Ερχεται κούρεμα από 50% έως 80% σε «κόκκινα» καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια

Δημοσίευση: 6 Αυγούστου 2017, 4:03 μμ

Σε επιθετικές και ουσιαστικές ως προς το αποτέλεσμα ρυθμίσεις «κόκκινων» καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων προχωρούν η μια μετά την άλλη οι ελληνικές τράπεζες, με στόχο αφενός να μειώσουν το βουνό των μη εξυπηρετούμενων δανείων, αφετέρου να δώσουν οριστικές λύσεις στους δανειολήπτες ανάλογα με την οικονομική τους δυνατότητα, γράφει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Real News».

Τον χορό της νέας γενιάς ρυθμίσεων που περιέχουν κούρεμα οφειλών έως και 80% στα καταναλωτικά δάνεια και έως 50% στα στεγαστικά – υπό όρους και προϋποθέσεις – έχουν ανοίξει η Εθνική και η Πειραιώς, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν η Alpha Bank και η Eurobank. Το σύνολο των μη εξυπηρετούμενων δανείων καταναλωτικών εξυπηρετούμενων δανείων, σημειώνει η εφημερίδα, ανέρχονται στα σε 41,9 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 27,5 δισ. αφορούν στεγαστικά και τα 14,4 δισ. ευρώ καταναλωτικά.

Συγκεκριμένα, με περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια θα προσδιορίζεται το ποσοστό της διαγραφής για «κόκκινα» χρέη από κάρτες, υπεραναλήψεις και καταναλωτικά δάνεια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, για τα μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια η ρύθμιση προβλέπει επιμήκυνση έως τα 40 χρόνια και μείωση του επιτοκίου. Όσον αφορά μεγάλα δάνεια αγοράς κατοικίας, άνω των 300.000 ευρώ, οι τράπεζες θα καλέσουν τους οφειλέτες να παραδώσουν εθελοντικά το ακίνητο τους για να διαγραφεί υπό όρους το χρέος τους.

 • John Papas

  Ξέρω ανθρώπους που έχουν χρήματα και δεν πληρώνουν εσκεμμένα τα δάνεια.

  • Thewise

   Εγω ξερω πολλους που πνιγονται και το παιζουν οτι εχουν χρηματα για να μην πεσει η εικονα τους στο περιβαλον τους, και ξερω και κατι κομπλεξικους που απο μηδενικα προσπαθουν να γινουν νουμερα.

   • John Papas

    Ανάποδα τα λες, οι κομπλεξικοί είναι αυτοί που έχουν φεσώσει όλον τον κόσμο και κάνουν τους πλούσιους και νομίζουν ότι κάτι είναι.
    Οι υπόλοιποι είναι τα θύματά τους που πληρώνουν για αυτούς.

  • Thewise

   Και γιατι ρε βλακα ο αλλος εχει λεφτα και δεν παει να τα πληρωσει? Ολα παρακολουθουνται δεν ξεφευγης εκτος αν εχεις τιποτα σακουλες απο παλια θαμενες. Οτι εχει καταγραφει σε ηλεκτρονικο δεδομενο δεν μπορει να κρυφτει, ειμαι της δουλειας και στο λεω απο πρωτο χερι.

   • John Papas

    Βλάκας είσαι εσύ και όλο σου το σόι.

 • ARCO ARCO

  ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΥΡΕΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΡΙΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ -ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΝΑ ΤΡΑΒΑΝΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟ ΛΟΥΚΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΠΙΤΑΛ ΚΟΝΤΡΟΛ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΤΑ ΚΑΠΙΤΑΛ ΚΟΝΤΡΟΛ ΕΓΙΑΝ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΛΟΓΩ ΠΟΛΥΧΡΩΜΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΕΚΤ-ΕΞΑΛΛΟΥ Η ΡΕΑΛ ΝΙΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΤΑΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ 5 ΕΚΑΤ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ-ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ > ΠΛΗΡΩΣΕ ΕΣΥ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ< ΚΟΡΟΙΔΟ