Η απάντηση της εταιρείας για τη μη μεταφορά πυροσβεστών από την Κεφαλονιά: Είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε το νόμο

Δημοσίευση: 18 Αυγούστου 2017, 10:45 πμ | Ανανέωση: Αύγουστος 18, 2017 στις 11:09 πμ

Την δική της εκδοχή των γεγονότων σχετικά με την μεταφορά πυροσβεστών από την Κεφαλονιά, δίνει η πλοιοκτήτρια εταιρία. Σύμφωνα με την καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών (ΠΟΠΥΣΥΠ), η Kefalonian Lines κατέβασε από το πλοίο πυροσβέστες που είχαν μεταβεί στο νησί ως ενίσχυση για την αντιμετώπιση της μεγάλης φωτιάς στα Σιμωτάτα και επέστρεφαν στην βάση τους.

Σύμφωνα με την ΠΟΠΥΣΥΠ η πλοιοκτήτρια εταιρεία Kefalonian Lines «με προκλητικό τρόπο τους κατέβασε προσβάλλοντάς τους από το καράβι της, διότι δεν έχει σύμβαση με τους πυροσβέστες, όπως ισχυρίζεται». Η ΠΟΠΥΣΥΠ μάλιστα με την επιστολή της ζητούσε από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη «την άμεση παρέμβαση σας, ώστε οι συνάδελφοι να αποχωρήσουν από την Κεφαλονιά, διότι η παραμονή τους εκεί επιβαρύνεται με χρήματα -φαγητό διαμονή κλπ – τα οποία όμως δεν τα έχουν και αδυνατούν».

Αντίθετα, η εταιρεία απαντά πως επανειλημμένως έχει στηρίξει το έργο κρατικών λειτουργών που στηρίζουν την Κεφαλονιά σε περιπτώσεις ανάγκης και πως αυτό είχε πρόθεση να κάνει και στην συγκεκριμένη περίπτωση. Παρόλα αυτά, τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να τηρεί τον νόμο και δεν μπορεί να δέχεται προς επιβίβαση τον οποιονδήποτε, χωρίς προηγουμένως να υπάρχει λίστα επιβατών αλλά και έκδοση μηδενικού εισιτηρίου.

Αναλυτικά, η απάντηση της εταιρίας:

Σχετικά με την επιστολή – καταγγελία της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. περί δήθεν αποκλεισμού πυροσβεστών στο λιμένα του Πόρου Κεφαλονιάς από την Kefalonian Lines, σημειώνουμε τα παρακάτω.

Η Kefalonian Lines, ως ναυτιλιακή – ακτοπλοϊκή εταιρεία υπόκειται σε πολύ αυστηρό νομικό πλαίσιο κανόνων ασφαλούς πλεύσης και μεταφοράς επιβατών, πληρώματος και οχημάτων. Για αυτό το σκοπό, η εκτέλεση των δρομολογίων της γίνεται πάντοτε βάσει τήρησης συγκεκριμένων πρωτοκόλλων και καταστάσεων επιβατών και οχημάτων, χωρίς «εκπτώσεις» σε θέματα ασφαλείας επιβατών και πληρώματος.

Όσον αφορά στην «καταγγελία» της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. -για την οποία, σημειωτέον, ενημερωθήκαμε από τα Μ.Μ.Ε.- συνοψίζουμε τα πραγματικά περιστατικά που έλαβαν χώρα.

Αρχικά, το αρμόδιο όργανο του Λιμενικού Σταθμού Πόρου Κεφαλονιάς ζήτησε από την Kefalonian Lines να καθυστερήσει τον απόπλου του πλοίου «Νήσος Κεφαλονιά» από τον Πόρο Κεφαλονιάς προς την Κυλλήνη, προκειμένου να μεταφερθεί δείγμα λαδιών πυροσβεστικού αεροσκάφους που επιχειρούσε για την κατάσβεση των πυρκαγιών που μαίνονταν στην Κεφαλονιά. Πράγματι, το σχετικό δείγμα μεταφέρθηκε στο «Νήσος Κεφαλονιά», βάσει του σχετικού πρωτοκόλλου.

Ωστόσο, προσήλθαν στο λιμάνι του Πόρου Κεφαλονιάς προς αποχώρηση από το νησί μας και πυροσβέστες χωρίς καμία προηγούμενη επίσημη ή ανεπίσημη ενημέρωση της εταιρείας μας από την αρμόδια Υπηρεσία. Η ενημέρωση αυτή είναι υποχρεωτική και λαμβάνει χώρα σε κάθε περίπτωση γεγονότων έκτακτης ανάγκης, σαν αυτές που βιώνει το νησί της Ζακύνθου και το νησί μας αυτές τις μέρες. Επιπλέον, οι εν λόγω πυροσβέστες δεν ανήκαν σε καμία κατάσταση επιβίβασης προς αποχώρησή τους από την Κεφαλονιά, όπως απαιτείται από την κείμενη νομοθεσία (βάσει της οποίας επιβιβάζονται στα πλοία όλο το προσωπικό του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας).

Παρόλο που δεν διέθεταν το απαιτούμενο «Φύλλο Πορείας» και δεν ήταν εγγεγραμμένοι στη σχετική κατάσταση επιβίβασης προς αποχώρηση από την Κεφαλονιά, υπάλληλος συνεργαζόμενου πρακτορείου του Πόρου Κεφαλονιάς τους πρότεινε να ταξιδέψουν με την έκδοση μηδενικών εισιτηρίων, προκειμένου να καταστεί δυνατή η καταγραφή τους στην απαιτούμενη λίστα επιβατών για σκοπούς ασφαλείας. Καθιστούμε δε σαφές, ότι η Kefalonian Lines ουδεμία ενημέρωση είχε ως προς τον παραπάνω χειρισμό από το εν λόγω πρακτορείο, ενώ η Διοίκηση της Kefalonian Lines ενημερώθηκε σχετικά εκ των υστέρων.

Στο σημείο αυτό τονίζουμε ότι πληθώρα πυροσβεστών και πυροσβεστικών οχημάτων έχουν μεταφερθεί υπό τις τρέχουσες έκτακτες συνθήκες στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά, χωρίς ουδέποτε να προκύψει κανένα πρόβλημα ή δυσλειτουργία. Πέραν δε τούτων, επισημαίνουμε ότι, χθες 16 Αυγούστου 2017 το πλοίο και το πλήρωμά του ήταν σε 24ωρη επιφυλακή προκειμένου να μεταφέρει ΔΩΡΕΑΝ, σε περίπτωση που απαιτούνταν, επιπλέον δυνάμεις για την ενίσχυση του έργου κατάσβεσης των πυρκαγιών.

Όλοι οι Κεφαλλονίτες γνωρίζουν ότι η Kefalonian Lines έχει επανειλημμένα συνδράμει καθοριστικά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών, αλλά και κάθε κρατικής υπηρεσίας. Αναφέρουμε δε ενδεικτικά ότι, την περίοδο των σεισμών το 2014, η Kefalonian Lines για περίοδο πλέον των 4 μηνών μετέφερε ΔΩΡΕΑΝ περισσότερα από 3.000 στελέχη του κρατικού μηχανισμού τα οποία μετέβαιναν στο νησί μας στο πλαίσιο διαχείρισης της τότε κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Τέλος, η Kefalonian Lines, θα συνεχίσει να στηρίζει με κάθε τρόπο τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν οι άνθρωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και κάθε φορέα του κρατικού μηχανισμού που θέλει να συμβάλει σε αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες που βιώνει το νησί μας. Με εκτίµηση, Kefalonian Lines

 • ΑΝΤΙΝΟΟΣ

  η γραφειοκρατία τέτοιες ώρες πρέπει νά παραβλέπεται.

  • George Boudouris

   Δεν ήταν «όμορφο» συμβάν από πλευράς της πλοιοκτήτριας εταιρίας, όμως η ομοσπονδία ως όφειλε έπρεπε πρώτα να ενημερώσει εγγράφως την εταιρία αναφορικά με το συμβάν και κατόπιν να προβεί σε σχετικές δηλώσεις…
   Τώρα φαίνεται ότι αλλιώς συνέβησαν τα πράγματα από ότι αρχικά κατήγγειλαν.
   Η γραφειοκρατία υπάρχει δυστυχώς και συνάμα ευτυχώς προκειμένου να διασφαλίζετε η μη ύπαρξη ανομίας και χαόδους καταστάσεων. Φαντάσου μόνο να συνέβαινε (ου μη γένοιτο) κανά δυστύχημα με το πλοίο και στην αναζήτηση και μόνο των πτωμάτων, θα έχανε το παιδί τη μάνα και η μάνα το παιδί.
   Βέβαια υπάρχει και η διπλωματία που μπορεί να λύσει τα χέρια. Θα μπορούσαν (λέω εγώ) ενδεχομένως να εκτυπώσουν εντός του πλοίου μηδενικό εισιτήριο και να έληγε εκεί.

   • παντα υπαρχουν τροποι
    κατι αλλο υπηρχε (και ηθελαν να πιεσουν) η καποιος ειναι για απολυση εκει μεσα, αμεσα.

    • Koutroulis

     δεν απολυουμε λεμε , προσλαμβανουμε κιαλλους ανικανους να γεμισουν τα κενα των υπαρχοντων ανικανων

   • Δωριεύς

    Πόσο μεγάλο Iq θὰ χρειαζότα γιὰ νὰ σκεφθοῦν τὴν ἐκτύπωση ἐντ[ος τοῦ πλοίου μηδενικοῦ εἰσιτηρίου ; Ἤ μήπως δὲν ἤθελαν ;

    • firestormLouis

     Πολυ απλο- πολυπλοκο για τα Ελληνικα δεδομενα Δωριευ μου!!

  • Koutroulis

   επειδη εχω μπλεξει με κατι αδειες που πρεπει να βγαλω αυτην την περιοδο
   Θεωρω οτι η γραφειοκρατια πρεπει Παντα να παραβλεπετε

 • Thewise

  Απαραδεκτη η εταιρια αυτος που πηρε αποφασεις δεν το χειρηστηκε ορθα μηλησατε με υπουργειο ναυτηλιας?

  Ας γινει case study μιας και ειναι πρωτη φορα που συμβαινει, δηλαδη αν βουλιαζε ενα καραβι δεν θα μαζευατε κοσμο?

  Δεν ειχε καμια σαμπρελα εκει διπλα να σκισετε?

 • Mπάμπης

  Έχει δίκιο η εταιρία… δεν νοείται να μην είναι γνωστή η ταυτότητα των επιβαινόντων, για πλείστους λόγους. Είναι αδιανόητο να μην υπάρχουν αυτοματοποιημένες διαδικασίες για τέτοιες περιπτώσεις, ιδιαίτερα από τη στιγμή που οι διαθέσιμες τεχνολογίες μηδενίζουν τον χρόνο και το κόστος που απαιτούνται για να διεκπεραιωθούν.

  • Δωριεύς

   Ὑπῆρχαν ὅμως περιφερειάρχης, νομάρχης, ἀξιωματικοὶ οἱ ὁποῖοι γνώριζαν τὸν ἀριθμὸ τῶν πυροσβεστῶν καὶ πόσοι ἔπρεπε νὰ φύγουν. Συνεπῶς ἡ μέν ἑταιρεία φταίει διότι δέν ἀπευθύνθηκε στοὺς ἀρμοδίους/ἀναρμοδίους οἱ δὲ ἀρμόδιοι ( ἄς γελάσω…) διότι δὲν γνώριζαν τὸ καθῆκον τους…

   • Mπάμπης

    Καλημέρα σας

    Δεν έχω παρακολουθήσει το θέμα σε βάθος, αλλά, απ’ ό,τι καταλαβαίνω, το μονό για το οποίο μπορεί να εγκαλέσει κανείς την εταιρία, είναι για μη επίδειξη ζήλου ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα. Ανθρωπίνως μπορώ να συμμεριστώ την άποψή σας, αλλά αν θέλουμε κάποια στιγμή να συστήσουμε μια σοβαρή πολιτεία δεν μπορούμε να θεωρούμε την επίδειξη ζήλου προϋπόθεση ώστε να διεκπεραιώνονται τα αυτονόητα…

    • για το αυτονοητο εγινε το θεμα τελικα.

     • Δωριεύς

      Ἐκπληκτικὴ ἡ ἐφευρετικότης ἐπιθετικῶν προσδιορισμῶν τοῦ nickname !!! ΕΥΓΕ !!!

     • δεν το κανω επιτηδες, ερχονται μονα τους :-)

     • Δωριεύς

      Χαχαχαχαχαχαχα !!!

     • Spyros Spyropoulos

      Εξ ουρανου???????

     • ναι και με την βοηθεια του λεξικου του Σταυρου Βασδεκη (ελευθερο στο διαδικτυο)

    • Δωριεύς

     Ἀγαπητὲ Χαράλαμπε. Καλημέρα. Μοῦ ἐπιτρέπεις, φανάζομαι, τὸν ἐνικὸ λόγω ἡλικίας. Σαφέστατα ἔχεις δίκιο. Μὰ σαφέστατα. Ἰδίως ἡ τελευταία παράγραφος εἶναι… ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. «…αλλά αν θέλουμε κάποια στιγμή να συστήσουμε μια σοβαρή πολιτεία δεν μπορούμε να θεωρούμε την επίδειξη ζήλου προϋπόθεση ώστε να διεκπεραιώνονται τα αυτονόητα…». ΕΥΓΕ !!!

 • lliben

  H ιδιωτική εταιρεία και το «κράτος» θα έπρεπε να είχαν προ πολλού τακτοποιήσει τέτοιου είδους θέματα, αλλά μιλάμε για ελεγχόμενο χάος εν Ελλάδι.

 • ΝΙΚΟΛΑΟΣ

  Η εταιρεία και οι Πυροσβέστες έχουν ο καθένας από την πλευρά του δίκιο Αυτός που είναι ανίκανος είναι όποιος μεριμνά για την επιστροφή(μετακίνηση) αυτών των ανθρώπων οι οποίοι δυστυχώς από ότι φάνηκε στηρίζονται σε ανύπαρκτες Υπηρεσίες

 • Να γινει ενας ελεγχος για ολα τα αλλα στο πλοιο, απο μαγειρείο μεχρι αγκυρα και αν ειναι ολα εκει σωστα, μετραμε τους προσθετους επιβατες.

  Τσακιστε τους στον ελεγχο για κανα μηνα τωρα μεσα στην σεζον παρακαλω. Ενας φιλοτιμος ελεγκτης ας το πραξει.

  • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

   Έτσι μπράβο! Είναι υποχρεωμένοι να τηρούν όλους τους νόμους…όχι οποίους τους συμφέρει…

  • Koutroulis

   Ολοι ειναι ουνια μεχρι αποδειξεως του αντιθετου

    • Koutroulis

     what dat ?
     xaxaxaxaxa

     • if it looks like dogshit, smells like dogshit and tastes like dogshit, then its dogshit.

     • Koutroulis

      probably , not sure ….

     • σωστος, ετσι ηταν το αυθεντικο κειμενο αλλα ειπα να το εστιασω για οσους δεν εχουν την εικονα.

     • Koutroulis

      και την μυρωδια :)

     • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

      Μπορεί να ναι και Κνίτης… ;-)

    • firestormLouis

     Κλασικ!!!

  • Mπάμπης

   Σύμφωνοι… αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραβλέπουμε κάθε παρατυπία επειδή συντρέχουν κι άλλες.

  • Koutroulis

   φιλοτιμος + ελεγκτης παει δεν παει ?

 • konstantinos

  Γραμματείς και Φαρισαίοι ( = Βουλή των ανθελλήνων, οι νομοθέτες και εμείς ) :

  Αλίμονο όμως σ’ εμάς, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές, γιατί κατατρώμε τις οικίες των χηρών…. και αλίμονο σ’ εμάς, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές, γιατί κλείνουμε τη βασιλεία των ουρανών μπροστά στους ανθρώπους.
  ……..
  Αλίμονο σ’ εμάς, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές, γιατί γυρνάτε τη θάλασσα και την ξηρά για να κάνετε έναν προσήλυτο και, όταν γίνει, τον κάνετε γιο της γέεννας διπλά από εμάς.

  Γραμματείς και Φαρισαίοι , ΟΔΗΓΟΙ ΤΥΦΛΟΙ, ΠΟΥ ΔΙΫΛΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΩΝΩΠΑ, ΑΛΛΑ
  ΚΑΤΑΠΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΗΛΑ !

  Επίκαιρα ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ αποσπάσματα από το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο ( ΟΛΟΚΛΗΡΟ το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ λέει ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ που καίνε.

  Αναγκάστηκα να το τροποποιήσω διότι ελοχεύει κίνδυνος να πάω φυλακή… διαβάζοντας την Καινή Διαθήκη – και ο νοών νοείτο . )

 • Ελληνας Ορθοδοξος

  Μια ερωτηση μονο, $υριζαιικων συμφεροντων ηταν η εταιρια ???
  Θα μας ελυνε πολλες αποριες η απαντηση ….

 • kostaskostas

  Εμένα η ανακοίνωσις της εταιρείας με καλύπτει. Δωρεάν ναι, αλλά βάσει των νόμων.

  • καλως τον.
   λιγο πρωτοβουλια ζηταμε ουσιαστικα, οχι παραβιαση.

   • kostaskostas

    Καλή σου ημέρα αδελφέ. Ξέρεις τι ποινές αντιμετωπίζει μία εταιρεία, αν βρεθή ένας έστω επιβάτης χωρίς εισιτήριο? Δεν έχει σημασία η αξία του εισιτηρίου. Ας είναι μηδενικό, αλλά πρέπει να υπάρχη οπωσδήποτε. Το πρόβλημα ήταν άλλου. Ότι το πλοίο περίμενε το δείγμα και έφευγε καιδεν τους περίμενε να πάνε στο ταμείο να κάνουν την διαδικασία, διά την οποίαν (ας προσέξουμε εδώ) ΟΥΔΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΕΜΕΡΙΜΝΗΣΕ. Την αδιαφορία ή έστω την αμέλεια των αρμοδίων, εύκολα οι «δημοσιογράφοι» την μεταφέρουν στην εταιρεία, διότι αυτό πουλάει περισσότερο, καθότι την ανευθυνότητα των αρμοδίων την συνηθίσαμε πλέον και δεν μας εντυπωσιάζει. Την καλημέρα μου αδελφέ !!!

    • skeptomenosellin

     Ας τα πλήρωνε η εταιρία τα εισιτήρια…

     • kostaskostas

      Ποιός? Ο υπάλληλος που τα εκδίδει? Η εταιρεία με ποιόν τρόπο?

     • skeptomenosellin

      Να εκδώσει εισιτήριο εντός του καραβιού και να βάλει τιμή 0……

     • kostaskostas
     • Δωριεύς

      Μὲ τὸν πλοίαρχο βρέ Κῶστα. Ἔ ρὲ Στρατιωτικὴ δικτατορία ποὺ χρειάζεται…

     • kostaskostas

      Και ο πλοίαρχος λογοδοτεί αδελφέ! Δεν έχουμε αντιληφθή ακόμα μου φαίνεται, το γραφειοκρατικό σύστημα που επικρατεί στην Ελλάδα.Φαντάσου ο πλοίαρχος να τους επιβιβάση με δική του πρωτοβουλία και κατά την αποβίβασιν να παραπατήση στην μπουκαπόρτα ένας από αυτούς και να σπάση το πόδι του(δεν λέω κάτι χειρότερο) Φαντάζεσαι τί έχει να γραφή τότε και τι έχει να υποστή ο πλοίαρχος ??Ο αδελφός μου πέρυσι το καλοκαίρι έπεσε από την μπουκαπόρτα στην προβλήτα και κτύπησε πολύ σοβαρά. Φαντάζεσαι να ήταν χωρίς εισιτήριο, που θα ήταν τώρα ο πλοίαρχος???

     • kostaskostas

      όσο γιά την δικτΑτορία ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ !!!!

     • Δωριεύς

      ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΕΛΕΙΠΕ. ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥ ΞΕΡΩ…

     • kostaskostas

      χαχαχαχαχα βρε αλλάζει ο γερόλυκος?????

     • kostaskostas

      Καλημέρα αδελφέ Δωριεύ !!! Να και η αλήθεια !!! Γιά να ξέρης ότι το ένστικτο και η λογική μου, σπάνια με ξεγελούν.
      http://www.pronews.gr/koinonia/625318_i-enosi-pyrosveston-adeiazei-toys-pyrosvestes-poy-den-epivivastikan-se-ploio-i

    • Ελληνας Ορθοδοξος

     Καλως τον Κωστα, γιαυτο ακριβως ρωτησα τι συμφεροντων ηταν η εταιρια.
     Γιατι αν ηταν $υριζαικων τοτε ο στοχος (το καψιμο της Κεφαλονιας) επιτευθει….η απαντηση και για τον αδερφο Σπυρο .

     • kostaskostas

      Καλή σου ημέρα Έλληνα !!!! Χαίρομαι που σε συναντώ !!! Όχι. Ένας επιχειρηματίας Κεφαλλονίτης είναι. Σωστός άνθρωπος και επιχειρηματίας. Καμμία σχέση με τα καθάρματα που ανέφερες.

     • Ελληνας Ορθοδοξος

      Τοτε αδερφε μου θα επρεπε να γραψει στα @@@ το νομο και να σκεφτει το καλο της ιδιαιτερης του Πατριδας.
      Καλα το λεει ο Λαλακης, ΑΝ ηταν λαθροπιθηκια θα τους αφηνε να μπουνε ΧΩΡΙΣ να βγαλει αχνα ???
      Παρομοιως χαιρομαι που σε ξαναδιαβαζω !

     • kostaskostas

      Διάβασε σε παρακαλώ αδελφέ, την απάντησίν μου στον Δωριέα.

     • Δωριεύς

      Βρὲ Κωστάκη. Πολύ ἤπιο σέ κόβω…Ἔγινε τίποτε ; Χαχαχαχαχαχα !!!

     • kostaskostas

      Δίκιο έχεις. Έχω θάψη πολλούς και έχω εκτονωθή κάπως !!!!

     • kostaskostas

      χαχαχαχαχαχα

    • Δωριεύς

     Καὶ βέβαια ἀδελφέ ἀντιμετωπίζουν κυρῶσεις σοβαρές. Ὅμως ἕνα τηλεφωνημάτακι στὸν λιμενάρχη, στὸν περιφερειάρχη, στὸ ΥΕΝ ; ΤΟΥΣ ΕΣΩΣΑΝ, ΔΙΑΟΛΕ…

     • kostaskostas

      Καλημέρα Δωριεύ !!!!!Ναι βρε φίλε, αλλά και το πλήρωμα υπάλληλοι είναι και έχουν ευθύνες. Δεν είναι έτσι απλό να μεταφέρουμε τις ευθύνες των αληταράδων πολιτικάντηδων σε έναν καπετάνιο, τον υπάλληλο στον γκισέ ή στον Λιμένικό στην μπουκαπόρτα. Υπάρχει διαδικασία σχετική. Φαντάσου τον εαυτόν σου υπάλληλο σε μία από αυτές τις θέσεις και θα καταλάβης τι εννοώ.

     • Ελληνας Ορθοδοξος

      χαχαχχαχαχαχχαχαχχα εγω παντως αδερφε το τι θα εκανα ΜΗΝ το ψαχνεις, θα γελουσε η υφηλιος με τις «αποφασεις» μου ….

     • Δωριεύς

      Ἐγὼ ἀδελφέ θὰ ἔκανα πρωκτοσκόπηση σὲ ὅποιον δέν ἤθελε νὰ ἀντιμετωπίσουμε τὰ Ἔνστολα ἀδέλφια μας μὲ σεβασμό, εὐγνωμοσύνη καὶ ἀγάπη…

     • kostaskostas

      χαχαχαχαχαχαχαχα ξεράθηκα στο γέλιο.

     • Δωριεύς

      ..καὶ χωρίς ἀναισθησία, νὰ νοιῶσει καλὰ τὸ καρῶτο…

     • kostaskostas

      χαχαχαχα

    • καλημερες! μας λειπεις. Να σε βλεπουμε πιο συχνα.

    • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

     Έλα ρε Κοστακοστα τώρα… Λες και δε τα ξέρουμε… Αν ήταν καμιά σάπιο -τουρίστρια κι έκανε μια πεολειχία στον Κάπτεν θα πήγαινε πρώτη θέση… Η τυπολατρία μας μάρανε. Θυμούνται να τηρήσουν το νόμο όταν δε γουστάρουν να εξυπηρετήσουν…

  • Koutroulis

   Εχουμε προβληματα σε ενα θεμα που το αντιμετωπιζουμε καθε χρονο εδω και πολλα χρονια ,τι πιο ευκολο στην αντιμετωπιση η ρημαδα η προληψη και οργανωση

   • kostaskostas

    Έτσι !!! Συμφωνώ απολύτως !!!

 • skeptomenosellin

  Ασχέτως του τι λέει η εταιρία είναι πρόστυχο να σε σώσει κάποιος και εσύ να δείξεις τέτοια αγνωμοσύνη…. Προσωπική ταπεινή άποψη…

 • Spyros Spyropoulos

  Προφασεις εν αμαρτιαις……….

  • εξακταμοντο.

  • firestormLouis

   Ρε Σπυρο θυμαμαι οταν πηγαιναμε για καμακι στα νησια νομιζω δεν πληρωναμε!!
   Η κρυβομασταν στις βαρκες ?
   Δεν θυμαμαι καλα!!

   • Mercury

    το τερματισες, κλαίωωωωωω :D

   • Δωριεύς

    Ἐμπρός στὸ δρόμο ποὺ χάραξε ὁ Σακελλάριος μὲ τὴν Ἀλίκη στὸ Ναυτικὸ. Χαχαχαχαχα !!!

 • VLAD.. the out of water

  θα μπορουσατε να δημιουργησετε ΕΣΕΙΣ, μια εκτακτη λιστα επιβατων εκεινη τη στιγμη ωστε να καταγραφουν οσοι δεν ειχαν εισητηριο κ ηταν εκτακτως μεταφερομενοι.
  Δε νομιζω να ηταν τοσο δυσκολο να συγκεντρωθουν οι εθελοντες σε μια μερια προς καταμετρηση…

 • firestormLouis

  Στην Ελλαδα του Τσιπρα οι νομοι πρεπει να τηρουνται!!
  Ειπαμε η της φυλης Παπουα , τα Σομαλοπρεζονια ,η Κονγκο κατοικοι και πας αυτοχθονας κεντρικης Αφρικης και καθεαυτου Ταλιμπαν με προυπηρεσια , περαστε ελευθερα!!!
  Τωρα ,οι πυροσβεστες που πανε να σβησουν «περιορισμενες» φωτιες ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ !!
  Οριστε μας !!Τι το περασαμε μπουρ@ελο?

  • αν ηταν παρατυποι επενδυτες, θα γινοταν τετοιο θεμα;

   • firestormLouis

    Σε παρακαλω……

   • ΙΡ

    Γιατι αν ηταν πανω απο το οριο χωρητικοτητας επιβατων αλλα πληρωναν θα δημιουργοταν τετοιο θεμα;;αυτοι οι φαρισαιοι ειμαστε εντελει.

    • Δωριεύς

     Καλημέρα ΙΡ ἀδελφέ. Ὅπως πάντα ἔχεις δίκιο. Γιὰ τὰ μπικικόνια τὸ ζήτημα…

  • Mercury

   Νόμος είναι και περί πρόδηλης παρανομίας όμως…

 • Doctor

  Η εταιρια δεν μπορει να δεχεται τον οποιονδηποτε,φανταζομαι σε περιπτωση πολεμου τι θα κανει

  • Assurbanibal

   Σε περίπτωση πολέμου, απλώς θα αράξει τα πλοία της μέχρι αυτά να επιταχθούν.

  • Δωριεύς

   Σκέψου σὲ πόλεμο μὲ τὴν εὐρωασιατική μογγολία νὰ ἀρνηθεῖ, λέει, ὁ καπετάνιος νὰ μεταφέρει τὸν Στρατὸ γιατὶ δὲν ἔχουν κόψει εἰσιτήριο…Χαχαχαχαχα !!!

 • Mercury

  Κι όμως οι προδήλως παράνομες/παράτυπες πράξεις εξ αιτίας έκτακτης ανάγκης και δημοσίου συμφέροντος θα πρέπει να καλύπονται με μια υπογραφή, ένα χαρτί , γίνεται σε τέτοιες καταστάσεις

  • skeptomenosellin

   Πες τα ρε Ερμή….

   • Mercury

    Να ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ξύλο και ας υπόθέσουμε πως γίνεται ένας χ σεισμός σε μια περιοχή . Ο διευθυντής του νοσοκομείου εκεί δεν θα κάνει την συνήθη διαδικασία για να προμηθευτεί γάζες ας πούμε, αλλά στις 3 τα χαράματα θα ανοίξει τα 10 φαρμακεία εκεί να πάρει τις πρώτες ποσότητες. Αυτό, είναι όπως λέμε προδήλως παράνομο διότι δεν κάνει τον προβλεπόμενο μειοδοτικό διαγωνισμό αλλά καλύπτεται αμεσότατα από τους υπουργούς- προϊσταμένους του

    • skeptomenosellin

     Σωστή…

    • Doctor

     Θα στειλει τους συγγενεις στα διανυκτερευοντα

     • Mercury

      κι όμως. έτι γίνεται για το κάθε τι.. αλλά, αλλά..

 • Assurbanibal

  Με λίγα λόγια η εταιρεία μας λέει πως οποιοσδήποτε δήλωνε «ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ» εκείνη την ώρα, θα ταξιδευε ΤΖΑΜΠΑ, διότι ως γνωστόν σ΄αυτή τη χώρα ΟΤΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΣΑΙ!

  • Ελληνας Ορθοδοξος

   χαχχαχαχχαχαχχαχαχ ρε λορδε τα λαθροπιθηκια ειναι μαυρισμενα απο την καπνα και εχουν ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΠΑΝΤΟΥ ???

   • Assurbanibal

    Μάλλον θα δήλωναν ¨πυροσβέστες¨μέχρι σήμερα… τι να σου πω!

  • ειπε το γρουν.

  • Mercury

   Οι πυροσβέστες ανήκουν στα σώματα ασφαλείας, δεν νομίζω οτι στερούνται ειδικής ταυτότητος

   • Assurbanibal

    Και γιατί θα πρέπει να κυκλοφορούν τζάμπα?

    • δεν παιρνει επιδοτηση αυτη η γραμμη; δεν ξερω….

     • Assurbanibal

      Αγγούρια. Αν κοιτάξεις τους φόρους που πληρώνει ο πλοιοκτήτης θα καταλάβεις οτι ο ιδιωτικός τομέας είναι ο πλέον επιβαρυμένος στη χώρα του Σοβιετιστάν…

     • μην λεμε μεταξυ μας τα γνωστα και αυτονοητα.

      εγω πιστευω οτι ο επιχειρηματιας το εκανε επιτηδες για να πιεσει για καποιο ανταλλαγμα το υπουργειο. Δεν δικαιολογειται μα κανεναν αλλον τροπο εκτος αν ειναι ολοι εγκεφαλικα νεκροι εκει μεσα.

    • Mercury

     Εφόσον αυτό το κάνουν για υπηρεσία, δεν θα πληρώσουν ατομικά την μετακίνησή τους ( η οποία προβλέπεται στην φύση της εργασίας τους. πχ για τον εφοριακό, αυτήν δεν προβλέπεται

     • Assurbanibal

      Και που το ξέρεις οτι είναι σε υπηρεσία?

     • Mercury

      Το λέει η εντολή που κουβαλούν

     • Assurbanibal

      Μα δεν κουβαλούσαν τίποτα σύμφωνα με τα λεχθέντα!

     • Mercury

      Mercury • 22 λεπτά πριν
      Κι
      όμως οι προδήλως παράνομες/παράτυπες πράξεις εξ αιτίας έκτακτης ανάγκης
      και δημοσίου συμφέροντος θα πρέπει να καλύπονται με μια υπογραφή, ένα
      χαρτί , γίνεται σε τέτοιες καταστάσεις.

      ΑΡΑ??? άρα δεν μπορούν να συντονιστούν 2 υπουργοί ξέρω γω, τι να λέμε

     • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

      Θα πηγαίνει ένστολος και σε ομαδες. Όχι μόνος. Εκτός και αν πηγαίνουν ομαδικές διακοπές αυτοί…😂😂😂

     • Assurbanibal

      Μόνο αν γίνει πυρκαγιά στη Χίο…

    • Jorge Melissa

     Τα σώματα ασφαλείας, αστυνομία, λιμενικό, πυροσβεστική, και οι βολευτές δικαιούνται δωρεάν μετακίνησεις, άσχετα αν είναι εν υπηρεσία ή όχι

 • χρειαζομαι παντεσπανι για το μεσημερι γιατι δεν εχει μεινει ψιχουλο

  https://uploads.disquscdn.com/images/4d3fded007ef6e623fb47f45d6d5fdbf587846c99aaf96f313db128931ce5c69.gif

 • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΣ

  Σε ενα απεραντο .χανειο ειναι φυσικο επομενο ο καθενας να κανει οτι γουσταρει και να το παιζει <>.

 • Assurbanibal

  Πάω να ντυθώ πυροσβέστης και να γυρίζω όλη την Ελλάδα.

  • Mercury

   μμμ. σε προτιμώ με το μπουρνουζάκι το χθεσινό, κούκλε…

  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΣ
   • Assurbanibal

    ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑ

   • Ελληνας Ορθοδοξος

    χαχαχχαχαχαχχαχαχαχ τι σου κανουν οι ανθρωποι για να φανε λιγες μπριζολες …

   • firestormLouis

    Αυτοι τι ειναι?Πυροσβεστες?

    • Assurbanibal

     Κινέζοι με κόκκινα παπουτσάκια!

    • Ελληνας Ορθοδοξος

     χαχαχχαχαχχαχαχαχχαχα εκδοροσφαγεις, κοινως κομμουνιστοσυμμοριτες !
     Που εισαι ρε Δωριεα ???

     • Assurbanibal

      Οφθαλμίατρο καλό έχεις αδερφέ?

     • Ελληνας Ορθοδοξος

      χαχχαχαχχαχαχαχχαχ σε πιανω αδερφε και τον χρειαζομαι τον κερατα …

     • Δωριεύς

      ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ. ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΩ…

     • Assurbanibal

      Πάλι καλά!

   • firestormLouis

    Οχι ρε μην το κανουμε σαν την Βενεζουελα !!
    Ρε Ασσυρ κριμας !!Πραγματικα σου λεω !!
    (Αλλα αν χρειαστει ΘΑ ΣΕ ΦΑΜΕ!!!)

 • Assurbanibal

  «Αναφέρουμε δε ενδεικτικά ότι, την περίοδο των σεισμών το 2014, η
  Kefalonian Lines για περίοδο πλέον των 4 μηνών μετέφερε ΔΩΡΕΑΝ
  περισσότερα από 3.000 στελέχη του κρατικού μηχανισμού τα οποία
  μετέβαιναν στο νησί μας στο πλαίσιο διαχείρισης της τότε κατάστασης
  έκτακτης ανάγκης».

  Όλα αυτά τα 3000 στελέχη είναι καρβουντισμένοι Πυροσβέστες ή παρατρεχάμενοι του Δημοσίου τομέα που έκαναν τζάμπα διακοπούλες?

  • Ελληνας Ορθοδοξος

   Κρυβε λογια ρε ρουφιανε, «κυβερνουσε» τοτε αν θυμασαι η επαρατη δεξια …

   • Assurbanibal

    τι σημασία έχει? Τα χει παίξει ο καπετάνιος με τόσους τζαμπατζήδες!

  • Mercury

   Νο αιντία…

 • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

  «Ν.Τραμπ: Να πυροβολούμε τους τζιχαντιστές με σφαίρες βουτηγμένες στο αίμα γουρουνιών»
  Assur… Σε λιγουρεύεται ο πρόεδρας…

 • American Kotal

  Και ετσι, με προσχημα τον νομο που εκεινοι φτιαχνουν, γκρεμιζουν ηθη και αξιες.