Η Ι. Μ. Δημητριάδος θέλει να «ελαφρύνει κάπως το έντονα θρησκευτικό συναίσθημα» των πιστών!

Δημοσίευση: 12 Αυγούστου 2017, 1:09 μμ | Ανανέωση: Αύγουστος 12, 2017 στις 1:10 μμ

Ναι, καλά διαβάσατε, η Ι. Μ. Δημητριάδος θέλει να ελαφρύνει το θρησκευτικό συναίσθημα των πιστών!!!
Δηλαδή, η νηστεία, η προσευχή και ο πνευματικός αγώνας των πιστών για την Παναγία μας, πρέπει να ελαφρύνεται με τη βοήθεια πολιτιστικών εκδηλώσεων; Πόσο ακόμα αλλοίωση του Ορθόδοξου φρονήματος; Πόσο ακόμα;

Η ανακοίνωση της Μητροπόλεως: Παναγιά του Καλοκαιριού» στην Ι.Μ. Δημητριάδος (LIVE)

Παρακολουθήστε σε ζωντανή σύνδεση μέσω του BAI TV, τη Μουσική Εκδήλωση που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού μέσω του πολιτιστικού της φορέα «Μαγνητών Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», στο προαύλιο του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Νέας Ιωνίας στο Βόλο.


Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, μέσω του πολιτιστικού της φορέα «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ», για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος», αξιοποιώντας τις εμπειρίες των τριών πρώτων χρόνων, συνεχίζει και τον φετινό Αύγουστο σειρά εκδηλώσεων πολιτισμού με στόχο να προσθέσει στην ατμόσφαιρα της κατάνυξης του Δεκαπενθήμερου και μια νότα «πολιτιστικής δροσιάς».

Μετά την Ακολουθία των Παρακλήσεων, γίνονται σε προαύλιους χώρους Ιερών Ναών και Μοναστηριών της Μητροπόλεως, υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις. Σκοπός να ελαφρύνει κάπως το έντονα θρησκευτικό συναίσθημα, να αγαλλιάσει και να ψυχαγωγήσει τους κατοίκους και τους επισκέπτες των πατρογονικών τους εστιών, να αναδείξει Εκκλησιαστικά μνημεία και υπέροχους χώρους θέας, προ πάντων όμως να επισκεφθεί όλη την επικράτεια της Μητροπόλεως.
Και στην φετινή διοργάνωση, όπως και τον Αύγουστο του 2016, πραγματοποιούνται περισσότερες εκδηλώσεις, προκειμένου να ικανοποιηθούν ακόμη περισσότερα αιτήματα περιοχών της περιφέρειας της Μητρόπολης.

Σήμερα, η Ορχήστρα «ΙΩΝΙΑ», υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Νεκτάριου Δεμελή και με τον Βασίλη Αγροκώστα στην ερμηνεία των τραγουδιών, παρουσιάζει μουσικές και τραγούδια του λαού μας αφιερωμένα στην Παναγιά.

Την εκδήλωση πλαισιώνουν με το λόγο τους οι Ηλίας Λιαμής και Δημήτρης Καραβασίλης.

 • kawasakias

  Ούτε κουβέντα για την προσευχή, την νηστεία, τον ησυχασμό, την ελπίδα των μελλόντων αγαθών
  για τους εκλεκτούς, ο οικουμενιστικότατος επίσκοπος. Μόνον εκδηλώσεις. Εμένα αρχίζει να μου λέει ο λογισμός ότι εργάζονται συνειδητά πλέον να ρίξουν τα ποίμνιά των στην κόλαση.

  • I.Papadopoulos

   Σωστά, Ἃγιε ἀδελφέ.
   Ὃμως ὁ Ἰγνάτιος ἐπιλέγει ὁτιδήποτε τόν κάνει περισσότερο δημοφιλῆ…
   Πρός τί ἂραγε…θέλει νά γίνη Ἀρχιεπἰσκοπος ἢ Ἀμερικῆς;

 • O AΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ

  Εμένα δεν μου αρέσει και αν έμενα Βόλο δεν θα πήγαινα. ΟΜΩΣ Bρέ παιδιά μην βλέπουμε παντού δράκους. Μετά την παράκληση στα προαύλια των ναών γίνονται συναυλίες με παραδοσιακά τραγούδια προς τιμή της Παναγίας. Είναι παραδοσιακά Μικρασιάτικα και έντεχνα τραγούδια. Ας μην φοβόμαστε με το παραμικρό. Αν κάποιος ενοχλείται ας μην πάει. Μπουκώσαμε πια από την πολύ πνευματικότητα. Όποιος θέλει κάτι περισσότερα πνευματικό ας πάει να γίνει μοναχός. Ο κόσμος κατακλύζει τα προαύλια των Εκκλησιών μετά τις παρακλήσεις. Ο κόσμος είναι κουρασμένος από τα προβλήματα και την καθημερινότητα. Μετά την προσευχή θέλει να πάρει τον αέρα του, να δεί φίλους και γνωστούς, να κουβεντιάσει, να ακούσει και ένα τραγούδι. Μην τρελαθούμε κιόλας. Παντού αμαρτιοφοβία και υποκρισία. Σαφώς και όποιος έχει «ανεβασμένη « πνευματικότητα και έχει νοερά προσευχή δεν θα πάει. Αλλά πείτε μου εσείς ο λαός αυτός που μεγάλωσε με τις Εκκλησιαστικές παραδόσεις και τα Εκκλησιαστικά πανηγύρια έχει νοερά προσευχή και δεν μπορεί να την κάνει επειδή σκανδαλίζεται από τις μουσικές εκδηλώσεις; Ας μην πιάνουμε λοιπόν τα άκρα. Ούτε Οικουμενισμός ούτε ψευτοευσεβισμός και ψευτοζηλωτισμός. Αϊ σιχτήρ που θα έλεγε και ο συγχωρεμένος ο Χριστόδουλος. ΑΙ ΣΙΧΤΗΡ.

  • Θεμης

   Λοιπόν κ καλά ασυμβίβαστε,μάλλον φίλος του εν λόγω φαίνεσαι,μην πω ότι είσαι κ ο ίδιος,τα έκανες όλα αχταρμά.Λογικό βέβαια για να είσαστε αληθοφανείς οι αχταρμάδες……..Το αι σιχτήρ να το λες στον εαυτό σου ντεμέγκ πνευματικέ.Τι σχέση έχει η Σαρρακοστή της Παναγίας μας με τραγούδια;Γιορτάζουμε την κοίμηση Της,έχασες τον μπούσουλα τελείως;Ο εν λόγω που αναφέρεις,δεν είναι ο ‘εφευρέτης’ της μεταπατερικής θεολογίας κ ένα κάρο άλλων οικουμενιστικών φληναφημάτων που έλεγε κ στην τηλεόραση ο……απίστευτος;Κ τα ρομάντζα που μας λες περί »’άκρων»’,που κολλάει ο οικουμενισμός των σιωνιστών που κάνουν αχταρμά όλες τις θρησκείες με την θεωρία των κλάδων,όπου ο εν λόγω είναι κ φανατικός υποστηρικτής,με τον ΑΓΙΟ ζηλωτισμό, που κατ’επέκτασει οδηγεί κ σε αποτείχιση,με τον ψευτοευσεβισμό κ καλά που εσύ αποκαλείς;Δλδ όσοι εναντιώνονται σε όλα αυτά τα οικουμενιστικά αίσχη της εποχής μας,είναι ψευτοζηλωτές;Τι πίνεις ρε φίλε κ μπέρδεψες την νοερά προσευχή με την αμαρτιοφοβία κ την υποκρισία κ όλα αυτά τα τεχνηέντως μπουρδολογήματα που μας λες;Αν εσύ έχεις καμμία σχέση με την Εκκλησία κ την πνευματική Της ζωή,τότε εγώ είμαι σίγουρα ο τζέκινγκς χαν…..Πουθενάδες που πιάνετε την Αγία μας Ορθοδοξία στα ανάξια στόματά σας…..Γράψε κ άλλα γραφικέ,μόνο πρόσεξε μην καμμιά μέρα Ο ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ μας πάρει σοβαρά κ »’φταρνιστεί»’……….

 • O AΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ

  Ναί τώρα όλοι έχουν« νοερά προσευχή« και τους ενοχλούν τα παραδοσιακά τραγούδια για την Παναγία. Ας αφήσουμε τα άκρα, δηλαδή τον Οικουμενισμό και τον ψευτοζηλωτισμό, και ας κάνουμε την παράκληση στην παναγία με καθαρή καρδιά και μετάνοια. Και ας ακούσουμε και κανένα παραδοσιακό τραγούδι. Έλεος πια με την θρησκευτική υποκρισία. ΑΙ ΣΙΧΤΗΡ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ. ΑΙ ΣΙΧΤΗΡ.

 • georgekaps

  Το θρησκευτικό συναίσθημα πρέπει να είναι έντονο.Τους «άτονους», ο Θεός θα τους εμέσει.

 • O AΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ

  Όπως προανέφερα δεν θα πήγαινα. Με τα μεταπατερικά δεν ασχολούμαι, γιατί η θεολογία των πατέρων είναι ξεκαθαρισμένη αιώνες τώρα. Απλά με ενοχλούν οι υποκριτές του Εκκλησιαστικού χώρου. Και κάτι ακόμη: Δεν νομίζω οτι ο Θεός «συναχώνεται« και «φταρνίζεται«. Έστω και αν το γράφεις «μεταφορικά«. Α!!!! Ο «πουθενάς« και ο «γραφικός« σου εύχεται καλή Παναγιά. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.

 • Gary Lineker

  Άστους ρε ασυμβίβαστε. Μπήκα μια μέρα σε μια Εκκλησία και φορούσα πουκάμισο -ντάλα καλοκαίρι -κουμπωμένος, εκτός από το πρώτο και δεύτερο κουμπί και μου λέει ένας τύπος: κουμπώσου αδελφέ γιατί εδώ είναι εκκλησία και μπορεί να σκανδαλίσεις. Προσβλήθηκα άσχημα γιατί και τα δυο κουμπιά ήταν πολύ ψιλά και δεν φαινόταν τίποτα. Τσαντίστηκα τόσο πολύ που του είπα «κοίτα τον εαυτό σου σε παρακαλώ«. Ο παπούς μου ήταν Ιερέας και ποτέ δεν δίνω δικαίωμα όταν πάω σε ναό. Πέρασε καιρός όταν τον ξαναείδα να διαμαρτύρεται με ενα πλακάτ στα χέρια εναντίον ενός μητροπολίτη που δεν τον ήθελε στην πόλη του. Μετά κατάλαβα με τι είχα να κάνω. Με έναν γνήσιο ΟΡΘΟΔΟΞΟ. Άστα φίλε σκέτη τρέλα. Ευτυχώς έχω εξομολόγο έναν άσημο παππούλη κοινωνώ μια φορά τον μήνα, και αποφεύγω τέτοιου είδους εκκλησιαστικές παρέες.

 • Ελπίδα

  Να τους θερίσει ο Θεός από προσώπου γης τους Ιούδες και προδότες!!! Το’χουν παραχέσει! Θέλουν να είναι όλοι σαν τα μούτρα τους!!! Δεν θα τους περάσει!!!