηρίξει εκ νέου τις απόψεις του για τους σημαιοφόρους, τις κληρώσεις; και την αριστεία.

«Η Αριστερά πρωτίστως είναι υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης και των ίσων ευκαιριών σε όλους, ειδικά όταν μιλάμε για ένα κοινωνικό αγαθό όπως η παιδεία» δηλώνει ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ απαντώντας στην ερώτηση αν η Αριστερά είναι κατά της αριστείας, με αφορμή τη σχετική ρητορική που αναπτύχθηκε μετά την απόφασή του για ανάδειξη των σημαιοφόρων στο δημοτικό μέσω κλήρωσης.

Σε συνέντευξή του στο Πρακτορείο ο υπουργός Παιδείας λέει ότι «η ευγενής άμιλλα πρέπει να καλλιεργείται αλλά με όρους ενός ηθικού κώδικα αξιών και όχι με τους νόμους της αγοράς. Δεν είναι δαρβινικό το σύστημα στα σχολεία μας. Και δεν πρέπει να είναι».

«Η εκπαίδευση αποσκοπεί στη μόρφωση όλων των πολιτών. Αυτή είναι η βασική μας αφετηριακή διαφορά με τη νεοφιλελεύθερη σημερινή ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Αριστεία για μας είναι όλα τα παιδιά να μπορούν να μορφωθούν σε ένα σχολείο, το καθένα να πάρει ό,τι του ταιριάζει, και κυρίως, να μπορούν να αποκτήσουν την εμπειρία της χαρά της γνώσης» υπογραμμίζει.

Αναφερόμενος στον νέο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση ο κ. Γαβρόγλου σημειώνει ότι είναι «ο πρώτος νόμος μετά το 1974 που προχωρά όχι μόνο σε διοικητικές ρυθμίσεις αλλά ιδρύει νέους θεσμούς και καθιερώνει διαδικασίες που εξασφαλίζουν μία ουσιαστική εξωστρέφεια των ΑΕΙ». Απευθυνόμενος εξάλλου , στην Αξιωματική Αντιπολίτευση τονίζει:

«Ας το ξεκαθαρίσουμε και ας το καταλάβει η ΝΔ. Εμείς θα κάνουμε το παν να αναβαθμίσουμε τα δημόσια Πανεπιστήμια. Και θα προβάλλουμε όλων των ειδών τις αντιστάσεις στη βαθμιαία ιδιωτικοποίησή τους».

Ο υπουργός Παιδείας αν και λέει ότι θα συνεχίσει να προσπαθεί για τη συναίνεση στα θέματα της παιδείας, παρατηρεί:

«Δυστυχώς όμως βλέπω ότι σε αυτό το πολιτικό μπλοκ της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού να κυριαρχεί ένας ακραίος εθνικολαϊκίστικος και νεοφιλελεύθεροςε λόγος», για να συμπληρώσει

«Βέβαια, επειδή δεν είναι σε θέση να έρθουν τα κόμματα αυτά σε πλήρη σύγκρουση με τους πανεπιστημιακούς, παρά τους λεονταρισμούς ότι θα καταργήσουν τον νόμο κτλ. υπερψήφισαν έναν εντυπωσιακά μεγάλο αριθμό άρθρων!».

Τέλος, ο κ Γαβρόγλου επιμένει:

«Πρόθεση του υπουργείου Παιδείας είναι το απολύτως αντιπαιδαγωγικό σύστημα των εισαγωγικών να γίνει σύντομα παρελθόν […] Το σημερινό σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αν και αδιάβλητο, έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του και είναι ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια που υπονομεύει την εκπαιδευτική και παιδαγωγική λειτουργία του Λυκείου ως αυτόνομη βαθμίδα εκπαίδευσης. Γι’ αυτό και είναι επιβεβλημένο να καταργηθεί, ώστε να αποκατασταθεί η παιδαγωγική αυτονομία του Λυκείου».

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της συνέντευξης του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Τελικά, η Αριστερά είναι κατά της Αριστείας; Με αφορμή την απόφασή σας για ανάδειξη των σημαιοφόρων στο δημοτικό με κλήρωση, από την πρώτη στιγμή, η ΝΔ έκανε λόγο για «ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, πιστή στο δόγμα του εξισωτισμού προς τα κάτω», το Ποτάμι μίλησε για ιδεοληπτική αλλεργία σε κάθε μορφή καταξίωσης και αριστείας κλπ.

Αυτά είναι λόγια όσων επί της ουσίας φοβούνται την αριστεία και για αυτό την ευτελίζουν. Πόσες φορές τους παρακαλέσαμε να τοποθετηθούν δημόσια για ένα φαινόμενο που το γνωρίζει η κάθε ελληνική οικογένεια: υπάρχουν ή δεν υπάρχουν γονείς που πιέζουν ασφυκτικά τους εκπαιδευτικούς να βαθμολογούν τα παιδιά τους με βαθμούς που δεν τους δικαιούνται; Λίγοι γονείς, αλλά αρκετοί για να δημιουργούν πολλά προβλήματα στους εκπαιδευτικούς. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει μεγάλος αριθμός «αρίστων» και να γίνεται σήμερα κλήρωση ανάμεσα τους. Είναι αυτό αριστεία;

Γιατί δεν καταγγέλλει η αντιπολίτευση αυτά τα φαινόμενα; Γιατί δεν προστατεύουν τους εκπαιδευτικούς; Γιατί ένα παιδί με αναπηρία να μην μπορεί να έχει τη δυνατότητα να γίνει σημαιοφόρος; Και γιατί δεν θα πρέπει να μοιραστεί η ευθύνη και άρα ο σεβασμός προς τη σημαία σε όλα τα παιδιά μιας τάξης, πολίτες του αύριο με ίδια δικαιώματα και ίδιες υποχρεώσεις; Η Αριστερά πρωτίστως είναι υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης και των ίσων ευκαιριών σε όλους, ειδικά όταν μιλάμε για ένα κοινωνικό αγαθό όπως η παιδεία. Η ευγενής άμιλλα πρέπει να καλλιεργείται αλλά με όρους ενός ηθικού κώδικα αξιών και όχι με τους νόμους της αγοράς. Δεν είναι δαρβινικό το σύστημα στα σχολεία μας. Και δεν πρέπει να είναι.

Ο στόχος μας πρέπει να είναι να αναδεικνύουμε τα διαφορετικά ενδιαφέροντα και δεξιότητες του κάθε μαθητή και σε αυτό το πλαίσιο να επιδιώκουμε την αριστεία. Η εκπαίδευση αποσκοπεί στη μόρφωση όλων των πολιτών. Αυτή είναι η βασική μας αφετηριακή διαφορά με τη νεοφιλελεύθερη σημερινή ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Αριστεία για μας είναι όλα τα παιδιά να μπορούν να μορφωθούν σε ένα σχολείο, το καθένα να πάρει ό,τι του ταιριάζει, και, κυρίως, να μπορούν να αποκτήσουν την εμπειρία της χαράς της γνώσης.

Ο νόμος Γαβρόγλου πλέον -μετά τον νόμο Διαμαντοπούλου- είναι γεγονός για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ποια είναι η πιο σημαντική αλλαγή σε σχέση με τον νόμο Διαμαντοπούλου που φέρνει στα πανεπιστήμια;

Η αλλαγή φιλοσοφίας. Είναι ο πρώτος νόμος μετά το 1974 που προχωρά όχι μόνον σε διοικητικές ρυθμίσεις, αλλά ιδρύει νέους θεσμούς και καθιερώνει διαδικασίες που εξασφαλίζουν μία ουσιαστική εξωστρέφεια των ΑΕΙ. Η δημιουργία των Ακαδημαϊκών Περιφερειακών Συμβουλίων με την συμμετοχή σε αυτά εκπροσώπων των Πανεπιστημίων, ΤΕΙ και Ερευνητικών Κέντρων, η ίδρυση σε κάθε ΑΕΙ Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Εκπαίδευσης, η δυνατότητα ίδρυσης διετών δομών για παροχή επαγγελματικών πιστοποιητικών ευρωπαϊκών προσόντων, και η δρομολόγηση διαδικασιών επίλυσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των ΤΕΙ είναι ορισμένες από τις καινοτομίες του νόμου που εξασφαλίζουν την παραπέρα σύσφιξη των σχέσεων των ΑΕΙ με την κοινωνία. Η εικόνα απορρύθμισης που έφερε στα πρόθυρα διάλυσης τα Πανεπιστήμια ο προηγούμενος νόμος, έπρεπε να αλλάξει. Και αυτό κάναμε με την νομοθέτηση ακαδημαϊκών κανόνων.

Και ποια αλλαγή είναι αυτή, περισσότερο απ’ όλες, που επιθυμείτε να ταυτιστεί με τη θητεία σας στο υπουργείο;

Δεν με ενδιαφέρει η υστεροφημία έτσι όπως καταλαβαίνω να το λέτε. Υπάρχουν πολλές σημαντικές αλλαγές που αφορούν τα ΑΕΙ και άρα την κοινωνία. Δεν θέλω να ξεχωρίσω μία από τις σημαντικές αυτές αλλαγές, αφού όλες μαζί αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο με το οποίο σηματοδοτείται η πολιτική μας. Καθιερώνουμε ακαδημαϊκούς κανόνες επανανοηματοδοτώντας το δημόσιο πανεπιστήμιο και βάζουμε φραγμό σε όσους αυθαιρετούν χρησιμοποιώντας τον θεσμό του πανεπιστημίου προς ίδιον όφελος. Ο νόμος δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα εγγραφής στα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών χωρίς να πληρώνουν τέλη φοίτησης οι οικονομικά ασθενέστεροι φοιτητές. Παράλληλα υποχρεώνει όσα μεταπτυχιακά προγράμματα χρειάζονται επιπλέον προσωπικό να απευθύνονται πρώτα σε νέους επιστήμονες. Ικανοποιεί ένα αίτημα δεκαετιών, των πολυτεχνικών σχολών για την ακαδημαϊκή αναβάθμιση των πενταετών πτυχίων τους και δημιουργεί τους όρους για την οριστική ρύθμιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Μηχανικών αποφοίτων των ΤΕΙ. Παρέχει σε πανεπιστημιακά τμήματα τη δυνατότητα ίδρυσης προπτυχιακών ξενόγλωσσων σπουδών σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο, εφόσον τηρούνται συγκεκριμένα ακαδημαϊκά κριτήρια. Επαναφέρει τη δημοκρατική κατάκτηση του πανεπιστημιακού ασύλου των ιδεών καθώς και την εκπροσώπηση των φοιτητών στα όργανα διοίκησης, τη συγκρότηση πρυτανικού συμβουλίου και τη συμμετοχή όλων των τμημάτων στη Σύγκλητο. Εισάγει για πρώτη φορά τα Περιφερειακά Ακαδημαϊκά Συμβούλια στα οποία συνυπάρχουν οι εκπρόσωποι των πανεπιστημίων, οι εκπρόσωποι των ΤΕΙ και οι εκπρόσωποι των Ερευνητικών Κέντρων σε κάθε περιφέρεια της χώρας. Είναι, λοιπόν, ο πρώτος νόμος που εγκαινιάζει τη σταδιακή δημιουργία του Ενιαίου Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας. Ιδρύει σε κάθε Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ Κέντρα Επιμόρφωσης και Δια Βίου Εκπαίδευσης. Η Δια Βίου Εκπαίδευση για πρώτη φορά κανονικοποιείται κάτω από την επιστημονική εποπτεία των ΑΕΙ. Θεσπίζει εκλογή Πρυτάνεων και Αντιπρυτάνεων με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο, εξασφαλίζοντας την μεγαλύτερη αντιπροσωπευτικότητα του πανεπιστημιακού σώματος.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση σας κατηγόρησε ότι με τον νόμο αυτό επιλέγετε τον χώρο της Παιδείας για να αρθρώσετε δήθεν αριστερή πολιτική (πχ το θέμα του Ασύλου).

Η Ν.Δ. είπε πολλά –και ανεπίτρεπτα σε ορισμένες περιπτώσεις — όλο αυτό το διάστημα που διεξαγόταν ο δημόσιος διάλογος για το νομοσχέδιο. Και τα είπε δυστυχώς και μέσα στη Βουλή. Κανείς δεν κατάλαβε τι ήθελε η Ν.Δ. Να μην αλλάξουμε τίποτα στα ΠΜΣ; Να μην αλλάξει τίποτα στον τρόπο διοίκησης; Δεν θέλει τους νέους θεσμούς που ιδρύουμε και εξασφαλίζουν την εξωστρέφεια όπως είναι τα Ακαδημαϊκά Περιφερειακά Συμβούλια και οι διετείς δομές που θα παρέχουν επαγγελματικά πιστοποιητικά;

Δεν θέλει το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας και Ανθρωπίνου Δυναμικού; Θέλει να πληρώνουν δίδακτρα όλοι ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση; Θέλει τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά προγράμματα ενός δημόσιου Πανεπιστημίου να καθορίζονται με βάση τη ζήτηση και όχι το κόστος όπως προτείνουμε εμείς; Και μας κατηγορεί η Ν.Δ. ότι είμαστε οπισθοδρομικοί; Έχουν καταλάβει τι ακριβώς υπερασπίζονται;
Ας το ξεκαθαρίσουμε και ας το καταλάβει η Ν.Δ. Εμείς θα κάνουμε το παν να αναβαθμίσουμε τα δημόσια Πανεπιστήμια. Και θα προβάλλουμε όλων των ειδών τις αντιστάσεις στη βαθμιαία ιδιωτικοποίηση τους.

Δηλώνετε υπέρμαχος της συναίνεσης στον χώρο της Παιδείας. Μετά την ψηφοφορία και τον τρόπο που εξελίχθηκε στη Βουλή, πιστεύετε ότι κάτι τέτοιο είναι δυνατόν να επιτευχθεί;

Δύσκολο αλλά εμείς θα προσπαθούμε για τη συναίνεση. Έχω πει πολλές φορές και σε κάθε ευκαιρία ότι η συναίνεση δεν σημαίνει πλήρης ταύτιση απόψεων. Μπορούμε όμως σε όλα τα θέματα της παιδείας στα σημεία εκείνα που μπορούμε να συγκλίνουμε, να συμφωνήσουμε και να πάμε ένα βήμα παρακάτω. Δυστυχώς όμως βλέπω ότι σε αυτό πολιτικό μπλοκ της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού να κυριαρχεί ένας ακραίος εθνικολαϊκίστικος και νεοφιλελεύθερος λόγος. Με τέτοιες ακραίες κραυγές που ακούγονται δυστυχώς η συναίνεση δεν μπορεί να επιτευχθεί. Βέβαια, επειδή δεν είναι σε θέση να έρθουν τα κόμματα αυτά σε πλήρη σύγκρουση με τους πανεπιστημιακούς, παρά τους λεονταρισμούς ότι θα καταργήσουν τον νόμο κτλ., υπερψήφισαν έναν εντυπωσιακά μεγάλο αριθμό άρθρων!

Προέρχεστε από τον ακαδημαϊκό χώρο. Ποια είναι η άποψή σας για τα ελληνικά πανεπιστήμια και το επίπεδο της μόρφωσης που αυτά παρέχουν;

Η προσωπική μου άποψη ταυτίζεται απολύτως με αυτήν που αβίαστα προκύπτει από την πραγματικότητα: οι Έλληνες φοιτητές που τελειώνουν το ελληνικό πανεπιστήμιο είναι περιζήτητοι σε όλα τα μεγάλα πανεπιστήμια του κόσμου αλλά και στην παγκόσμια αγορά εργασίας. Αυτό τα λέει όλα. Επιπλέον, όπως ξέρετε τα ελληνικά πανεπιστήμια κατέχουν υψηλές θέσεις στις παγκόσμιες λίστες αξιολόγησης των ιδρυμάτων. Είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα ως προς τις επιτυχίες τους για διεκδίκηση ερευνητικών προγραμμάτων. Και επειδή είμαστε στον έβδομο χρόνο της οικονομικής κρίσης, ας τονίσουμε ότι αυτό δεν έγινε λόγω της βοήθειας που έδωσε η Πολιτεία αυτά τα χρόνια στους πανεπιστημιακούς και τους ερευνητές. Είναι κατόρθωμα της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων μου καθηγητών, των νέων ερευνητών και όλων όσοι σιωπηλά αποφάσισαν ότι σε αυτούς ανήκει η ευθύνη να μην λυγίσουν τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τα Ερευνητικά μας Κέντρα. Η πολιτεία τους οφείλει ένα γενναιόδωρο ευχαριστώ. Σ’ αυτούς το οφείλουμε γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο σε μία χρεοκοπημένη χώρα να καταφέρεις με λιγότερα χρήματα να κρατήσεις σε ένα υψηλό επίπεδο την πανεπιστημιακή μόρφωση. Αυτή, όμως, η αναγνώριση του αποφασιστικού ρόλου των καθηγητών και ερευνητών, πάει μαζί με τη δημόσια δέσμευση ότι θα κάνουμε το παν να επαναφέρουμε μία καθημερινότητα όπου θα κυριαρχείται από ακαδημαϊκούς κανόνες. Το επιχειρούμε με τον νόμο που ψηφίστηκε. Το ενισχύουμε και με την πρόσθετη οικονομική επιχορήγηση που θα έχουν τα ΑΕΙ.

Ποιο είναι το επόμενο βήμα σας στις αλλαγές που θέλετε να φέρετε στην παιδεία;

Έχουμε δεσμευτεί για την αλλαγή στο Λύκειο και το σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Πρόθεση του υπουργείου Παιδείας είναι το απολύτως αντιπαιδαγωγικό σύστημα των εισαγωγικών να γίνει σύντομα παρελθόν. Θα θεσπιστεί ένα σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που θα στηρίζεται στο ισχυρό Εθνικό Απολυτήριο. Το σημερινό σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αν και αδιάβλητο, έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του και είναι ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια που υπονομεύει την εκπαιδευτική και παιδαγωγική λειτουργία του Λυκείου ως αυτόνομη βαθμίδα εκπαίδευσης. Γι’ αυτό και είναι επιβεβλημένο να καταργηθεί, ώστε να αποκατασταθεί η παιδαγωγική αυτονομία του Λυκείου. Όλοι συμφωνούν ότι σήμερα δεν έχουμε Λύκειο. Δεν θέλουμε να έχουμε Λύκειο; Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι θα είμαστε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα χωρίς Λύκειο. Η σοβαρή συζήτηση είναι ακριβώς αυτή και ήδη το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής έχει καταθέσει τις προτάσεις του, τις οποίες θα επεξεργαστεί το Υπουργείο και θα καταλήξει στις τελικές αποφάσεις. Οι μαθητές και οι μαθήτριες δεν πρόκειται να αιφνιδιαστούν. Πάντως θα είναι ένα σύστημα με κυρίαρχα τα παιδαγωγικά χαρακτηριστικά και, σίγουρα, πιο ανθρώπινο μιας και το ισχύον μόνο φιλικό για τους νέους ανθρώπους δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Για τα θέματα της Εκκλησίας… αναφορικά με την αξιοποίηση της περιουσίας της, υπάρχει κάποια εξέλιξη;

Δημιουργήσαμε μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Αλέξη Χαρίτση, μία κοινή επιτροπή με την Εκκλησία για να καταγραφεί η περιουσία της Εκκλησίας, και αρχίζουμε από τις Μητροπόλεις που έχουν ήδη ολοκληρώσει αυτό το έργο. Αμέσως μετά θα δούμε ποια είναι τα προβλήματα που υπάρχουν ως προς τος καθεστώς της κάθε ιδιοκτησίας και θα πάμε σε μία διαδικασία να ξεμπλέξουμε τις νομικά μπλεγμένες περιπτώσεις. Και έπεται συνέχεια. Ήδη, όμως, τα πρώτα δύο στάδια είναι πολύ χρονοβόρα αλλά και πάρα πολύ σημαντικά.

 • ΕλληνΟρθοδοξη Ρομφαία

  εσεις ειστε Ταιμπαν της βλακειας και της ανευθηνοτητας ……

 • Αντύπα

  οι εαμοβούλγαροι ξαναχτυπάν!

  • Κωστας Μπροζος

   Κρεμασμα στους εαμοβουλγαρους και ναπαλμ για φιναλε

   • HaraldHadrada MERCYLESS

    γεια σου Κωστη!προχθες ο αλλος μ εβρισε απροκλητα και του ριξα φλαγκ,μιλαμε για μεγαλο…..

    • Κωστας Μπροζος

     Ποιος φιλε; Ο χαζος ο εβραιοφιλος;
     Καλα εγω τον ειπα χαζο 2 φορες και δεν ειπε τιποτα και εβρισε εσενα;😂😂😂

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      ναι στο τελος ισχυριζοταν οτι στην ελλ επανασταση ειχαμε πολυβολα,ενταξει,καλα ειχες πει τσαμπα σχοληθηκαμε

     • Κωστας Μπροζος

      Δυστυχως το 95% των σημερινων Ελληνων ειναι απολίτικοι. Μπορει να ειναι κομματοσκυλα αλλα ταυτοχρονα ειναι απολιτικοι…
      Οι περισσοτεροι επισης ειτε λογο απογνωσης ειτε λογο χαμηλου δεικτη νοημοσυνης, ειναι και μπερδεμενοι.
      Και ακομα παρισσοτεροι ειναι οι ανιστοριτοι.
      Αν σε ολα αυτα προσθεσεις και οτι στις 4 τα ξημερωματα ο αλλος ή νυσταζει ή πινει κανενα ουισκι για να νυσταξει…καταλαβαινεις…
      Εγω εκεινο το βραδυ γελασα παντως!😉

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      δεν νευριασα,απλα σκεφτηκα οτι εχασα τον χρονο μου,και ειχα και κεφια ,ειχα πιει και τα κρασακια μου,οκεραταςμε ματιασε το πρωϊ δεν επερνε μπρος η μοττα και ειναι συνεργειο ,

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      και να προσθεσω οτι δεν θεωρω τον εαυτο μου αυθεντια σε τιποτα,ουτε καν στο αντικειμενο μου,αν μου αποδειξεις οτι εχεις δικιο θα το δεχτω

     • Κωστας Μπροζος

      Εγω απλα ωρες ωρες νιωθω οτι εχω κουραστει…ο αμαθης ειναι λιγοτερο κουραστικος απο τον οψιμο ημιμαθη.

      Τωρα οσον αφορα τον συγκεκριμενο, ηταν εξ αρχης για δουλεμα. Τι να τσατιστεις ρε συ; Παλαβος ηταν😂😂

      Κριμα για την μηχανη σου παντως!😜😊

     • Κωστας Μπροζος

      Εγω απλα ωρες ωρες νιωθω οτι εχω κουραστει…ο αμαθης ειναι λιγοτερο κουραστικος απο τον οψιμο ημιμαθη.

      Τωρα οσον αφορα τον συγκεκριμενο, ηταν εξ αρχης για δουλεμα. Τι να τσατιστεις ρε συ; Παλαβος ηταν😂😂

      Κριμα για την μηχανη σου παντως!😜

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      νταξει,ρευμα ηταν,αυριο την παιρνω,βασικα μου κοψε τα ποδια γιατι μενω εξω απο την πολη,εχω τρακαρει τ αυτοκινητο και με τα ποδια δεν……ουτε ψωνια ουτε για τιποτα

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      επισης συμπληρωνω οτι εδω μπαινουμε να κανουμε συζητηση και να μαθουμε και 5 πραγματα που ξερει ο αλλος και δεν ξερουμε εμεις ,οποιος μπαινει για μοστρα ή για να βγαλει τ απωθημενα του ειναι λαθος και συντομα τρωει τα μουτρα του

 • BABIS

  Βουτσης=Τροφη για snipers.

 • chris makis

  βουτση τραβα κρεμασου ρε καραφλοδαιμονα ετσι οπως εισαι..

 • Αντύπα
 • Αντύπα
 • Spyros Spyropoulos

  Ετσι εξηγειται και ο γυιος ο αναρχικος! Ο ταβερνιαρης της Βουλης ειναι ενας ανερματιστος ανθρωπος που δεν πιστευει τιποτα και θελει να εξαφανισει θρησκεια,ηθη και παραδοσεις! Θα του το επιτρεψουμε?

 • Γέρος του Μοριά

  Βρε αγράμματο σκουπίδι που θέλετε ως αναρχικά και αναχρονιστικά κομμούνια να διαλύσετε τη χώρα σε χρόνο ρεκόρ. Εσύ βέβαια δίδασκες το γιόκκα σου να ληστεύει τράπεζες και το έχεις καμάρι. Ηλίθιο σκουπίδι και προσωποποίηση της βλακείας. Άει σιχτίρ.
  Ρε καμένε χαμένε που βρίσκεσαι. Δώσε το άχρηστο κρέας που διαθέτεις στα σκυλιά που πεινάνε. Σε τελική δεν αξίζεις μία.

 • TheELLINAS1 .

  Αρες μαρες και παπάρες από ένα τσιμπλιαρη αριστερό ρε δεν πάτε να κάνετε όσα νομοσχέδια θέλετε εμείς θα διδάξουμε στα παιδιά μας τις αρχές που διέπουν τους Έλληνες Πατρίδα, θρησκεία οικογένεια,
  αριστερόκατσαπλιαδες

 • ΚΩΝΚΑΡ
  • skeptomenosellin

 • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

  Προσβάλει τη μνήμη και τη συνείδηση του λαού που τον εξέθρεψε, εξέλεξε και συντηρεί έως σήμερα σε μια τόσο υπεύθυνη θέση που τέτοιες απαράδεκτες δηλώσεις σηκώνουν πυξ λαξ αποπομπή του από τη βουλή των Ελλήνων.

 • Ταξίαρχος

  Συριζόνυμε στείλε επιστολή τώρα στον Κοζάνης για το «βόθρο», μη σου χαλάσει τη σούπα με τις φοροαπαλλαγές.

 • ΑΝΤΙΝΟΟΣ

  νευριάζω τόσο πολύ,πού δέν βρίσκω λόγια νά πώ.

  • Assurbanibal

   Ρίξε κάνα βρισίδι να ούμε…

 • Δωριεύς

  …ΚΟΦΤΕ ΡΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΩΝ. ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ, ΑΘΕΟΥΣ, ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ…
  ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΩ. ΠΩΣ ΝΑ ΔΕΙΞΩ ΜΕΤΑΜΕΛΕΙΑ ΟΤΑΝ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΜΙΣΟΣ ΓΙ΄ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΥΒΑΛΑ ;

  • skeptomenosellin

   Όσο εμείς πιστεύουμε αυτά που πιστεύουμε και το ίδιο κάνουν και οι υπόλοιποι Έλληνες με τον εαυτό τους και τα παιδιά τους, όσο εμείς μεταλαμπαδεύουμε στα παιδιά μας αυτό που πρέπει, μπορούν να πάνε να κουρεύονται άπαντες….
   Όχι και να πάμε και φυλακή για πάρτη τους…

  • Rogue Trooper

   Πως θες Χριστιανέ μου να κόψεις το κεφάλι αυτών των τεράτων από τη στιγμή που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια Λερναία Ύδρα ή έναν Τυφώνα;

 • Δωριεύς

  ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΙ ΟΧΤΡΟΙ…

 • PatmosI

  Ίσα μωρή σκυβαλοσακούλα……τράβα πέσε στο μαχαίρι της ιστορίας …

  ΥΓ….πάντως για στόχος να δοκιμάζω τα ψαροντούφεκα μια χαρά είναι….

 • ixnk

  Τελικά το επιβεβαιώνετε το ότι είστε βόθρος! Και μετά σας πείραξε η αλήθεια που κατέθεσε ό Μητροπολίτης Κοζάνης. Ούστ από εδώ φίδια, ε φίδια.

  • PatmosI

   Τα φίδια που πλησιάζουν πολύ συνήθως τελειώνουν το βίο τους με πολτοποιημένο κεφάλι..

 • Walle-e

  Ρε με ενα πραμα που εχουμε μπλεξει…

 • Assurbanibal

  Μισή μερίδα άνθρωπος, αριστερός οδοστρωτήρας…

 • Assurbanibal

  Τα φίλτατα γουρούνια που επιθυμούν να κυβερνήσουν τους Έλληνες.
  https://uploads.disquscdn.com/images/a5bfc1415fdd2ef82d646b5dcdca6293b8b7999e126aec7b5549f0ef1e46f911.png

  • PatmosI

   Εμμετός… τουλάχιστον έχει ρόδες η καρέκλα οπότε αν ψοφίσουν να πάνε άνετα στα σκουπίδια.

   • HaraldHadrada MERCYLESS

    ΩΡΑΙΟΟΟΟΣΣΣΣΣ!!!!!!!!!!!

 • Νομικα διωκεται αλλα εχει ασυλια.

 • Assurbanibal
 • Captain Wanted

  Τι μας κάνει εντύπωση ..Δεν κατάλαβα..
  Μια ματιά να ρίξετε στις προεκλογικές τους δεσμευσεις..
  Αυτα τα είχανε πει..
  Αλλά πήγαν τα πρόβατα & τους ψήφισαν για να γλυτώσουν(Μνημόνια_Ενφια_Χαράτσια κτλ)

  Τι να λέμε τώρα
  Τα ίδια & τα ίδια…
  Πφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφ
  Παω για ένα τσιγάρο.

  • conan
   • HaraldHadrada MERCYLESS

    ωρε τι ειναι τουτο?χαχαχαχααααααα!!!!!!!!!!!

    • conan

     xaxax ειναι τσιγαρο για να ξεχαστεις

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      μ αυτο ξεχνιεται ενα ταγμα

     • Captain Wanted

      ΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧα

     • conan

      με αυτο ξεχνιεται και γενικα η υπαρξη σου στον πλανητη -)

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      χαμογελο ως τ αυτια και αμπελοφιλοσοφια

     • conan

      και σωσιμο του πλανητη πρωτιστως

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      βεβαιαα!μην το ξεχναμε

  • Μ.Φ.

   Μιας και μιλάς για πρόβατα…..

   https://youtu.be/1ld_CtPfHiU

 • Assurbanibal
  • HaraldHadrada MERCYLESS

   εχω μια ξιφολογχη Lee Enfield του 1908 ακονισμενη για παρτη σου

 • Ταξίαρχος

  EKTAKTO : «Ντου» του πατέρα Κλεομένη στα γραφεία της Τ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στο Βύρωνα

 • Captain Wanted
 • Εὐάγγελος Χ.Ο.

  Είναι για λύπηση!
  Αυτός ο καντιποτένιος δούλος!
  Και το δωσιλογικό αντίχριστο σινάφι του.

  ,,,καὶ ἡμεῖς μὲν δικαίως,
  ἄξια γὰρ ὧν ἐπράξαμεν ἀπολαμβάνομεν,,,

 • Captain Wanted
 • conan

  Καμμένος προς Τουρκία: Δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη καμία πρόκληση απέναντι στην εθνική μας κυριαρχία.αυτος ο τυπος copy paste κανει,

  • HaraldHadrada MERCYLESS

   να χαμε να λεγαμε,για καταναλωση

   • conan

    και αποπροσανατολισμο..

 • ChPetros

  Ατιμε ελληνικέ λαέ θερίζεις ότι έσπειρες.
  Αξιοι για την κατάντια μας.
  Ο Θεός να μας λυπηθεί και να μας δώσει μετάνοια για τα αίματα των αγίων μας γιατί εμείς είμαστε ανάξιοι να βρούμε μετάνοια.

 • Assurbanibal
  • HaraldHadrada MERCYLESS

   η Γαϊτανη,αααααλλλλλλλλοοοοο νουμερο!!!!!!!

 • Εὐάγγελος Χ.Ο.

  Τὴν περίοδο τῆς Ἐθνεγερσίας.
  Ὁ Παπαφλέσσας μὲ τοὺς ἀντρειωμένους του σπεύδει πρὸς ἀπελευθέρωση τῆς Τριπολιτσᾶς.
  Καθ’ ὁδὸν περνᾶ μέσα ἀπὸ χωριά, γιὰ νὰ δώσει θάρρος στὸ αἱματοβαμμένο Γένος.

  «…Καθὼς ἔβλεπαν οἱ Ἕλληνες τὰς σημαίας καὶ τοὺς στρατιώτας,
  ἐσήμαινον τῶν ἐκκλησιῶν τὰ σήμαντρα καὶ οἱ μὲν ἱερεῖς ἔβγαινον ἐνδεδυμένοι
  τὰ ἱερὰ ἄμφια καὶ μὲ τὸ Εὐαγγέλιον ἀνὰ χεῖρας,
  οἱ δὲ Χριστιανοὶ ἄνδρες, γυναῖκες καὶ παιδία ἐπαρακαλοῦσαν
  τὸν Θεὸν νὰ τοὺς ἐνδυναμώνει.
  Ὁ Ἀρχιμανδρίτης (ὁ Παπαφλέσσας) μάλιστα ἐφοροῦσε μίαν περικεφαλαίαν
  καὶ διὰ τοῦτο τὸν ἐκκύταζαν μὲ πολλὴν περιέργειαν οἱ ἄνθρωποι καὶ τὸν ἐδέχοντο
  μὲ μεγάλην ὑποδοχήν. Εἶχε δὲ σημαιοφόρον ἕνα καλόγηρο θεόρατο,
  πάπα-Τούρταν ὀνομαζόμενον, ὁ ὁποῖος ἐκράτει ἕνα μεγάλο σταυρὸν ὑψηλὰ
  εἰς τὰ χέρια καὶ ἐπήγαινε μπροστὰ εἰς τὸ στράτευμα.
  Ὁ κόσμος ἐγένετο τοῖχος καὶ ἔκαμαν τὸν σταυρό τους,
  καθὼς ἐπέρνα ὁ καλόγηρος μὲ τὸ σταυρό».

  †«Ἡ Ῥωμανία Νικᾶ»

  ΤΡΕΜΕΤΕ ΓΚΙΑΟΥΡΗΔΕΣ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ
  ΕΥΡΩΝΑΖΙ ΕΥΡΩΦΑΣΙΣΤΕΣ

  • HaraldHadrada MERCYLESS

   εναν Παπαφλεσσα θελουμε,και να δεις πως θα πεφτουν τα κεφαλια των προδοτων

   • ΙΩΝ 1942

    ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ …!!!

 • Mk

  Εσείς οι βολευτές κατεξουσιαστές των ψεμάτων και του εν μια νυκτί δημοψηφίσματος από «όχι» σε «ναι» είστε οι κανίβαλοι πολιτικοταλιμπάν της κατ’όνομα μόνο «δημοκρατίας», αυτή η παράδοση θα σπάσει και καμμιά άλλη: η παράδοση, από εσάς τους κοινοβουλευτικούς και δικαστικούς, της χώρας στους ξένους, και θα πληρώσετε για τα εγκλήματα που κάνατε και κάνετε στην πατρίδα μας και στον Ελληνικό λαό

 • BABIS

  Ασχετο.
  Counter pain και μυοχαλαρωτικα κανουν για ψυξη ?
  Πισω αριστερα στην ωμοπλατη.
  Βοηθεια.

  • HaraldHadrada MERCYLESS

   ωχ,κανουν,δεν ξερω μηπως ειναι καλυτερη η βολταρεν επισης υπαρχει και η sportgel με γιαπωνεζικη μεντα αυτη δεν καιει δροσιζει,το καλυτερο ειναι το εμπλαστρο αλλα…….

   • BABIS

    Βολταρεν εχω βαλει, δεν κανει και τιποτα.

    Ευχαριστω.

    • HaraldHadrada MERCYLESS

     το εμπλαστρο ειναι κορυφη αλλα ειναι μαρτυριο

    • Κωστας Μπροζος

     Η καουντερπειν επειδη καιει λιγο σε ανακουφιζει αλλα δεν κανει τιποτα για θεραπεια. Η βολταρεν αντιθετως ειναι θαυματουργη αλοιφη φιλε. Ειδικα αν παρεις την ενισχυμενη. Fusion νομιζω λεγεται η καπως ετσι. Παντα κανει πολυ δουλεια

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      μπραβο,η μπλε η καινουργια ειναι πιο δυνατη,τις τενοντιτιδες με βολταρεν τις εβγαλα,ανακουφιζει και εχει και φαρμακευτικη δραση

  • PatmosI

   Θα πας παραλία….. θα χτυπήσεις 2 οϋζα με μεζέ ή τέσσερις παγωμένες …. θα βρεις ένα τέτοιο

   http://www.athensmagazine.gr/photos/w_800px/articles/201705/bf6e54_1.jpg?0.3674043948026573

   Θα το βάλεις για μισή ώρα στον ήλιο και όπως είναι ζεστό θα το ακουμπήσεις, χωρις περιτύληγμα, στο σημείο που πάσχει…. θα νιώσεις αμέσως καλύτερα….

 • ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ

  Νίκος Βούτσης: Η ιστορία του γιου του που είναι στη φυλακή. Μαύρη σελίδα

  Δείτε περισσότερα: http://www.fimes.gr/2016/08/voutsis-gios-fylaki/#ixzz4pG9JbrZl

 • Agnostimus

  Βρε κομμουνιστικέ κεφτέ με πόδια, εμείς θέλουμε να είμαστε Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών και όχι μουσουλμάνων και Πακιστανικών. Αμα βαστάει ο κ@λος σας κάντε ενα δημοψήφισμα γι αυτό με καθαρό ερώτημα και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ εφαρμογή του αποτελέσματος (γιατι είστε και ειδικοί στις Κωλοτούμπες).

  • οι αποφασεις λαμβανονται αποκλειστικα απο τους καταληψιες της εξουσιας και οχι μεσω της ελευθερης βουλησης των ανθρωπων /πολιτων.

   • Rogue Trooper

    ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ!

   • Agnostimus

    Αυτό έλεγε και η Μαρία Αντουανέττα κι έμεινε χωρίς κεφάλι …
    Η Νέμεση αργεί πάντοτε αλλά δεν λησμονεί ποτέ ….

 • Captain Wanted

  Πυροσβέστες: Αναμενόμενη η καταστροφή στα Κύθηρα -Είχαμε προειδοποιήσει

  Αναμενόμενη χαρακτηρίζει τη μεγάλη καταστροφή στα Κύθηρα, από την πυρκαγιά που κατέκαψε δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων και καλλιεργειών, η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών.

  Όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της, είχε αναδείξει ήδη από τον Μάιο του 2017 [15/5/2017 & 19/6/2017 ( βλ. eakp.gr )] «τις μεγάλες ελλείψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα και στις δομές της πυροπροστασίας».

  Παράλληλα τονίζει ότι με τις παρεμβάσεις της προς την πολιτική και φυσική ηγεσία είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους που εγκυμονούσαν οι ελλείψεις αυτές για την περιοχή της Λακωνίας και των Κυθήρων.

  «Απλά ήταν θέμα χρόνου για το πότε θα συνέβαινε όλη αυτή η καταστροφή», σημειώνει χαρακτηριστικά και τονίζει ότι «βασική αιτία και αυτής της καταστροφής είναι η συνέχιση από την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. της ίδιας πολιτικής που εφάρμοσαν και οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ., με τις μεγάλες περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση του Πυροσβεστικού Σώματος και της πυρασφάλειας της χώρας».

  Στην ανακοίνωσή της αναφέρει επίσης ότι είναι η πολιτική που ευθύνεται:

  Για την παντελή απουσία προληπτικών μέτρων, τη συντήρηση και τη διάνοιξη νέων δασικών δρόμων, καθώς και αντιπυρικών ζωνών.
  Για την αποκοπή της δασικής επιστήμης από την καταστολή των δασικών πυρκαγιών και τη μη αξιοποίηση στο επιχειρησιακό σκέλος των εκατοντάδων δασολόγων και δασοπόνων του Π.Σ. και της Δασικής Υπηρεσίας, που θα μπορούσαν να συμβάλλουν με τις γνώσεις τους στην αποτελεσματικότερη κατάσβεση των πυρκαγιών, στην ασφάλεια του λαού, αλλά και στην ασφάλεια των πυροσβεστών.

  Για τη διατήρηση και πλήρη εφαρμογή των νόμων 3511/2006, 3938/2011, 4029/2011 και 4249/2014, που συρρικνώνουν το Π.Σ., υποβαθμίζουν τα μέσα και τις υποδομές του, προωθούν συγχωνεύσεις και καταργήσεις πυροσβεστικών υπηρεσιών, μειώνουν το μόνιμο προσωπικό και διευρύνουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας με πυροσβέστες πολλών ταχυτήτων (μόνιμοι, 5ετείς, εποχικοί συμβασιούχοι).

  Για την απουσία ισχυρού κρατικού εναέριου στόλου πυρόσβεσης, τη διατήρηση των απαρχαιωμένων πυροσβεστικών αεροσκαφών και την καταβολή υπέρογκων χρηματικών ποσών για ενοικιάσεις ελικοπτέρων από πολυεθνικές εταιρείες.

  Για την προώθηση της υποκατάστασης σημαντικού μέρους των πυροσβεστικών υπηρεσιών από τον εθελοντισμό και με τη δωρεάν εργασία και την εκμετάλλευση της ανιδιοτελούς προσφοράς της πλειοψηφίας των εθελοντών πυροσβεστών. Ήδη έχει ξεκινήσει η προώθηση αρμοδιοτήτων πυρασφάλειας σε δήμους και περιφέρειες, με την ίδρυση 16 πλέον εθελοντικών δημοτικών πυροσβεστικών υπηρεσιών και την υλοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων για το Π.Σ. μέσω των περιφερειών. Είναι βέβαιο όμως ότι λόγω έλλειψης πόρων, υποδομών και κρατικής χρηματοδότησης, θα φορτώσουν με νέα χαράτσια το λαό προκειμένου να ανταποκριθούν στις νέες υποχρεώσεις τους.
  Για την προώθηση της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης των δομών του Π.Σ.
  Πηγή: iefimerida.gr

  • Rogue Trooper

   Για τους εμπρηστές πράκτορες του παράνομου Deep State δεν πέφτει τσιμουδιά!

 • Captain Wanted

  Για Καρανίκες & Σάρα Μάρα έχουν χρήματα,
  ΟΙ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΙ_ΒΑΡΕΜΕΝΟ_ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ…

  Για τα Δάση της Ελλάδος , δεν υπάρχει μια..

  • Rogue Trooper

   Έμ βέβαια αφού λεηλατούνται και πυρπολούνται συστηματικά από το ερπετοσιωνιστικό πρακτοριλίκι της CIA!

 • conan

  427.000 + ειναι οι ελληνες που μεταναστευσαν μεχρι και το 2016 και συνεχιζει με ενταση η φυγη,,,οι επιπτωσεις σε αυτους που μενουν θα ειναι 3 φορες χειροτερες,η διαλυση συνεχιζεται.

  • BABIS

   Πλειοψηφια ειναι οι αντρες ?

   • conan

    γυναικες αντρες και πλεον και σε μεγαλυτερες ηλικιες,

    • BABIS

     Λογικα αντρες σε μαχιμες ηλικιες.
     Εαν γινει ΜΠΑΜ, σιγα μην ερθουν πισω.
     Θα παρακολουθουν τις εξελιξεις απο το διαδικτυο.

     • conan

      αν παρουμε σαν παραδειγμα την πατρα των 167,446 κατοικων σκεψου ποσες φορες εχει αδειασει η πατρα,,δεν λεω για πιο μικρες πληθυσμιακα πολεις,

     • conan

      και ανεξαρτητα του μπαμ..αν πληρωνουν 3 και φευγουν οι 2 ο ενας θα πληρωσει και για τους 3..καπως ετσι.

  • Captain Wanted

   Πφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφ

  • HaraldHadrada MERCYLESS

   καταστροφη,

 • VLAD.. the out of water

  τρεχει γρηγορα ο χρονος κ τα γιουσουφακια της κυβερνησης συριζα, ΑΓΧΩΝΟΝΤΑΙ Κ ΕΚΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ….ενα ενα!
  Ωραια ΓΟΥΣΤΑ!

 • Μανιάτη Βηρσαβεέ

  αυτές τις δοξασίες να τις επιβάλλει στο σπίτι του

 • VLAD.. the out of water

  Το σιγουρο υπουργε μου ειναι οτι,
  ΕΣΥ ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΙΣ ΑΝΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΣΟΥ!
  ΕΓΓΥΗΣΗ ΑΥΤΟ!! Τωρα ΟΝΕΙΡΕΨΟΥ οτι σου κατεβει, αλλωστε λιγο χρονο ΕΧΕΤΕ!

  • conan

   ο χρονος που περναει κακο για εμας ειναι.το μονο σιγουρο.

  • ΙΩΝ 1942

   ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΣΟΥ …!!!

   • VLAD.. the out of water

    ευχαριστω..

 • Captain Wanted

  Διαρροή από το WikiLeaks δείχνει ότι ο στόχος των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα ήταν και είναι το πετρέλαιο
  Προς έκπληξη κανενός, ένα έγγραφο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσω του Wikileaks επιβεβαιώνει τα παρεμβατικά και πραξικοπηματικά σχέδια των ΗΠΑ είχαν και στη Βενεζουέλα στόχο τον ενεργειακό πλούτο της χώρας και την επαναφορά του ελέγχου του πετρελαίου από αμερικανικά συμφέροντα.

  Το έγγραφο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς την Αμερικάνικη πρεσβεία στο Καράκας μπορεί να είναι από τον Δεκέμβριο του 1978, αλλά δείχνει ποιές είναι οι προθέσεις και ο δρόμος που ακολουθουν οι ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα. Το απόρρητο έγγραφο με τίτλο «Στόχοι, στρατηγική και διαχείριση πόρων των ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα», αναδεικνύει ότι οι ΗΠΑ ασχολούνται με τη Βενεζουέλα για ένα και μοναδικό λόγο: το πετρέλαιό της.

  Το αμερικανικό έγγραφο καταγράφει τα αμερικανικά συμφέροντα στη Βενεζουέλα, όπου υπάρχει το μεγαλύτερο πετρελαϊκό απόθεμα στον κόσμο. Σύμφωνα με το έγγραφο, οι ΗΠΑ ενδιαφέρονταν να «συνεχίσει η Βενεζουέλα να παρέχει σημαντικό μέρος των εξαγωγών υδρογονανθράκων των ΗΠΑ και να διατηρήσει μετριοπαθή και υπεύθυνη στάση στις τιμές του πετρελαίου στον OPEC». Όπως καταδεικνύουν αναλυτές, αυτή η προσέγγιση των ΗΠΑ δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα, αλλά έχει αλλάξει η διαχείριση του πετρελαίου από τη Βενεζουέλα, με τις εθνικοποιήσεις της Μπολιβαριανής Διαδικασίας που άρχισαν με τον Ούγκο Τσάβες.

  Η δημοσίευση του έγγραφου έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά την προειδοποίηση εκπρόσωπου των ΗΠΑ για «αλλαγή καθεστώτος» στη Βενεζουέλα και λίγο μετά αφ’ ότου επέβαλαν νέες προκλητικές παράνομες κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας και του εκλεγμένου Προέδρου Νικολάς Μαδούρο, ενισχύοντας την υποστήριξη στη φονική βία της φασιστικής ολιγαρχικής αντιπολίτευσης.

  Ο υπουργός εξωτερικών τον ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον είχε δηλώσει μια μέρα πριν την δημοσίευση του Wikileaks:
  https://twitter.com/wikileaks/status/892675208901005312?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fprezatv.blogspot.com%2F2017%2F08%2Fwikileaks.html
  Αυτά και άλλο πολλά στο παρακάτω λινκ
  http://prezatv.blogspot.gr/2017/08/wikileaks.html

  • Rogue Trooper

   Τυχαίο; πριν από 2 εβδομάδες το Stratfor εισηγήθηκε τον υπερθερμοπυρηνικό βομβαρδισμό της Βενεζουέλας για να μπει τέλος στο φιλευρασιατικό καθεστώς Maduro.

 • manolis Hristo

  Καλά να πάθουν οι Έλληνες αριστερά δε θέλαμε να δούμε την γλύκα. Πρόεδρος βουλής που ο γιός του έκανε ληστεία σε τράπεζα με χειροβομβίδα. Απελευθερώνει τους όμοιους του του Ρουβικωνα και θέλει να καταργήσει θρησκεία και έθνος. Σταλινας όνομα και πράγμα.

  • HaraldHadrada MERCYLESS

   ΜΑΒΗ 1914?

 • Captain Wanted
  • conan

   εκτος απτον καναδα..ειναι χωρες που χρειαζονται δημοκρατια..

   • Assurbanibal

    Όλοι χρειάζονται δημοκρατικές βόμβες, ακόμη κι ο Καναδας…

 • ΙΩΝ 1942

  ΔΥΟ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΙ…ΝΟΜΙΣΑΝ ΟΤΙ Η ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΝΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΤΟΥΣ (Ο ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ)…ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟ …ΚΑΙ ΑΝ ΒΓΑΛΕΤΕ ΑΛΛΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΑΤΣΑ ΤΟΥΣ …ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΡΥΠΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΜΥΤΗ …!!!
  ΤΕΤΟΙΑ ΓΕΛΟΙΑ ΑΚΥΡΗ ΚΑΙ ΚΟΥΤΣΑΒΑΚΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ…ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΛΛΗ ΧΕΙΡΩΤΕΡΗ …!!!

  • VLAD.. the out of water

   υπολοιματα της ελληνικης κοινωνιας που βγαζουν αποθυμενα ζωης!
   ΦΑΣΙΣΤΕΣ, που ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΜΕ ΠΑΤΑΓΟ οτι δε τους αρεσει κ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ οτι επιθυμησουν.
   Ο ορισμος των ΑΧΡΕΙΩΝ, ΒΑΡΒΑΡΩΝ, ΤΑΛΙΜΠΑΝ!!

   • ΙΩΝ 1942

    Ο ΓΕΛΟΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΚΥΡΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΕ …ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΝΟΥΝ …ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ Ο ΑΕΡΑΣ …!!!

    • VLAD.. the out of water

     Εχουν λυσσαξει κ βιαζονται κιολας…
     ΚΑΛΟ ΑΥΤΟ.

     • ΙΩΝ 1942

      ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΑΥΞΑΝΟΥΝ …ΟΣΟ ΜΕΝΟΥΝ …!!!

    • PatmosI

     Με την ιθαγένεια στα χέρια του σκουρλέτη σε λίγο καιρό η αλλοίωση του εκλογικού σώματος θα είναι μη αναστρέψιμη

  • ΙΩΝ 1942

   ΦΕΡΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΓΚΛΙΤΣΕΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ…!!!

 • Σκ@τ@ στα μούτρα σου σκουπιδι.

 • Κούγκι

  Καμμένε τοποθετήσου με τους αλήτες τους εθνομηδενιστές

  • BABIS

   Καλοοοοοοοοοοοοοοοοοοο

 • conan

  και πες οτι φυγουν αυτα τα κατακαθια που κυβερνουν..οι επομενοι θα διορθωσουν καταστασεις η η εντολη ειναι αυτη ανεξαρτητα το ποιος την εκτελει?

  • BABIS

   Μαλλον το δυο.

  • alex

   Ανεξαρτήτως του τι μπορεί να αντιπροσωπεύουν οι άλλοι , αυτοί που εξακριβωμένα δρουν ενάντια στον Κυρίαρχο λαό και τα Εθνικά μας Συμφέροντα , δεν είναι να μένουν για πολύ , προκειμένου να αποφύγουμε καταστροφές . Εκτός και αν έχουμε βαρεθεί την ζωή μας και έχουμε πάψει να ενδιαφερόμαστε . Κατά τ’ άλλα η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και πάντα θα ελπίζουμε για κάτι καλύτερο .

 • fygas78

  Αρχισαν και τρεμουν τα χερια μου, με εχει πιασει κρυος ιδρωτας, νοιωθω πως θελω να τα σπασω ολα, να τα κανω λιμπα, να παρω το κυνηγετικο και να μην αφησω ζωντανο ουτε και ενα απο αυτους τους εθνοπροδοτες που μου ραγιζουν την καρδια απο το πρωι μεχρι το βραδυ.
  Αγανακτησα γ αμω τον φελεκι μου.
  Με ακουει κανεις;;
  Εκανα λιγη αποχη απο αυτο το site, οχι τιποτα αλλο, αλλα για να μην παθω κανενα εγκεφαλικο με τα τοσα που διαβαζω καθε μερα και μου ψηλωνουν την πιεση.
  Τι πρεπει να γινει ρε παιδια; Ρωτω;;
  Που ειναι η Χρυση Αυγη να βγαλει τον κοσμο εξω στο δρομο. Χορτασαμε απο λογια και υποσχεσεις κυριοι.
  Καντε επιτελους τα λογια σας πραξη.
  Τι περιμενετε δλδ. Η μηπως ειστε και εσεις πιονια του συστηματος λοιπον.
  Επιτελους καντε τα λογια σας πραξη.
  Δωστε επιτελους το εναυσμα και θα τα κανουμε ολα σταχτη. Και τους προδοτες και τα μνημονια και τους εφιαλτες που ζουμε καθημερινα.
  Καντε επιτελους την αρχη!
  Φτανει πια.

  • Kokinoskufitsa

   ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΠΡΟΣΚΗΝΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ.
   ΕΝΑΣ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΝΕ….
   Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΩ ΣΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΑΠ ΤΑ «ΡΑΝΤΙΣΜΑΤΑ»
   ΜΟΝΟ Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ..

   • fygas78

    Εχεις απολυτο δικιο. Να εισαι καλα.

   • alex

    Δεν είμαστε Ορθόδοξοι !!! Το είπε ο κύριος Βούτσης !!!
    Από την ώρα και την στιγμή που έγινε η δήλωση ρωτάω γνωστούς και φίλους τι θρησκεύματος είμαι και όλοι μου λένε ότι είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και ότι όλοι οι Έλληνες έχουμε όλοι το ίδιο Θρήσκευμα .
    Τους λέω αποκλείεται να είμαστε Ορθόδοξοι , γιατί το είπε ο κύριος Βούτσης … αλλά κανείς δεν με πιστεύει :-(

  • 4B

   Αδερφέ η χρυσή αυγή είναι το δεξιό μαντρί.-
   Η σωτηρία της Πατρίδας δεν θα έρθει από πολιτικό πρόσωπο..
   βαδίζουμε ολοταχώς προς παγκοσμιοποίηση και Αντίχριστο..
   ο βούτσης και η συνομοταξία του απλά λειαίνουν το έδαφος
   έχει ο Θεός για όλους..

   • fygas78

    Γνωριζω τα γεγονοτα αδελφε μου για το μελλον του Ελληνισμου. Και αυτο ειναι που με καθησυχαζει και μου δινει μεγαλη ελπιδα για το μελλον της χωρας. Πιστευω πολυ στο Θεο. Και ειμαι σιγουρος πως θα αναστηθει συντομα ο Ελληνισμος.
    Απλα δεν αντεχω αλλο ρε φιλε.
    Ποση υπομονη με τα λαμογια!

  • Μετά την Χ.Α το μόνο που απομένει είναι η αυτοκτονική ψήφος στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να φουντάρει μια ώρα αρχύτερα αυτή η χώρα και να τελειώνουμε γιατί ο αργός θάνατος είναι πιο επώδυνος. Άντε γιατί πολύ το παιδέψαμε. Μας κυνηγάνε εμάς στη Χ.Α οι «δημοκράτες» του τόξου, μας κυνηγούν και μάλιστα με μεγαλύτερο μένος οι τάχα μου πατριώτες του Πλεύρη-Βελόπουλου- Ε.Μ κλπ τα ένα σωρό αναχώματα του συστήματος. Αλήθεια, αναλογιστήκατε ποτέ γιατί το σύστημα τους δήθεν αντισυστημικούς πατριώτες τους επιτρέπει να προπαγανδίζουν διαρκώς τις θέσεις τους σε πολλά κανάλια και να μονολογούν δίχως αντίλογο (πουλώντας μαζί με την πατρίδα θρησκεία ταυτόχρονα και βιβλία και… τελοπόν) ενώ την Χ.Α της το απαγορεύει δια ροπάλου; Πολύ απλά διότι όλοι αυτοί στα αναχώματα είναι πέρα ως πέρα δικοί τους. Γι αυτό αν τυχόν καταφέρει ποτέ το σύστημα και με την βοήθεια των αναχωμάτων του θέσει εκτός νόμου την Χ.Α η ψήφος μας να ξέρετε ότι δεν πρόκειται να οδηγηθεί στα αναχώματα αυτά, τα οποία είναι όχι 100% αλλά 1000% βέβαιο ότι θα μας προδώσουν.

   • HaraldHadrada MERCYLESS

    Χ.Α. ψηφιζω φιλε ,αλλα για τον Πλευρη εχεις λιγο δικιο και περισσοτερο αδικο,γνωμη μου

    • Αυτή η φωτό τραβήχτηκε τον καιρό που ο Πλεύρης ήταν μέχρι και τα επόμενα τρία χρόνια υποψήφιος με το ΛΑΟΣ. Δεν μπορώ να ξεχάσω και την προτροπή του προς εμάς της Χ.Α να ψηφίσουμε καλύτερα το ΚΚΕ παρά την Χ.Α.

     https://uploads.disquscdn.com/images/4bd4b2a4068fc998ee4ff67843902ef1e6e63ce05f5deb12cfd28296367920ee.jpg

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      και μενα με εχει ξενισει αυτο,αλλα εξηγησε και ζητησε και συγγνωμη,απλα σεβομαι τους αγωνες του και την προσωπικοτητα του,απο λεφτα δεν εχει προβλημα εχει κονομησει απ την δικηγορια ,ειναι δυνατος εθνικιστης ,τωρα γιατι δεν τον θελει ο Αρχηγος ειναι δικα τους θεματα,νομιζω οτι για το καλο του Εθνους θα επρεπε να κανουν ολοι λιγο πισω και να ενωσουν δυναμεις

     • Τέλος πάντων ας μη συνεχίσουμε, εμένα πάντως με βάζει σε μεγάλες υποψίες γιατί όλους αυτούς (όσοι έχουν την δυνατότητα όπως ο Πλεύρης και ο Βελόπουλος, για τον Καρατζαφέρη και το κανάλι του) το σύστημα τους αφήνει να κάνουν διαρκώς εκπομπές ενώ την Χ.Α της το απαγορεύει.

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      για την χ.α εχουν βρει το πατημα,εγκληματικη οργανωση,για τον καρατατζουμπα δεν μ ενδιαφερει,ο πλευρης πλεον κανει διαδικτυακες εκπομπες και πριν πληρωνε ,στο καναλι του καρατατζουμπα 800 η εκπομπη ,εφυγε γιατι ηθελε ο αλλος πιο πολλα,μετα πηγε στο κοντρα (οπου ειναι απο τα μονα που καλουνε χρυσαυγιτες και ο παπαγιαννης ειναι αντισυριζαιος και πατριωτης),ο βελοπουλος ειναι λαμογιο,τον εκανε ρομπα ο χιος

   • Κωστας Μπροζος

    Συμφωνω στα περισσοτερα που γραφεις αδερφε αλλα για τον Πλευρη διαφωνω. Ειναι ο γνησιοτερος και ικανοτερος Ελλην εθνικιστης. Δεν ξερω και δεν μπορω να αντιληφθω τι εκανε στο λαος…ο ιδιος οταν τον ειχαν ρωτησει για τις ιδεολογικες ομοιοτητες του με την ΧΑ και τις διαφορες με τον καρατζαφερη, ειχε πει οτι «προβλημα του καρατζαφερη αυτο» και οτι πραγματι ιδεολογικα δεν διαφερει με την ΧΑ, διαφωνει ομως στις μεθοδους…ενω με τον κατατζαφερη επι τις ουσιας συμβαινει το αντιστροφο…

    Τωρα οσον αφορα την ΧΑ, προσωπικα πιστευω οτι τους τελειωσε ο δενδιας και πλεον ειναι ξεδοντιασμενοι υπο την απειλη εκ νεου φυλακισης κτλ
    Δεν τους κατηγορω για κατι…απλα ρεαλιστικα μιλωντας, δεν περιμενω σωτηρια-γιατι δεν μπορουν.
    Οπως δεν περιμενω σωτηρια ουτε απο ξενες δυναμεις (πχ αμερικη ή ρωσσια) αλλα ουτε και απο εμας τους ιδιους, γιατι ειμαστε ..εκφυλισμενοι θα ελεγα.
    Αν ερθει η σωτηρια, θα ερθει απο σπονδα. Θα αλληλοσκοτωθουν σε πυρηνικο πολεμο οι ξενοι και θα βγουμε εμεις κερδισμενοι. Αλλη λυση δεν υπαρχει. Εκτος αν πιστευει κανεις εδω μεσα οτι θα ξεσηκωθουν οι Ελληνες με τις σφεντονες και τα αρκεβουζια και αφου διωξουν τους προδοτες, μετα θα ελευθερωσουν και την Πολη…

    • HaraldHadrada MERCYLESS

     δυστυχως η αποψη σου ειναι η πιο ρεαλιστικη

    • Εγώ πάντως φίλε μου συμφωνώ απόλυτα με τις μεθόδους της Χ.Α και μάλιστα θα τους ήθελα ακόμη πιο σκληρούς. Δεν γίνεται να απευθύνεσαι στα δημοκρατικά παρτάλια με ευγένειες του τύπου το «σεις και το σας».

     «ξεπλύνετε άλλα 30 ευρώ… («δημοκράτες») η Χ.Α εδώ θα είναι και θα σας τα βγάζει όλα στη φόρα». Και νάταν μόνο αυτά..

     Δες το ολόκληρο. Εγώ μόνο αυτούς βλέπω στην τηλεόραση μου με το USB Stic. Έχει πάρα πολλά τέτοια βίντεο στο Υ.Τ η Χ.Α στο οποίο ως διαδικτυακό μέσο μπορεί και έχει πρόσβαση.

     Γ. Λαγός- Η κυβέρνηση διαγράφει σκάνδαλο 30 ε

     • Κωστας Μπροζος

      Δεν με ενοχλει που ειναι σκληροι. Γουσταρω! Μακαρι να εδερναν ολη την βουλη και ολα τα πακιστανια καθε μερα!!!
      Απλα δεν αρκει μονο αυτο. Το σημαντικοτερο ειναι να κανεις «προπαγανδα» (με την καλη εννοια). Να ενημερωνεις τον κοσμο για την ιδεολογια σου και τα οφελη της για το εθνος και την πατριδα.
      Βεβαια, ενας παλαιος χρυσαυγιτης το 98 μου ειχε πει «οποιος ειναι εθνικιστης ειναι καλοδεχουμενος. Με το ζορι δεν γινεται εθνικιστης κανεις, ουτε και θελουμε να κανουμε κανεναν. Αυτοι που αξιζουν, βρισκονται ηδη αναμεσα μας» και ειχε δικιο!!! Αλλα τουλαχιστον, μια απλη ενημερωση. Να πολεμηθει η αριστερη ιδεολογια και ο παναριστερισμος που σαρωνει την κοινωνια μας 40-50 χρονια. Ας μην προσπαθησουμε να κανουμε εθνικιστη κανεναν. Απλα να μην επιτρεπουμε στην αριστερα να τους καρπωνεται ουτε αυτη…

     • Από μια άποψη έχεις δίκιο αλλά εντάσσοντας και μη εθνικιστές στη Χ.Α υπάρχει και ο κίνδυνος εκφυλισμού της όλης προσπάθειας. Πάντως αν ποτέ δείτε άτομα σαν τον Πλεύρη στη βουλή να είστε βέβαιοι ότι θα τους δείτε να συναγελάζονται και να χασκογελιιούνται ακόμη και με τους κομμουνιστές. Που και που θα υψώνουν και τον τόνο της φωνής τους για ξεκάρφωμα και μόνο.

     • Κωστας Μπροζος

      Δεν ειπα ποτε να μπουν μη εθνικιστες στην ΧΑ (αν και δυστυχως εγινε αυτο ηδη).
      Λεω απλα οτι η ΧΑ πρεπει να κανει πρωτιστως ιδεολογικο πολεμο και δευτερευοντως ξυλο…

      Για τον Πλευρη δεν το πιστευω με τιποτα.
      Αν εμπαινε ποτε στην βουλη, ειτε μονος του, ειτε με ΧΑ ειτε με λαος,
      Θα τους εσκιζε ολους. Ο καρατζαφερης πχ θα τον διεγραφε μεσα σε ενα μηνα!
      Ο Πλευρης ειναι ο φυσικος αρχηγος και της ΧΑ.
      Κριμα που μαλωσε με τον Μηχαλολιακο για τον καλεντζη. Μεγαλη βλακεια ολο αυτο. Ο Πλευρης δεν εχει καμια δουλεια με τον καρατζαφερη φιλε.

 • ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ

  Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπεράνω θρησκειών
  http://toklysma.weebly.com/uploads/5/3/7/7/5377790/2353859.jpg?387

  • Rogue Trooper

   Οι περισσότεροι υπουργοί (όχι όλοι, ευτυχώς) εκτελούν εντολές ξένων παράκεντρων εξουσίας.

   • Kokinoskufitsa

    ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΙΩΠΟΥΝ ….
    Ρ Α Γ Ι Α Δ Ι Κ Α……
    ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ

    • Rogue Trooper

     Ο Κοτζιάς σώζει τη κατάσταση με το μπαϊράκι του στα ενεργειακά.

     Οι μέρες του είναι μετρημένες μιας και στις αρχές Σεπτεμβρίου θα έχουμε πιθανότατα ανασχηματισμό ή εκλογές.

 • Rogue Trooper

  Ο ΣΥΡΙΖΑ διδάσκει αποδόμηση ενός Εθνους κατ’ εντολή του ΟΟΣΑ!!!!

  https://uploads.disquscdn.com/images/736075fa16c7c4acf2706119bb135a7c052370886ff569a3b39f3c5d206ee621.jpg

 • Rogue Trooper

  A Tyrannic New World Tax Regime Using Dirty Petro-Dollar To Kill The Shepple And Destroy Entire Nations!

  https://uploads.disquscdn.com/images/9bdfc331e44d760a980acdd71848ec918ce12ddc6546af7cbab3543468dc0385.jpg

 • HaraldHadrada MERCYLESS

  • Κωστας Μπροζος

   «Σηκω πανω Ελληνικη νεολαια. Δεν υπαρχει δια σε αλλα πραγματικοτης παρα η Ελληνικη πατρις.
   Μονον εκει θα επανευρεις τον εαυτον σου.
   Μονον μεσα εις τας εθνικας παραδοσεις θα επανευρεις τον προορισμο σου.
   Μονον εις τον Ελληνικον πολιτισμον θα επανευρεις τα ιδανικα σου και τα ονειρα σου.
   Χωρις αυτα δεν ημπορεις να ζησεις, Ελληνικη νεολαια. Μονον εκεινα τα οποια σου δημιουργησε η Ελληνικη ιστορια αποτελουν το σωμα σου και την ψυχη σου.
   Τα ξενα κατασκευασματα, με τα οποια ηθελησαν να σε παρασυρουν οι αγυρται με τους παραφρονας ρομαντισμους των, ειναι ψευτικα δια σε και αποτελουν δηλητηριον.
   Διοτι, εννοησε το, δεν ημπορεις να ζησεις αλλεως παρα Ελληνικα μεσα εις την φυλην σου και μονον εκει μεσα θα ιδης οτι θα επανευρεις την χαραν και την αισιοδοξιαν, αι οποιαι σου ελειψαν.
   Και οταν θα τας επανευρεις, θα ιδης με τι ευκολιαν θα υπερπηδησεις τα εμποδια και τας δυσκολιας της ζωης και τι μελλον θα παρασκευασεις και δια τον εαυτον σου και δια την Ελλαδα, εις την οποια ανηκεις αναποσπαστως»

   Ιωαννης Μεταξας

   Πας μη Ελλην βαρβαρος!

 • Kokinoskufitsa

  ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΙ ΟΧΤΡΟΙ……
  ΚΑΙ ΜΕΙΣ …ΓΕΛΟΥΣΑΜΕ…..ΚΑΙ….
  ΓΡΑΦΑΜΕ ΣΤΑ ΣΑΊΤΣ……
  ΜΟΝΟ ΓΡΑΦΑΜΕ…….ΠΑΓΙΔΑ…ΦΑΚΑ..

 • HaraldHadrada MERCYLESS

 • νιάου ρε!

  όξω ρε!

 • George Voyajakis

  βουρτση μαζεψε τα παιδια σου και ασε τα παιδια των αλλων.
  αν σε ενοχλουν οι ορθοδοξοι εχε υποψι σου οτι εισαι ισλαμοφασισταριο…

  • Rogue Trooper

   Αυτό να το πεις και στον ανθέλληνα υπουργό Παιδείας Gavroğlu!

 • Rogue Trooper
 • Rogue Trooper
 • Φίλιππος

  Πάλι δικαιώνονται οι επαναστάτες του συριζα. Έχουν δίκιο γιά την κλήρωση γιατί αν είχε τοποθετηθεί ο πρόεδρος της βουλής με κλήρωση κάτι λιγότερο ανόητο θα ακούγαμε…

 • isonymoi

  Μερικοι ξαφνικα ξυπνησαν και βλεπουν κομμουνιστικα φαντασματα και Τ.ΣΟρος παντου!! Δεν εχουν αναλογιστει οτι δεν μπορει να υπαρξει ΕΕ ή ΗΠΕ με αναπτυγμενα τα εθνικα φρονιματα !! Υπαρχουν ακομα και τωρα μετα τα τοσα δειγματα για το που το παει η ΕΕ σανοφαγοι που πιστευουν για ΕΕ των λαων;; Μονο ενα εθνος μπορει να υπαρχει εντος της ΕΕ-ΗΠΕ και αυτο θα ειναι το Ευρωπαικο.Διδαχτειτε επιτελους απο τις ΗΠΑ και ΕΣΣΔ!! Ιεραρχες ΔΕΝ προειδοποιεισατε το ποιμνιο!! Ειστε πλανεμενοι ή πουλημενοι;; Οτι και να ειστε απο τα δυο ειστε επικινδυνοι!! Η ΔΙΣ πρεπει να διαλυθει και να γινει κληρωση για καινουργιους ιεραρχες!!

 • καποιος

  προοδευτικοτερο θα ηταν για τα παιδια να τα βαλουν να παιξουν στα ζαρια τη σημαια.οσο για τα υπολοιπα μιλουν σαν να ζουν μοναχοι τους στην ελλαδα.δε τα ελεγαν αυτα πριν τις εκλογες να τους επαιρναν χαμπαρι οι ψηφοφοροι τους ,σιγα σιγα εκδηλωνοντε οι κρυφουλες.

 • protagoras333

  Μάλλον Βούτση και σύριζα κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια! Οι αληθινοί αρχιταλιμπάν είναι οι αθεοταλιμπάν.
  Αποδείξεις :
  Ξέρουμε όλοι ότι σε αθεϊστικα καθεστώτα έχουνε γίνει τα μεγαλύτερα εγκληματικά αίσχη :
  Δείτε πόσα εκατομμύρια δολοφονίες κάνανε οι άθεοι με τα αθεϊστικά καθεστώτα τους σε όλο τον κόσμο.
  Οι άθεοι είναι οι μεγαλύτεροι δολοφόνοι στην ιστορία της ανθρωπότητας!

  • protagoras333

   Αποδείξεις : Ο χειρότερος όλων των εποχών δολοφόνος ο Μάο Τσε Τούνγκ (Κίνα) σκότωσε 60 εκατομμύρια ανθρώπους, ο δεύτερος χειρότερος όλων των εποχών δολοφόνος ο Στάλιν σκότωσε 40 εκατομμύρια ανθρώπους, ο χίτλερ 30 εκατ., Πολ Πότ (καμπότζη) 1,7 εκατομύρια, Kim Il Sung (βόρειο κορέα) 1,6 εκατομμύρια, Μενγκίστου Χαϊλέ Μαριάμ (αιθιοπία) 1,6 εκατομμύρια, Γιόσιπ Μπροζ Τίτο (γιουγκοσλαβία) σκότωσε 550.000 ανθρώπους, Χο Τσι Μινχ (βόρειο βιετναμ) σκότωσε 200.000, κτλ. κτλ. κτλ.

   • protagoras333

    ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΟ ΤΣΕ ΤΟΥΝΓΚ, ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ ΤΑ ΠΙΟ ΦΟΝΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
    dailymail.co.uk/home/moslive/article-2091670/Hitler-Stalin-The-murderous-regimes-world.html#submit
    Δικαίως είχε πεί και ο Ντοστογιέφσκι «ότι χωρίς Θεό, όλα επιτρέπονται» ! (ακόμα και οι δολοφονίες κτλ.)

    • protagoras333

     Αυτοί είναι οι πραγματικά απολίτιστοι, φανατικοί και φονταμενταλιστές. (αν σας πούνε και καλά οι άθεοι ότι δεν έχουν σχέση με όλα αυτά τα αισχρά αίσχη των άθεων πείτε τους, τότε γιατί εσείς οι άθεοι ποτέ επισήμως δεν καταδικάσατε όλα αυτά τα αίσχη και τα εκατομμύρια δολοφονίες που έχετε κάνει σε όλους τους θρησκευόμενους σε όλο τον κόσμο;!)
     Σαφέστατα βδέλυγμα είναι μόνο η ιστορία των αθέων με τα αθεϊστικά καθεστώτα, που όχι μόνο είναι γελοία, αλλά και απολύτως εγκληματική.

     • protagoras333

      ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ : 1) ΠΟΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΟΠΟΥ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΟΧΙ ΑΠΛΑ Η ΣΑΤΥΡΑ!) ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΑΙ; ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ;
      2) ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ
      3) ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΡΕΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ Η ΠΙΣΤΗ ΣΕ ΘΕΟ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.
      4) ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΤΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΑ ΑΘΕΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΣΤΑΛΙΝ, ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ, ΧΟΤΖΑ, ΜΑΟ ΤΣΕ ΤΣΟΥΝΓΚ, ΚΤΛ. ΚΤΛ. ΚΤΛ. ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ; ΚΑΜΙΑ!
      ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΣΤΑ ΑΘΕΪΣΤΙΚΑ ΑΥΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ, ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΒΙΑΙΩΣ ΟΙ ΛΑΟΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΥΤΑ ΚΡΑΤΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΟΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣΑΝ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

     • protagoras333

      Τα αθεϊστικά καθεστώτα τύπου Στάλιν, Τσαουσέσκου, μάο τσε Τούνγκ κ.α., «αδιαφορούσαν»; ή πολεμούσανε εναντίων όσων πίστευαν σε οποιαδήποτε πίστη και θρησκεία! Τόσες εκκλησίες γκρεμίσανε, και τόσους ανθρώπους δολοφονήσανε.
      Ακόμα και σήμερα στην αθεϊστική βόρεια κορέα, είναι η μόνη χώρα στον κόσμο όπου δεν έχει ανθρώπινα δικαιώματα,και καταδιώκεται μέχρι θανάτου η πίστη σε Θεό και θρησκεία.

     • protagoras333

      Το κομμουνιστικό τζιχάντ, και μάλιστα το αγράμματο είναι άπαιχτο. Και ανίκητο σαν τη βλακεία.
      Ειδικά όταν είναι και τροτσκιστικό «made in agores» ή «made in Soros» ή «made in USA» ή ‘made in MKO».
      Η «αριστερά» από την εποχή της πορτοκαλλί «επανάστασης» του Πολυτεχνείου, ξέρει πολύ καλά την διαφορά μεταξύ «καρριέρας της επανάστασης» και «επανάστασης της καρριέρας». Η δεύτερη αφήνει και πολύ γερό εισόδημα.

     • protagoras333

      Αγαπητέ φίλε να απαντήσω στις αηδίες που γράψανε οι διεστραμμένοι ταλιμπάν αθεοαναρχικοί.
      1) Η «ρουφιανιά» ιστορικά αναδημιουργήθηκε και διαδώθηκε από τον άθεοκομμουνισμό που αντιπροσωπεύει όλους αυτούς τους ταλιμπάν αθεοαναρχικούς που γράφουν και τα ψυχανώμαλα διεστραμμένα βοθροσυνθήματα τους! καθώς και στα άθεα καθεστώτα τους. Όπου όσοι ρουφιάνοι κομμουνιστές ρουφιάνεβαν όλους όσους δεν ήταν «πιστοί» στα αθεοκομμουνιστικά καθεστώτα τους, ανέβαιναν κλίμακες και θέσεις ενώ οι ρουφιανεβόμενοι τους εκτελούσαν ή τους φυλάκιζαν σε βαριά καταναγκαστικά έργα!

     • protagoras333

      2) Προσκυνημένοι είναι και φαίνονται αποδεδειγμένα οι αθεοαναρχικοί που εκτελούν ως φανατικοί ραγιάδες προσκυνημένοι τις εντολές των ανθρώπων «αφεντικών» τους και τα βρώμικα συμφέροντά τους, κάνοντας ως εντελοδόχοι και όλες αυτές τις αισχρότητες με τα βοθροσυνθήματα, τις καταστροφές στα σπίτια και στα καταστήματα των ανθρώπων που δουλεύουν καθώς και τις λεηλασίες.
      Όχι μόνοι είναι ραγιάδες προσκυνημένοι αλλά είναι αποδεδειγμένα και μεγαλοεγκληματίες απατεώνες!

     • protagoras333

      Μίλησε το κομμουνισταριό! σκοταδιστές αθεοταλιμπάν που ζείτε αποδεδειγμένα σε σκοταδισμό βαθύτατο….!
      Μίλησε ο αθεομουτζαχεντίν αθεοταλιμπάν που ούτε γιά λύπηση δεν είσαι πάλιοβλακα ξεφτυλισμένο σίχαμα! Μίλας εσύ γιά αθεοταλιμπάν αθεοπρόβατο που είσαστε οι άθεοι οι μεγαλύτεροι φονιάδες-δολοφόνοι περισσότερο από τους ταλιμπάν του αφγανιστάν και του πακιστάν και τους τζιχαντιστές του ISIS βρε αθεοτζιχαντιστή όταν εσείς οι άθεοι κάνατε τα μεγαλύτερα εγκλήματα φόνους στην ιστορία της ανθρωπότητας!

     • protagoras333

      Μιλάτε εσείς που έχετε αιματοκυλήσει όλο τον κόσμο αθεοφασίστες αθεοταλιμπάν ! Και λές βλακείες και εσύ και άλλος διότι τα εγκλήματα αυτά όχι μόνο δεν γίνανε στο όνομα της αθεϊας αλλά ούτε ήταν και άθεοι. Αυτοί οι συγκεκριμένοι ή ήταν αιρετικοί ή κατηγορούνταν για μάγισσες ή μάγοι, ποτέ δεν ήταν άθεοι αυτοί. Επίσης αυτούς πρέπει να κατηγοράς τους ρωμαιοκαθολικούς όπως τους κατηγορούμε εμείς που σκότωσαν και δολοφόνησαν και Ορθόδοξους Χριστιανούς και άλλους χριστιανούς.

     • protagoras333

      Τα περί ταλιμπάν να τα πείτε στον εαυτό σας αθεοκομμουνιστές, όταν στις αθεϊστικές χώρες όπως Βόρεια Κορέα, Κίνα κ.α. επιβάλλεται απανθρώπως και βιαίως ο αθεϊσμός όπως και παλαιότερα στην Σοβιετική Ένωση! Δηλαδή πολύ χειρότερα και από τους ταλιμπάν! Μέτα θέλετε και να σας σέβονται και να λέγεστε και πολιτισμένοι όταν δεν σέβεστε τίποτα και κανέναν. Αλλά άμα φίλε μου σε πειράξει και σε υβρίσει κανείς αλλά και την μητέρα σου και τον πατέρα σου λεκτικά τότε θα κινήσεις την αστυνομία γιά να μην σου πώ ότι ίσως εσύ στην έσχατη περίπτωση μπορεί και να θέλεις να τον χτυπήσεις ακόμα. Και γιά όλους εμάς ο Θεός Πατέρας μας είναι και θα έπρεπε να υπάρχει τουλάχιστον ο στοιχειώδης σεβασμός εάν θέλουμε να λεγόμαστε τουλάχιστον πολιτισμένοι !

     • protagoras333

      Μίλησαν οι άθεοι σκοταδιστές γιά «σκότος». Οι όμοιοι τα όμοια ομιλούν!
      ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΘΕΪΣΤΙΚΗ ΒΡΩΜΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΤΑΔΙΑΣΜΟΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ!
      Ναι βέβαια το 3% των αθέων στην Ελλάδα που πιστεύει ότι ο γάιδαρος πετάει, όπως ότι το σύμπαν δεν το έφτιαξε ο Θεός, αλλά το έφτιαξε η σπόντα, και από μόνο το σύμπαν στον «αέρα» πετάει, η θεωρία του αθεϊσμού σκοταδισμού!
      Μίλησε η φασιστερά! σκοταδιστές αθεοταλιμπάν που ζείτε αποδεδειγμένα σε σκοταδισμό βαθύτατο….!

     • protagoras333

      Σε σωστή αντιδιαστολή προς αρχιταλιμπάν Βούτση! Δεν είμαστε αριστερό κομμουνιστικό κράτος. Είμαστε Σύγχρονο Ορθόδοξο Κράτος.

  • ΙΩΝ 1942

   ΑΜΑ ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΘΕΟ …ΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΕ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΧΕΙΡΩΤΕΡΑ …???

   • Κωστας Μπροζος

    Μονο η ηθικη μας και το ενστικτο μας

    • protagoras333

     Και πάλι δεν φτάνουν μόνο αυτά… Άλλωστε και την ηθική και το ένστικτο και αυτά ο Θεός μας τα έδωσε! (αν δεν τα καταστρέψουμε από μόνοι μας!) Αλλά και πάλι δεν φτάνει μόνο η ηθική και το ένστικτο αλλά απολύτως περισσότερο ο αληθινός Θεός και η πίστη σε αυτόν!

 • Jorge Melissa

  Το οικογενειοκρατικό κόμμα της δεξιάς ΝΔ δεν δικαιούται να μιλάει για αριστεία.
  Η δεξιά ΝΔ είναι πραγματικά φιλελεύθερη και αξιοκρατική,
  όσο εγώ έχω πάει στο φεγγάρι.
  Είναι ένα κόμμα οικογενειοκρατικό κρατικίστικο και κρατικοδίαιτο, υπακούοντας μόνο στους νεοφιλελεύθερους εντολείς.

  • Κωστας Μπροζος

   Φασκεις και αντιφασκεις.
   Λες οτι η νδ ειναι δεξια και μετα λες οτι ειναι νεοφιλελευθερη αλλα και κρατικιστες…3 πραγματα εκ διαμετρικα αντιθετα μεταξυ τους.

   Λοιπον, αυτο το κεντρωο φλωρικο κομμα δεν ειναι και δεν ηταν ποτε δεξιο.
   Ειναι ενα φιλελευθερο κεντρωο φλωροκομμα.

 • ΕΛΛΑΔΑ-ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ

  Ταλιμπάν είσαι εσύ ρε φουστη!!! Εδώ είναι Ελλάς! Θρεισκια πατρίς οικογένεια μωρή σκουπιδιαρια άθεοι!! Κάνε ρε φούστη δημοψήφισμα και βάλε να ψηφίσουν η έλληνες αν θέλουμε των χριστιανισμο η οχι!!! Και από κατω θα υπάρχει και επιλογή σε εσάς που θα λέει ότι αν η έλληνες ψηφίσουν χριστιανισμό μετά να σε κρεμάσουμε στο σύνταγμα!!!

 • protagoras333

  Σε σωστή αντιδιαστολή προς αρχιταλιμπάν Βούτση! Δεν είμαστε αριστερό κομμουνιστικό κράτος. Είμαστε Σύγχρονο Ορθόδοξο Κράτος.

 • John Papas

  Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι 3% με το υπόλοιπο ΠΑΣΟΚ, του χρόνου θα σκάσει σαν καρπούζι γιατί θα πάμε σε εκλογές και αυτό γιατί δεν θα μπορέσει να περάσει τα μέτρα.
  Το μόνο που θα θυμόμαστε από το ΣΥΡΙΖΑ θα είναι τους γελοίους πολιτικούς του, ένα κόμμα με αρχική σημαία τα αριστερά ιδεώδη, τα οποία ξέχασε για την καρέκλα.
  Απλώς περαστικά μας.

 • Peacemaker

  Ουτε κουμμουνο-ταλιμπαν σοβιετιας ειμαστε φασιστα να προσκυναμε ειδωλα καδρα και γεωργικα εργαλεια….τις κενες ξενοφερτες ιδεοληψιες σου κρατα τες για την (παγκοσμια) φαρμα των ζωων σου!

 • Rodoklia Kanari

  Για να βρει Πατρίδα να διοικεί, ο Βούτσης και το παρεάκι του, ας μνημονεύει όσους έπεσαν για την «αρρωστημένη πάρτη μας», πρεσβεύοντας Πατρίδα- Θρησκεία- Οικογένεια.

 • /Νώντας/

  όταν εκπροσωπείς έναν θεσμό κ. Βούτση, παύεις να έχεις προσωπικές απόψεις και ιδεολογίες, γιατί εκπροσωπείς το σύνολο του λαού σου και όχι το σύνολο του κόμματος σου..

  το 98% των Ελλήνων είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού κατά το Σϋνταγμα το οποίο έχετε υποχρέωση να τηρείτε και αναφέρει ως επικρατούσα θρησκεία, την Ορθόδοξη πίστη

  άρα λοιπόν το να λες ότι δεν είμαστε ένα Ορθόδοξο κράτος, δεν στέκει κατά το Σύνταγμα..

  είμαστε Ορθόδοξοι και πιστεύουμε (ακόμη δυστυχώς για κάποιους) στον Σωτήρα μας Ιησού Χριστό

  • JOHN SYROS

   ΕΥΓΕΕΕΕ !!!!!

  • Non

   Γιατί από την 1η Δημοτικού έως την 6η να μην διδάσκονται τα παιδιά μας αυτό το κείμενο;;;;;

 • Panos

  Οταν φυγετε απο εκει μεσα ολοι εσεις οι Βουτσηδες, δεν θα σας γνωριζει ουτε η μανα σας

 • JOHN SYROS

  ΤΟΝ ΚΑΚΟ σου ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ, ΑΡΡΩΣΤΕ, ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΕ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΕ……

  ΤΗΝ ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ 2,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΛΑΟΥ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ, ΟΠΟΥ ΕΝ ΕΥΘΕΤΩ ΧΡΟΝΩ ΘΑ ΣΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΣΚΗΝΑ ΕΙΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ ΛΟΓΟΝ,, ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΠΟΕΙΣΑΙ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΔΕΣ ;;;

 • ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  Αρθρο 3: (Σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας)
  1. Eπικρατούσα θρησκεία στην Eλλάδα είναι η θρησκεία της Aνατολικής Oρθόδοξης Eκκλησίας του Xριστού. H Oρθόδοξη Eκκλησία της Eλλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Kύριο ημών Iησού Xριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Mεγάλη Eκκλησία της Kωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Eκκλησία του Xριστού τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις. Eίναι αυτοκέφαλη, διοικείται από την Iερά Σύνοδο των εν ενεργεία Aρχιερέων και από τη Διαρκή Iερά Σύνοδο που προέρχεται από αυτή και συγκροτείται όπως ορίζει ο Kαταστατικός Xάρτης της Eκκλησίας, με τήρηση των διατάξεων του Πατριαρχικού Tόμου της κθ΄ (29) Iουνίου 1850 και της Συνοδικής Πράξης της 4ης Σεπτεμβρίου 1928.
  2. Tο εκκλησιαστικό καθεστώς που υπάρχει σε ορισμένες περιοχές του Kράτους δεν αντίκειται στις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου.
  3. Tο κείμενο της Aγίας Γραφής τηρείται αναλλοίωτο. H επίσημη μετάφρασή του σε άλλο γλωσσικό τύπο απαγορεύεται χωρίς την έγκριση της Aυτοκέφαλης Eκκλησίας της Eλλάδας και της Mεγάλης του Xριστού Eκκλησίας στην Kωνσταντινούπολη.

 • ΖΟΥΜΕ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΤΟΧΗΣ – ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ

 • ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ

  ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΓΕΝΙΤΣΑΡΙΣΜΟΣ… Υποχρεωτική άμισθη εργασία για μαθητές λυκείου σε hot spot!!!
  http://antipliroforisi.blogspot.gr/2017/08/hot-spot.html

 • georgekaps

  Είστε τελειωμένοι.Μέρες μετράτε από τα εγκλήματα τα δικά σας.

 • ΖΟΥΜΕ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΤΟΧΗΣ – ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.

 • Imperium Romanum 330 – 1453

  ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΟΙΛΙΟΣΚΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΒΡΩΜΑΕΙ ΚΑΙ ΖΕΧΝΕΙ. ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ…………..

 • ΡΟΥΠΕΛ

  ΡΕ ΟΥΣΤΤΤΤΤ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΟ

 • Κωνσταντίνος Σπέτσες

  Θα πρέπει άμεσα να απομακρυνθούν από τη βουλή και από την Ελληνική επικράτεια αυτά τα
  ΡΕΜΑΛΙΑ που προσπαθούν με κάθε τρόπο να καταστρέψουν τον Ελληνικό λαό και την Ορθοδοξία,
  δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα όλα αυτά που αραδιάζουν αυτοί οι
  ΆΠΙΣΤΟΙ ΠΡΟΔΌΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.
  ΟΙ Εβραίοι και οι Χαζάροι που έχει μαζέψει ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΟΡΟΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑ
  ΓΡΆΦΟΥΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ πρέπει να
  εξαφανιστούν ΤΩΡΑ δεν έχουν καμία σχέση με Έλληνες είναι εβραίοι και θέλουν τη διάλυση του
  Ελληνικού λαού ΠΟΥ ΤΟ 90% ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ, ΠΡΆΓΜΑ ΒΈΒΑΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΠΕΤΎΧΟΥΝ
  ΌΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΎΝ,
  ο καθένας μπορεί να πιστεύει όπου θέλει αλλά αυτοί που έρχονται
  στη Ελλάδα δεν μπορούν να επιβάλουν τους όρους τους στούς Έλληνες, δεν μπορούν να σταματήσουν
  την προσευχή από τα σχολεία και δεν έχουν κανένα δικαίωμα να κατεβάζουν την Ελληνική σημαία.

  Στις 15/08 είναι τις Παναγίας, εκεί θα δείξει ο λαός τη σημαίνει Ορθοδοξία για τους Έλληνες.
  ο υπουργός Παιδίας που το μόνο που δεν έχει είναι ΠΑΙΔΊΑ, βγήκε στην τηλεόραση αυτό το ρεμάλι
  που δεν έχει καν υπηρετήσει στον Έλληνικό στρατό, και όταν εμείς επί χούντας υπηρετήσαμε
  27 μήνες και 25 ημέρες, το τι είναι αυτός δίνει πολ΄λά ερωτήματα στον Ελληνικό λαό, ας μαζέψει
  τα μπογαλάκια του να πάει στο σπίτι του ΤΏΡΑ.

  • JOHN SYROS

   EΕΕYΓΕ !!!!

  • Θοδωρής

   Τι να δείξει ο λαός ρε φίλε? ποια ορθοδοξία να δείξει? ακόμα δεν έχετε καταλάβει ότι το θρησκευτικό συναίσθημα των ορθοδόξων Ελλήνων έχει διαβρωθεί μέχρι το μεδούλι?δεν βλέπετε τι γίνετε? βάλουν όλοι (οι συριζαίοι) κατά της ορθοδοξίας μας και δεν υπἀρχει από πουθενά καμία αντίδραση !!! κλήρος και πιστοί ήμαστε όλοι μας αποχαυνωμένοι !!! τι κατάντια !!! Ο ΧΡΙΣΤΟΣ μας, είπε, άραγε όταν έλθω ξανά θα βρω την πίστη? ο καθένας μπορεί να δώσει την απάντηση!

   • protagoras333

    Και όμως αδερφέ μου τώρα υπάρχει αντίδραση και γενικώς αντιδράσεις και θα το δείς και περισσότερο και σε λίγο καιρό!

    • Θοδωρής

     Εαν δεν αντιδράσουμε εμείς οι πιστοί, αντίδραση απο την ποιμαίνουσα Εκκλησία μην περιμένεις

 • Roman Box

  Οι αχρηστεροί ψηφίστηκαν και ήρθαν για 1) Να ποινικοποιήσουν τον πατριωτισμό με δούρειο ίππο τον ρατσισμό 2) Να ποινικοποιήσουν την ετεροφυλία και την προάσπιση της οικογένειας πάλι με πρόφαση το ρατσισμό και την δήθεν ισότητα όπως την έχουν στο μυαλό τους 3) Να ποινικοποιήσουν την αξία της πνευματικότητας με δούρειο ίππο τις θρησκευτικές ακρότητες 4) Να ποινικοποιήσουν την αξιοκρατία, την επιβράβευση του καλύτερου κτλ με δούρειο ίππο την τρισάθλια τους άποψη περί ισότητας. Ελλείψη δυνατότητας ουσιαστικής πολιτικής μιας και άλλοι αποφασίζουν γιαυτούς στα σημαντικά θέματα, βγάζουν την αριστερίλα τους εκεί που μπορούν δλδ με άρμα τις ακραίες και ηλίθιες ιδεοληψίες τους. Θα έπρεπε ήδη να έχει παρέμβει ο στρατός η αστυνομία η δικαιοσύνη κτλ και να τους βάλει φυλακή διότι είναι κυβέρνηση μειοψηφίας που πράττει ανθελληνικά. Αλλά έμαθε ο έλληνας να ζεί μόνο για τη βόλεψη και τα λεφτά….

 • JOHN SYROS

  KAKO ΔEN EINAI NA EIΣAI AΡIΣTEΡOΣ.

  ΤΟΥΝΑΝΤΙΟΝ, & ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠ΄ ΟΛΑ ΠΑΤΡΙΩΤΑΡΟΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝ-ΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ……. «ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ».

  Κ Α Κ Ι Σ Τ Ο Ν & Ε Π Ι Ζ Η Μ Ι Ο Ν, Ο Μ Ω Σ, Ε Ι Ν Α Ι, ΝΑ ΕΙΣΑΙ «ΟΥΤΙΔΑΝΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ», ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣ ΕΙΣΑΙ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟΝ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ & ΤΗΣ «ΚΕΡΑΤΟ-ΜΑΣΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ ΡΟΘΤΣΑΙΛΝΤΣ», ΝΑ ΕΚΠΟΙΗΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙ-ΑΝ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΑΝΑΚΤΗΘΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΜΑΤΗΡΩΤΑΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ & ΘΥΣΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ σου, ΚΑΙ εσυ ο ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΣ-ΑΣΗΜΑΝΤΟΣ, ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΗΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΗΣ ΤΙΣ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΕΣ σου ΑΠΟΨΕΙΣ & ΙΔΕΕΣ, ΣΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΝ, ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΩΝΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΣΟΥ, ΠΑΡΑΝΟΜΩΝΤΑΣ & ΚΑΤΑΠΑΤΩΝ-ΤΑΣ ΤΟΝ «ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΝ ΤΗΣ ΧΑΡΤΗΝ», ΤΗΝ ΚΟΙΝΗΝ ΛΟΓΙΚΗΝ, ΤΑ ΗΘΗ & ΤΑ ΕΘΙΜΑ, ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑΝ, ΤΟ ΕΘΝΙΚΟΝ ΣΥΜΒΟ-ΛΟΝ, ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ, ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟΝ ΤΡΙΠΤΥΧΟΝ & ΤΑ ΟΔΥΝΗΡΑ ΠΑΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ ΣΟΥ, ΑΛΛΟΙΩΝΩΝΤΑΣ
  & ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΩΝΤΑΣ….. ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!……

  ΟΥΟΥΟΥΣΤ ΓΕΛΟΙΩΔΕΣΤΑΤΕ ΚΑΚΟΜΟΥΤΣΟΥΝΕ……. ΒΡΕ ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΣΤ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΕ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΕ…….

 • Ο Πλεύρης σε περίπτωση που μπει στη βουλή αν πραγματικά είναι πατριώτης το σύστημα θα βρει τον τρόπο μέσω της προπαγάνδας και της παραπληροφόρησης στα ΜΜΕ και θα τον καθηλώσει σε ακόμη χαμηλότερα ποσοστά απ ότι βρίσκεται τώρα η Χ.Α. Προς το παρόν και αυτός βολεύει απόλυτα στο σύστημα διότι κρατά διασπασμένο μαζί και με άλλους τον πατριωτικό χώρο. Ναι όντως ήθελε να έρθει σε συνεννόηση με τον Μιχαλολιάκο για να συνενωθεί ο πατριωτικός χώρος αλλά με τους δικούς του όρους πράγμα που δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτό. Και μόνο που συμπορευόταν τόσα χρόνια με τον Καρατζαφέρη Άδωνη Βελόπουλο και τον αστράτευτο Αιβαλιώτη εμένα μου αρκεί για να μη τον εμπιστεύομαι.

 • Non

  »Δεν είναι τυχαίο που δεν συμβαίνει πουθενά στην Ευρώπη». Ε καιρός λοιπόν να αρχίσουν κι αυτοί. Πρώτα-πρώτα με την
  δολοφονία που ξεκίνησαν των λαών κατά τον 2ο ΠΠ. Μετά με την δολοφονία των Σέρβων των Ιρακινών των Λίβυων των Αφγανών των Πακιστανών των Σύριων κλπ, κλπ.
  Πως, πως, υπάρχει ψωμί για παρελάσεις. Απλά δεν το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη.

 • protagoras333

  Σκοταδιστές αθεοκομμουνιστές Ταλιμπάν συριζάν μουτζαχεντίν.!

  Μάλλον αρχιταλιμπάν βούτση κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια!
  Οι αληθινοί αρχιταλιμπάν είναι οι αθεοταλιμπάν.
  Αποδείξεις :
  Ξέρουμε όλοι ότι σε αθεϊστικα καθεστώτα έχουνε γίνει τα μεγαλύτερα εγκληματικά αίσχη :
  Δείτε πόσα εκατομμύρια δολοφονίες κάνανε οι άθεοι με τα αθεϊστικά καθεστώτα τους σε όλο τον κόσμο.
  Οι άθεοι είναι οι μεγαλύτεροι δολοφόνοι στην ιστορία της ανθρωπότητας!

  • protagoras333

   Αποδείξεις : Ο χειρότερος όλων των εποχών δολοφόνος ο Μάο Τσε Τούνγκ (Κίνα) σκότωσε 60 εκατομμύρια ανθρώπους, ο δεύτερος χειρότερος όλων των εποχών δολοφόνος ο Στάλιν σκότωσε 40 εκατομμύρια ανθρώπους, ο χίτλερ 30 εκατ., Πολ Πότ (καμπότζη) 1,7 εκατομύρια, Kim Il Sung (βόρειο κορέα) 1,6 εκατομμύρια, Μενγκίστου Χαϊλέ Μαριάμ (αιθιοπία) 1,6 εκατομμύρια, Γιόσιπ Μπροζ Τίτο (γιουγκοσλαβία) σκότωσε 550.000 ανθρώπους, Χο Τσι Μινχ (βόρειο βιετναμ) σκότωσε 200.000, κτλ. κτλ. κτλ.

   • protagoras333

    ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΟ ΤΣΕ ΤΟΥΝΓΚ, ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ ΤΑ ΠΙΟ ΦΟΝΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
    dailymail.co.uk/home/moslive/article-2091670/Hitler-Stalin-The-murderous-regimes-world.html#submit
    Δικαίως είχε πεί και ο Ντοστογιέφσκι «ότι χωρίς Θεό, όλα επιτρέπονται» ! (ακόμα και οι δολοφονίες κτλ.)

    • protagoras333

     Αυτοί είναι οι πραγματικά απολίτιστοι, φανατικοί και φονταμενταλιστές. (αν σας πούνε και καλά οι άθεοι ότι δεν έχουν σχέση με όλα αυτά τα αισχρά αίσχη των άθεων πείτε τους, τότε γιατί εσείς οι άθεοι ποτέ επισήμως δεν καταδικάσατε όλα αυτά τα αίσχη και τα εκατομμύρια δολοφονίες που έχετε κάνει σε όλους τους θρησκευόμενους σε όλο τον κόσμο;!)
     Σαφέστατα βδέλυγμα είναι μόνο η ιστορία των αθέων με τα αθεϊστικά καθεστώτα, που όχι μόνο είναι γελοία, αλλά και απολύτως εγκληματική.

     • protagoras333

      ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ :
      1) ΠΟΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΟΠΟΥ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΟΧΙ ΑΠΛΑ Η ΣΑΤΥΡΑ!) ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΑΙ; ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ;
      2) ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ
      3) ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΡΕΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ Η ΠΙΣΤΗ ΣΕ ΘΕΟ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.
      4) ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΤΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΑ ΑΘΕΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΣΤΑΛΙΝ, ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ, ΧΟΤΖΑ, ΜΑΟ ΤΣΕ ΤΣΟΥΝΓΚ, ΚΤΛ. ΚΤΛ. ΚΤΛ. ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ; ΚΑΜΙΑ!
      ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΣΤΑ ΑΘΕΪΣΤΙΚΑ ΑΥΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ, ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΒΙΑΙΩΣ ΟΙ ΛΑΟΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΥΤΑ ΚΡΑΤΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΟΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣΑΝ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

     • protagoras333

      Τα αθεϊστικά καθεστώτα τύπου Στάλιν, Τσαουσέσκου, μάο τσε Τούνγκ κ.α., «αδιαφορούσαν»; ή πολεμούσανε εναντίων όσων πίστευαν σε οποιαδήποτε πίστη και θρησκεία! Τόσες εκκλησίες γκρεμίσανε, και τόσους ανθρώπους δολοφονήσανε.
      Ακόμα και σήμερα στην αθεϊστική βόρεια κορέα, είναι η μόνη χώρα στον κόσμο όπου δεν έχει ανθρώπινα δικαιώματα,και καταδιώκεται μέχρι θανάτου η πίστη σε Θεό και θρησκεία.

     • protagoras333

      Το κομμουνιστικό τζιχάντ, και μάλιστα το αγράμματο είναι άπαιχτο. Και ανίκητο σαν τη βλακεία.
      Ειδικά όταν είναι και τροτσκιστικό «made in agores» ή «made in Soros» ή «made in USA» ή ‘made in MKO».
      Η «αριστερά» από την εποχή της πορτοκαλί «επανάστασης» του Πολυτεχνείου, ξέρει πολύ καλά την διαφορά μεταξύ «καριέρας της επανάστασης» και «επανάστασης της καριέρας». Η δεύτερη αφήνει και πολύ γερό εισόδημα.

     • protagoras333

      Μίλησε ο αθεομουτζαχεντίν αθεοταλιμπάν που ούτε γιά λύπηση δεν είσαι πάλιοβλακα ξεφτυλισμένο σίχαμα! Μίλας εσύ γιά αθεοταλιμπάν αθεοπρόβατο που είσαστε οι άθεοι οι μεγαλύτεροι φονιάδες-δολοφόνοι περισσότερο από τους ταλιμπάν του αφγανιστάν και του πακιστάν και τους τζιχαντιστές του ISIS βρε αθεοτζιχαντιστή όταν εσείς οι άθεοι κάνατε τα μεγαλύτερα εγκλήματα φόνους στην ιστορία της ανθρωπότητας!
      Μιλάτε εσείς που έχετε αιματοκυλήσει όλο τον κόσμο αθεοφασίστες αθεοταλιμπάν ! Και λές βλακείες και εσύ και άλλος διότι τα εγκλήματα αυτά όχι μόνο δεν γίνανε στο όνομα της αθεϊας αλλά ούτε ήταν και άθεοι. Αυτοί οι συγκεκριμένοι ή ήταν αιρετικοί ή κατηγορούνταν για μάγισσες ή μάγοι, ποτέ δεν ήταν άθεοι αυτοί. Επίσης αυτούς πρέπει να κατηγοράς τους ρωμαιοκαθολικούς όπως τους κατηγορούμε εμείς που σκότωσαν και δολοφόνησαν και Ορθόδοξους Χριστιανούς και άλλους χριστιανούς.

     • protagoras333

      Τα περί ταλιμπάν να τα πείτε στον εαυτό σας αθεοκομμουνιστές, όταν στις αθεϊστικές χώρες όπως Βόρεια Κορέα, Κίνα κ.α. επιβάλλεται απανθρώπως και βιαίως ο αθεϊσμός όπως και παλαιότερα στην Σοβιετική Ένωση! Δηλαδή πολύ χειρότερα και από τους ταλιμπάν! Μέτα θέλετε και να σας σέβονται και να λέγεστε και πολιτισμένοι όταν δεν σέβεστε τίποτα και κανέναν.

     • protagoras333

      Μίλησαν οι άθεοι σκοταδιστές γιά «σκότος». Οι όμοιοι τα όμοια ομιλούν!
      ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΘΕΪΣΤΙΚΗ ΒΡΩΜΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΤΑΔΙΑΣΜΟΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ!
      Ναι βέβαια το 3% των αθέων στην Ελλάδα που πιστεύει ότι ο γάιδαρος πετάει, όπως ότι το σύμπαν δεν το έφτιαξε ο Θεός, αλλά το έφτιαξε η σπόντα, και από μόνο το σύμπαν στον «αέρα» πετάει, η θεωρία του αθεϊσμού σκοταδισμού!
      Μίλησε η φασιστερά! σκοταδιστές αθεοταλιμπάν που ζείτε αποδεδειγμένα σε σκοταδισμό βαθύτατο….!
      Όχι μόνο είσαστε ταλιμπάν στο σύριζα και οι φασιστεροί αλλά και μουτζαχεντίν !!

     • protagoras333

      Σε σωστή αντιδιαστολή προς αρχιταλιμπάν Βούτση. Δεν είμαστε αριστερό κομμουνιστικό κράτος. Είμαστε Σύγχρονο Ορθόδοξο Κράτος.