Η Κριμαία ξανά αιτία πολέμου: Πέντε βάσεις κατασκευάζουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία: Αμεση αναδιάταξη δυνάμεων και επίθεση διέταξε ο Β.Πούτιν! – Δείτε τον χάρτη

Δημοσίευση: 17 Αυγούστου 2017, 9:14 μμ | Ανανέωση: Αύγουστος 18, 2017 στις 7:14 μμ

Ούτε 1, ούτε 2 αλλά 5 βάσεις δημιουργούν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη οργή στον Κρεμλίνο και ειδικά στο Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν  που βλέπει ότι ένας παγκόσμιος πόλεμος είναι αναπόφευκτος πλέον. Η Ρωσία θα κινηθεί τάχιστα και σε ανύποπτο χρόνο θα δούμε πράγματα που δεν φανταζόμασταν από το μέτωπο αυτό.

Στόχος η άμεση ‘’παρενόχληση‘‘ του ‘’οχυρού‘’ Κριμαία το οποίο όπως δείχνουν τα πράγματα ενδεχομένως να αποτελέσει για δεύτερη φορά στην ιστορία την κύρια ‘’αιτία‘‘ πολέμου ανάμεσα στην Δύση και την Ρωσία.

Πρόκειται για την εφαρμογή νατοϊκού σχεδίου για την δημιουργία μόνιμου  ‘’αγκυροβολίου‘’ του ΝΑΤΟ στην Οδησσό και σε ολόκληρη την  περιοχή των ουκρανικών ακτών από τις ΗΠΑ , ενώ σημαίνει αυτόματα συναγερμό στο ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας και στην Μόσχα για την παρουσία τόσο κοντά στα ρωσικά σύνορα , Αμερικανών επίλεκτων και ειδικά εκπαιδευμένων σε πολλαπλές επιχειρήσεις  στρατιωτών.

Τα ουκρανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρουν ότι στην περιοχή Ochakov της Οδησσού, το Ναυτικό των ΗΠΑ κατασκευάζει «Επιχειρησιακό Κέντρο ελέγχου  του ουκρανικού Στόλου».

Οι εργασίες ξεκίνησαν στις 25 Ιουλίου και διεξάγονται στο πλαίσιο του προγράμματος Εξωτερικών αμυντικών κατασκευών  (FMCSA). Η κατασκευή διεξάγεται από το πρώτο κινητό τάγμα μηχανικού των Αμερικανών πεζοναυτών  (NMCB 1), τις λεγόμενες ‘‘ θαλάσσιες μέλισσες‘‘.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ναυτικού των ΗΠΑ, αυτή είναι μόνο μία από τις τρεις εγκαταστάσεις που επί του παρόντος κατασκευάζονται  από το αμερικανικό στρατό  στη ναυτική βάση Ochakovo του  ουκρανικού ναυτικού.

Οι άλλες δύο  εγκαταστάσεις αφορούν συντήρηση πλοίων και δημιουργία σημείων ελέγχου κατά μήκος της περιμέτρου της βάσης. Έχουν δημιουργηθεί  σημεία ελέγχου που αποσκοπούν στην προστασία της ντε φάκτο στρατιωτικής βάσης των Ηνωμένων Πολιτειών μέσα σε ουκρανικές εγκαταστάσεις.

Το αποκαλούμενο «επιχειρησιακό κέντρο του ουκρανικού  Ναυτικού» έχει καθήκον τον ανεφοδιασμό που σχετίζεται με την παρουσία των αμερικανικών πολεμικών πλοίων.

Οι Αμερικανοί έχουν αναπτύξει για παράδειγμα δύναμη του  στρατού τους στο Yavrovsky και στην  περιοχή Λβιβ, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες βάσεις του ΝΑΤΟ εκτός συμμαχίας.

‘‘Ο στρατός των ΗΠΑ ‘‘έχει μετακινήσει δυνάμεις‘‘ στην Ουκρανία  εδώ και πολύ καιρό και προσπαθεί να παρακινήσει  τη συμπάθεια του τοπικού πληθυσμού‘‘, δηλώνει Ρώσος αξιωματούχος.

Ορισμένοι αναλυτές τονίζουν ότι η ναυτική βάση στην περιοχή  Ochakov  θα αποτελέσει την  κύρια βάση του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, αποτελόντας  ευθεία απειλή για την Κριμαία.

Σύμφωνα με πληροφορίες , οι αμερικανικές  βάσεις  θα βρίσκονται πλέον τόσο κοντά  στις  βάσεις του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, θα περιέχουν ειδική μονάδα  πληροφοριών-σαμποτάζ, και το πιο σημαντικό θα είναι ότι  η στρατιωτική επέκταση των Αμερικανών δεν θα περιοριστεί στο  Ochakov, αλλά θα επεκταθεί σε όλες τις ουκρανικές ακτές .

 

Ο αριθμός 1 στο χάρτη είναι η υπό κατασκευή νατοική  βάση  στην περιοχή  Ochakov, και ο αριθμός 2 είναι η βάση στο λιμάνι της Οδησσού. Οι φήμες για την δημιουργία  μεγάλης κλίμακας βάσεων των ναυτικών δυνάμεων των ΗΠΑ, αφορούν σενάριο από το 2014.

Ο αριθμός 3 είναι  πολυλειτουργικό πεδίο βολής  «Wide LAN» (ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, η περιοχή καταλαμβάνει έκταση  πάνω από 29 χιλιάδες εκτάρια). Εκεί διενεργούνται τακτικές ασκήσεις με αληθινά πυρά από  μηχανοποιημένες μονάδες , άρματα μάχης , αερομεταφερόμενα στρατεύματα (συμπεριλαμβανομένης της αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας , με τη χρήση  πυροβολικού, συστημάτων αεράμυνας, μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων .

Το τεράστιο πεδίο βολής βρίσκεται 40 χιλιόμετρα από την πόλη  Nikolaev, και  50 χλμ από το αεροδρόμιο του Nikolaev, καθώς και  45 χλμ από το στρατιωτικό αεροδρόμιο του  Kulbakino, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι βρίσκεται  δίπλα στο Δνείπερο, όπου μπορεί να δημιουργηθεί  μια βάση για παρόχθια σκάφη.

 Είναι αλήθεια ότι τα σχέδια αυτά δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα…επίσημα, αλλά μέχρι το τέλος του έτους θα παρουσιαστούν από πλευράς ΗΠΑ .

Ο αριθμός 4 είναι ένα πεδίο βολής  που βρίσκεται σε ένα μοναδικό φυσικό τοπίο  το μόνο έρημο στην Ευρώπη , το οποίο είναι  επισήμως  εθνικό πάρκο. Από τον Οκτώβριο του 2015 ένα σημαντικό μέρος του φυσικού πάρκου και πάλι όπως και στην  σοβιετική εποχή, έχει  μετατραπεί σε πεδίο δοκιμών για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Ο αριθμός 5 είναι μια βάση αποθηκών του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού με νέα οπλικά συστήματα. Έτερο πεδίο βολής  βρίσκεται στην περιοχή και στις όχθες των λιμνών Alibeyler, Burnas και Karachaus, όπου διεξάγεται  δοκιμή νέων τύπων όπλων  αντιαεροπορικών πυραύλων από μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα. Η προβλεπόμενη έκταση της εγκατάστασης είναι 2570 εκτάρια.

Στο άμεσο μέλλον, οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να μετατρέψουν όλες τις ουκρανικές  ακτές στην Μαύρη Θάλασσα σε μια τεράστια ναυτική βάση.

Οι αρχές του Κιέβου επιμένουν διαρκώς ότι δεν υπάρχουν ξένες στρατιωτικές βάσεις στο έδαφος της Ουκρανίας , διότι απαγορεύεται από το Σύνταγμα της χώρας. Ωστόσο, η ύπαρξη υψηλής τεχνολογίας και η καταστρατήγηση αυτού του κανόνα έχει διαρκέσει πολύ καιρό , και όλες αυτές οι δηλώσεις απλά αποτελούν ‘’παραμύθια της Χαλιμάς‘’.

Κάθε χρόνο ο Ουκρανός πρόεδρος Π.Πόροσενκο απευθύνει έκκληση στο ουκρανικό κοινοβούλιο (Verkhovna Rada) για άδεια «προσωρινής» παραμονής ξένων ενόπλων δυνάμεων στο πλαίσιο «διεθνών στρατιωτικών ασκήσεων», οι οποίες συνεχίζονται … 365 ημέρες το χρόνο.

Αρκετές  χιλιάδες στρατιώτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες (το κύριο σώμα), τον Καναδά, την Βρετανία και την Πολωνία, με εκατοντάδες  τεθωρακισμένα οχήματα και τα ελικόπτερα, αναπτύσσονται μόνιμα σε ουκρανικά πεδία βολής. Έτσι με μαθηματική ακρίβεια δεν θα αργήσει …να προκληθεί  παγκόσμια σύγκρουση ΗΠΑ και Ρωσίας , απο την περιοχή πιθανόν της Μαυρης Θάλασσας εμπλέκοντας ολόκληρο τον πλανήτη.

 

 • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

  Αποφασίστε επιτέλους από που θα ξεκινήσετε τον πόλεμο…
  Μια πάνω, μια κάτω… βαρέθηκα να μπαινοβγάζω τ’ άρβυλα !

 • kariolis kokoς

  2os
  μπραβο μου
  ειμαι καταπληκτηκος

  • RED OR DEAD

   ΆΞΙΟΟΟΣ και συ ρε Kariolis!!!χαχαχαχαχα!!!;)

  • ΑΛΕΠΟΥ

   Το καταπληκτικο ειναι που αυτοφιλοφρονησαι…!!!ΑΕΚΑΡΑ ΠΑΜΕ!!

   • kariolis kokoς

    Αμα δεν παινέψεις το σπιτι σου ……

    • ΑΛΕΠΟΥ

     θα πεσει να σε πλακωσει..

  • paris georgiou

   ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ, ΑΞΙΣΕΙΣ

  • Γιώργος fs.

   Εύγε Kariolis!!

  • paris georgiou

   Kariolis είσαι δύναμη

 • Αντύπα

  3ος!

  • kariolis kokoς

   και εσυ φιλε εισαι αξιος αλλα οχι καταπληκτηκος

 • ΑΛΕΠΟΥ

  Τους τρωει ο κ@λος τους τους αμερικλανους φιρι φιρι το πανε για παγκοσμιο μπαμ..

  • ΑΝΤΙΝΟΟΣ

   καλλιέργεια κλίματος συνεχούς φόβου

   • RED OR DEAD

    Παλιά τους τέχνη κόσκινο…

 • Doctor

  Οι Αμερικανοι ειναι μοχθηροι και επιμονοι, θα πιεζουν συνεχεια ελπιζοντας να βγει στην Ρωσια καποιος μαλακος σαν τον Γκορμπι για να κερδισουν αυτο που θελουν

  • ΑΛΕΠΟΥ

   Δεν παραιτειται ετσι ευκολα ο κοντινιο..

   • Doctor

    Συμφωνω,αλλα οι Αμερικανοι βλεπουν πιο μακρια

    • ΑΛΕΠΟΥ

     Την καταστροφη τους την βλεπουν?

 • Αριστερός Μνημονιοζήτουλας

  Νομίζω ότι η Σύμβαση του Μοντρέ, απαγορεύει σε τρίτες χώρες, που δεν βρέχονται από τη Μαύρη Θάλασσα, την παρουσία πλοίων τους για πάνω από 21 ημέρες στη συγκεκριμένη περιοχή. Αν κάνω λάθος, ας με διορθώσει κάποιος.
  Τι θα κάνουν οι αμερικλάνοι; Θα αλλάζουν συνέχεια πλοία; Θα παραβιάζουν τη Σύμβαση του Μοντρέ;

 • American Eagle 🇺🇸

  Όσες βάσεις γουστάρουμε θά κατασκευάσουμε στην Ουκρανία και όπου αλλού θέλουμε.Τα αρκουδάκια το μόνο που ξέρουν είναι να σκουζουν αλλά μετα από λίγο αποδέχονται την πραγματικότητα , ότι δηλαδή είναι για σφαλιάρες και κανείς δεν σέβεται την χώρα τους- έκτρωμα.Μονο η πανίσχυρη Αμερικανικη υπερδύναμη μπορεί να απαγορεύει να υπάρχουν στρατεύματα στην γειτονιά τής και τό παράδειγμα της Κούβας πριν 55 χρόνια όταν διώξαμε τούς βρωμοσοβιετικους είναι χαρακτηριστικο.God Bless American Super Power.🇺🇸🇺🇸🇺🇸

  • paris georgiou

   ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ

  • Αριστερός Μνημονιοζήτουλας

   Κοκοκοκοκοκοοοοοοοοοοοοοοοοοο.

  • Γιώργος fs.

   Καλώς το ζημιάρικο!!
   Το απόγευμα μας επισκέφτηκε ο φίλος σου ο ιλουμινατι !!

  • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

   Το φυστικοβούτυρο δεν ενδείκνυται για εξωτερική χρήση …

   • paris georgiou

    Μάλλον μπερδευτικε το παλικάρι

  • paris georgiou

   Την τιναζεις την κουρτινα; ;;;

   • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

    Προτιμάει αυτήν με το Ζονγκ !

    • RED OR DEAD

     Τον Ζονγκ προτιμάει όχι την κουρτίνα!;)

  • RED OR DEAD

   Το σαλιώνεις το γραμματόσημο κοριτσάρα μου;

 • kariolis kokoς

  γκολλλλ ο μπαοκ

  • Γιώργος fs.

   Ωραίος ο Kariolis!!!

   • paris georgiou

    Πάντα

 • © Proud to be Greek

  Το μόνο που με τρομάζει είναι η χρησιμότητα της τουρκιάς για τους αμερικανούς λόγω Στενών.

 • AthanRules

  Η ανίκητη Αμερικανική Αυτοκρατορία θα υπερνικήσει όλα τα έθνη. Έλληνες μη φοβάστε, ο Θείος Σαμ θα φροντίσει για την προστασία σας. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να στηρίζετε τον αμερικανικό αετό.

  • Γιώργος fs.

   Μεγάλο σόι έχει το αμερικανοπούλι!!!😆😃😅

   • ACBOC o ANAΦENTOC

    Ενας ειναι ο κακομοιρος ηθοποιος και παιζει ολους τους ρολους

  • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

   Παιδιά γίνατε πολλοι προσπαθήστε να γίνετε και πιο πρωτότυπη γιατι τα ίδια και τα ιδια …………….

 • American Eagle 🇺🇸

  Έλληνες είστε πολύ τυχεροί που βρίσκεστε στο πλευρό της πανίσχυρης Αμερικανικης υπερδύναμης.Μισειτε θανασιμα τους αλκοολικούς τους Ρώσους και ονειρευεστε να επιτεθείτε κατά τής αρκουδοχωρας .Σύντομα θα πραγματοποιήσουμε αυτή σας την επιθυμία, τις βάσεις που κατασκευάζουμε στην Ουκρανία θά τίς επανδρώσετε εσείς και θά έχετε την ύψιστη τιμή μόλις ό πλανηταρχης σας διατάξει να εισβάλετε στην Ρωσία και να εξοντώσετε τά μιάσματα του πλανήτη τούς πουτινιασμενους. εξάλλου δεν είναι κάτι δύσκολο, τους Ρώσους τους γλεντανε οι παντες, Ουκρανοί, Τσετσένοι, τζιχαντιστές και φυσικά οι παντοδύναμοι Αμερικανοι. God Bless America.🇺🇸🇺🇸🇺🇸

  • paris georgiou

   Δεν σταματάς με τιποτα σημερα

   • American Eagle 🇺🇸

    Η αλήθεια πρέπει να λέγεται!

    • paris georgiou

     Μην προσγειωθεις απότομα ετσι οπως πετας ,πρόσεχε

    • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

     Γράψε μας & τις αλήθειες για τα αμέτρητα εγκλήματα πολέμου που διαπράξατε
     & τα εκατομμύρια των λαών που καταστράφηκαν εξαιτίας σας χαϊβάνι.

     • paris georgiou

      Εκεί κρυφει λόγια

     • American Eagle 🇺🇸

      Οι Αμερικάνοι είναι ανθρωπιστές δεν διαπράττουν εγκλήματα.Απλα όσοι μας πάνε κόντρα εξοντώνονται για το καλό και την πρόοδο του πλανήτη, εσείς Έλληνες δεν κινδυνεύετε , είστε τόσο πολύ πειθήνιοι που σας έχουμε ιδιαίτερη αδυναμία.🇺🇸🇺🇸🇺🇸

     • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

      Oi ινδιάνοι;
      Οι άσκοπες ατομικές βόμβες σε Χιροσίμα & Ναγκασάκι;
      Οι άδικοι πόλεμοι σε Αφγανιστάν, Κορέα, Παναμά, Βιετνάμ, Σερβία
      & τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας;
      Δεν μας τα λες καλά για να σε πιστέψουμε μπεκατσόφτερο,
      εκτός αν ζεις σε ένα παράλληλο σύμπαν.

     • RED OR DEAD

      Τον παντρεύεσαι τον γκόμενο κοριτσάρα μου; https://uploads.disquscdn.com/images/65b55714f5bd11b1e5b2a87759e33ba65b547ec1d802c51137af6e43a234f1ad.jpg

     • ACBOC o ANAΦENTOC

      Μην τον παιρνεις στα σωβαρα δεν καταλαβες οτι το παιδι φτιαχνεται με το να το βριζουν?Κανας μαζωχας θα ειναι

    • RED OR DEAD

     Είναι αλήθεια πως αρμέγεις τον ταύρο;

  • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

   Τον ξυρίζεις τον κάκτο ή τον καταπίνεις μονορούφι;

  • nikos(1)

   τη χαιδεύεις την αστερόεσσα!!?

   • © Proud to be Greek

    Ναι, και μετράει τα αστρεράκια.(καθημρερινά)

  • paris georgiou

   Γιγαντα τι λέει το Αιγάλεω; ;;;

  • RED OR DEAD

   Το γεμίζεις το ρεζερβουάρ;

   • ACBOC o ANAΦENTOC

    Μην χαλας την ωρα σου με το μαζωχακι ρε κοκκινε

    • RED OR DEAD

     Λέω να τον ρωτήσω αν γίνεται να πληρώνει το μπινελίκι που δέχεται για να κάνουμε συμβόλαιο αν είναι προκειμένου να βγάλουμε κάνα εξτραδάκι…τι λες; χαχαχαχαχα!!!;)

  • kraser
 • ΙΡ

  Οι Αμερικανοι επειδη ξερουν οτι θα τα βρουν μπαστουνια πρεσαρουν ψυχολογικα!Σαυτη τη φαση παιζει τεραστιο ρολο η ψυχολογια!Προσωπικα πιστευω πως δεν τον θελουν αυτο τον πολεμο γιατι ειναι ισχυρος ο αντιπαλος,δεν ειναι ιρακ,γιαυτο και τον προκαλουν.Ο Πουτιν μπορει να εχει ισχυη αλλα ειναι λογικος και εχει την ελπιδα πως ετσι ειναι και στην αντιπερα οχθη.Οι αμερικανοι θελουν να τον τσαλακωσουν να τον κανουν οτι θελουν γιαυτο μολις αρπαει και ξεκιναει να ετοιμαζεται του στελνουν καποιον με εναλλακτικες ταχα και επειδη ουτε και αυτος θελει τον πολεμο τσιμπαει και συζηταει.ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΦΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ,οποιος χτυπησει πρωτος αυτος και εχει το πανω χερι,με τα κολπα τους κερδιζουν χρονο για να ετοιμαστουν πιο γρηγορα.Ο Πουτιν δεν πρεπει να χασει αλλο χρονο πρεπει να επιτεθει πριν προλαβουν και οργανωθουν πληρως.

  • © Proud to be Greek

   Οποιος χτυπήσει πρώτος θα χρεωθεί την έναρξη πολέμου που δεν το θέλει κανείς. (πόσο μάλλον πυρηνικού)

   • δεν υπαρχει πυρηνικος, πουθενα.

    • © Proud to be Greek

     Εστω.

    • Georgios Ioakeimidis

     Αγάλι αγάλι

   • ΙΡ

    Μα δεν εχει αλλη επιλογη ο Πουτιν οσο περναει ο καιρος τοσο οργανονονται οι αμερικανοι!βεβαια οτι και να κανουν ειναι εκτος εδρας και σιγουρα ειναι σε καλυτερη θεση ο Πουτιν αλλα δεν παυουν να ειναι υπολογισιμοι.

    • © Proud to be Greek

     Το οτι δεν εχει άλλη επιλογή το λες εσύ.
     Πιθανότατα οι ρώσοι θα εχουν.

     • ΙΡ

      Σαφως και σιγουρα ετσι ειναι εμεις οτι και να λεμε τις υποθεσεις μας εκφραζουμε,αυτοι ξερουν και υπολογιζουν τα παντα!

    • ACBOC o ANAΦENTOC

     Αν εισουν εσυ ο Πουτιν ,η εγω τωρα αυτος ο πλανητης θα ηταν ακατοικητος απ τα πυρηνικα που θα ριχναμε

     • ΙΡ

      Χαχαχα ετσι ετσι και ολα ξερεις…προς ανατολας!

  • American Eagle 🇺🇸

   Σύντομα τό κεφάλι του πουτίγκα θά βρίσκεται καρφωμένο στο τζάκι τού πλανηταρχη στον λευκό οίκο δίπλα σε αυτό του Κιμ Γιονγκ Ουν ενώ καινούργιες Αμερικάνικες πολιτείες θά δημιουργηθούν στην θέση τής σημερινής Ρωσίας.🇺🇸🇺🇸🇺🇸

   • ΑΝΤΙΝΟΟΣ

    τάκα τάκα κάθε μέρααααααααα

   • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

    Το »us» στο nick-name σου σημαίνει united stupids ?

   • Georgios Ioakeimidis

    Αυτό μαρι το λες εδώ και 3 χρόνια. Ο πουτίν να δεις τι θα βάλει στο τζάκι, κολ@λαρακι του τράμπα κουλά και όποτε μερακλωνετε θα τον σφυρίζει μια στα γρήγορα

   • RED OR DEAD

    Την γυρνάς την μανιβέλα;

   • kraser
 • ACBOC o ANAΦENTOC

  Ας ελπιζουμε να μην γινει τιποτα σ αυτην την Ελληνικη περιοχη

  • Georgios Ioakeimidis

   Φωτιά να βάλει ο βλαντι

   • Γιώργος fs.

    Καλώς τον άρχοντα των φρούτων και των λαχανικών!!

    • Georgios Ioakeimidis

     Σπερα, που είναι ο λαός??

     • Γιώργος fs.

      Υπάρχουν και ποδοσφαιρικοί αγώνες απόψε!!

 • makis2105 .

  Στο άμεσο μέλλον, οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να μετατρέψουν όλες τις ουκρανικές ακτές στην Μαύρη Θάλασσα σε μια τεράστια ναυτική βάση.

  Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις? Οι Αμερικάνοι στην Ουκρανία την ήπιανε. Θα πηγαίνουνε απλώς να ρίχνουνε καμιά βολη σε κανένα πεδίο βολής και να πηδάνε καμιά Ουκρανέζα. Το παιχνίδι τελείωσε από τότε που τα ρώσικα MLRS εξαυλώσανε 12 χιλιάδες ουκρανικό στρατό δίπλα στα ρωσικά σύνορα.

  • HaraldHadrada MERCYLESS

   ετσι ,αν ητανε οι αμερικανοι θα ειχανε κανει αλλες κινησεις,τωρα τον πινουνε και κοιτανε γιατι τα μετωπα ειναι πολλα και βασικα εχουν την 5η φαλαγγα μεσα τους,θα τους καταπιει το ιδιο πολυπλιτισμικο κρατος οι αδερφες,τα κουμμουνια,οι πρεζακηδες,οιλοι οι τελειωμενεοι ,ευτυχως(γι αυτους)υπαρχουν οι ακροδεξιοι ρατσιστες και εχουνα περιπου 200.000.000 0πρα και κατι τρις σφαιρες και θα σωσουτν καποιες πολιτειες

   • makis2105 .

    Η μόνη περίπτωση να επιχειρηθεί κάτι στην περιοχή του Ντονμπάς και της Κριμαίας είναι να μεταφερθούν όλες οι ευρωπαικές δυνάμεις εκεί και να εξοπλίζουν οι αμερικάνικες εταιρείες όπλων. Οι Αμερικάνοι αποκλείεται να εμπλακούν ενεργά απλώς θα έχουν τη διοίκηση της όλης επιχείρησης. Ευθεία αντιπαράθεση Ρωσίας-Αμερικής απαγορεύεται βάσει του δόγματος Κίσινγκερ. Αν οι Πολωνοί, οι Ρουμάνοι, οι Λεττονοί, Εσθονοί, Γερμανοί, Αγγλοι, Γάλλοι θένε να δοκιμάσουνε άλλη μια εκστρατεία στην περιοχή ας πάνε. Οι Αμερικάνοι πάντως δεν πρόκειται να πάνε. Αλλους θα βάλουνε στη σπηλιά που κοιμάται η Αρκούδα. Αυτοί θα κάθονται απέξω.

    • HaraldHadrada MERCYLESS

     Μκη φιλε εισαι παντα ευστοχος,και γω με το φτωχο μυαλο μου καταλαβαινω οτι θα βαλουν τους χρησιμους ηλιθιους (εδω μπαινουμε και εμεις) να βγαλουν το φιδι ,αλλωστε δεν ειναι η πρωτη φορα,το εχουμε δει στο παρελθον σε μικρες ή και μεγαλες κλιμακες,μονο που εδω κανει τζιζ ,οπωςπολυ σωστα ειπες ,η εμπλοκη της Αμερικης ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ,ο Μπρεζινσκι ειχε προειδοποιησει απο το 1997,για την κατασταση Ο ΤΡΑΜΠ θελει να αποφυγει την πατατα που του εδωσαν ,γιατι περι αυτου προκειται ,και οποιος δεν το βλεπει ειναι τυφλος,το σεναριο ειναι,οδηγουμε τον τρελλο Προεδρο σε πολεμο και τουτ τα χρεωνουμε ολα,μην μπω σε λεπτομερειες ,νομιζω οτι εισαι εξυπνος και τα ξερεις πολυ καλα

     • makis2105 .

      Τον πόλεμο στο Ντονμπάς τον παρακολούθησα πάρα πάρα πολύ προσεκτικά. Οι Ουκρανοί δείξανε διάθεση να πολεμήσουνε και είχανε και σχετικά καλό εξοπλισμό. Δεν είχανε διοίκηση και υπήρχε μεγάλη διαφθορά στα ανώτερα στελέχη του κρατικού μηχανισμού και του στρατευματος. Απεναντίας οι Ρώσοφωνοι είχανε υψηλή καθοδήγηση από αξιωματικούς με τεράστια εμπειρία σε Αφγανιστάν και Τσετσενία και κατάφεραν να τους τραβήξουν πολύ κοντά στα ρωσικά σύνορα. Τότε οι Αμερικάνοι θεώρησαν ότι το παιχνίδι κερδήθηκε. Ομως έγινε το αναπάντεχο. Εκατοντάδες MLRS με κεφαλές διασποράς εξαύλωσαν πάνω από 10 χιλιάδες Ουκρανούς και Πολωνούς. Μέχρι και Αλβανοί πολεμούσαν εκεί και μάλιστα πολεμούσαν σαν τα σκυλιά. Τεσπα οι Ευρωπαίοι δύσκολα θα ξαναπάνε εκεί. Οι Αμερικάνοι αν επιχειρήσουν πρέπει να μεταφέρουν τεράστιες δυνάμεις πράγμα πάρα πολύ δύσκολο διότι τα ρωσικά υποβρύχια θα βαράνε ό,τι μπορούνε στον Ατλαντικό. Γενικά το παιχνίδι μετά τα πράσινα ανθρωπάκια στην Κριμαία και τα MLRS στο Ντονμπάς τελείωσε και δύσκολα θα ξαναρχίσει γιατί κατά βάθος κανείς δεν θέλει πόλεμο.

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      με καλυψες δεν λεω αλλα

 • Αντύπα
 • καποιος

  αρε πουτιναρα 20 χρονια τωρα με τις μακαλιες σου εχω ξεπουλησει τη βιβλιοθηκη της αλεξανδρειας στα κοροιδα,,,

  • ΑΛΕΠΟΥ

   Λιακο εσυ?

 • Γιώργος fs.
 • Εὐάγγελος Χ.Ο.

  Πρωτεύουσά μας εἶναι ἡ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΣ

  Περαστικά σας…προσωρινοὶ
  ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ ΝΟΤΙΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ
  γείτονες.

  ,,,ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ ΕΞΕΙΣ ΕΠΤΑΛΟΦΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,,,

  • HaraldHadrada MERCYLESS

   καλο παιδι εισαι,αλλα τετοια λεγανε στις 28 Μαϊου 1453 και μετα τους ξε@κ%*σαν βεβαια οι παπαδες δεν επαθαν τιποτα

 • ΑΝΤΙΝΟΟΣ

  έχει χαθεί ο Αρχίδαμος.

 • ΑΝΤΙΝΟΟΣ
 • ΑΝΤΙΝΟΟΣ

  Ποια Β’ και Γ’ λυκείου; Καλύτερα είναι τα ποτά το σαββατόβραδο

  Ενδεικτική του πρίσματος μέσα από το οποίο βλέπει ο κ. Γαβρόγλου την
  προσπάθεια των νέων ανθρώπων να γίνουν κάτοχοι ενός πτυχίου είναι η
  μνημειώδης αναφορά στα τέλη Μαΐου στη Βουλή, όταν επέμεινε ότι οι
  τελευταίες δύο τάξεις του λυκείου δεν υφίστανται παιδαγωγικά και
  εκπαιδευτικά, συνδέοντας τις πανελλαδικές ακόμα και με… ποτό το βράδυ
  του Σαββάτου. «Αυτές οι εξετάσεις τυραννάνε τα 18χρονα, που δεν μπορούν
  να πάνε για ένα ποτό το Σάββατο το βράδυ, δεν μπορούν να ερωτευτούν όταν
  είναι στην τρίτη λυκείου»!

  πηγή θάνος εύη

  • HaraldHadrada MERCYLESS

   για τον μαλακογλου θα μιλαμε?ειναι για παλουκωμα ο τυπος ,αυτα τα καναμε εμεις στα νειατα μας και τα λουζομαστε τωρα

 • ΑΝΤΙΝΟΟΣ

  «Όταν
  οι εν δυνάμει μετανάστες διαπιστώσουν ότι οι δρόμοι προς την Ευρώπη
  έχουν πλέον κλείσει, τότε θα μείνουν στα σπίτια τους» δήλωσε ο Κραζιμίρ
  Καρακατσανόφ

  Τη χρήση όπλων από στρατιωτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκης
  Ένωσης που θα φυλάνε τα σύνορα Ελλάδας και Ιταλία προτείνει ο υπουργός
  Άμυνας της Βουλγαρίας Κραζιμίρ Καρακατσανόφ.

  Διαβάστε περισσότερα »

 • ΑΝΤΙΝΟΟΣ

  πάσα ομοιότης μέ πραγματικά πρόσωπα,είναι συμπτωματική.

  https://3.bp.blogspot.com/-zGFABwRaG6E/WZVQmxjjmnI/AAAAAAAARIE/27p1EzOSUNUAS2cCA7n0hjI4vLm3SD9uQCLcBGAs/s1600/DHaXUoAXkAA7c2u.jpg

  • RED OR DEAD

   Γι’αυτό το λόγο και ό εξοργισμένος λαός(όταν και αν ξυπνήσει)δεν θα τους στείλει στο Γουδί, αλλά στα γουναράδικα…;)

   • HaraldHadrada MERCYLESS

    θα τους περιλαβω με το μαχαιρι που γδερνω τους λαγους

    • RED OR DEAD

     Έχε και ένα εφεδρικό στην διάθεση σου Σύγγαυρε και αδελφέ Πολέμαρχε…θα έχεις παρέα!;)

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      εχω πολλα ,διαλεγεις και περνεις,ας ερθει η ωρα ενα κερατα ηγετη θελουμε

    • ΑΝΤΙΝΟΟΣ

     μεγάλα λόγια! οκτώ χρόνια κάνουμε τίς κόττες.

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      εμενα φιλε την μερα που βαλανε την χρυση αυγη φυλακη με κατεβασαν απο το βουνο που κυνηγουσα γιατι ειχα ρεπο και μου ανοιξαν το ντουλαπι και με ξεβρακωσαν να δουν αν εχω τατουαζ εθνικιστικα

 • HELLASARMAGEDON

  Όποιος πιστεύει ότι ο Γ’ΠΠ δεν είναι κοντά, είναι τουλάχιστον αφελής.

 • Anti Bullying

  Αν δεν υπάρχουν στρατιωτικές βάσεις επισήμως τότε όταν μπει ο ρωσικός στρατός εκεί θα βρει μόνο ουκρανούς και θα τους συμπεριφερθεί αναλόγως.