Εικόνες που κόβουν την ανάσα – Η συγκλονιστική βουτιά Canadair για να σώσει σπίτι (βίντεο)

Δημοσίευση: 21 Αυγούστου 2017, 10:55 πμ

Οι εικόνες κόβουν την ανάσα. Σε ένα εξαιρετικά δύσβατο σημείο εξακολουθεί να καίει η φωτιά στην περιοχή Ροδινών Ηλείας, κοντά στη Ζαχάρω. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις…

όλο το βράδυ κατάφεραν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες και με τη βοήθεια των καιρικών συνθηκών που επικρατούν αυτή την ώρα (άπνοια), η φωτιά έχει περιοριστεί στο συγκεκριμένο σημείο. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ αναμένεται και η συνδρομή εναέριων μέσων στις προσπάθειες κατάσβεσής της, καθώς εκτιμάται ότι προς το μεσημέρι θα υπάρξει μικρή ενίσχυση των ανέμων και ο κίνδυνος αναζωπύρωσης θα είναι αυξημένος.

H συγκλονιστική βουτιά του καναντέρ


Εικοσιένα καρέ με την απίστευτη «βουτιά» των πιλότων του Canadair στα Ροδινά για να σταματήσουν το πύρινο μέτωπο την ώρα που απειλεί τα πρώτα σπίτια του χωριού. Το αεροπλάνο «βουτά» και σηκώνεται την τελευταία στιγμή πάνω από το σπίτι σταματώντας τις φλόγες με τη ρίψη νερού που τόσο εύστοχα κάνει. Δείτε το video που δημιουργήθηκε απο τη συνεχόμενη λήψη εικόνων με την φωτογραφική μηχανή…

Η Ζαχάρω με τη συμπλήρωση δέκα χρόνων απο την μεγαλύτερη σύγχρονη ελληνική τραγωδία με τους δεκάδες νεκρούς, καίγεται ξανά. Ο ήχος της καμπάνας χθες στα Ροδινά, το σκηνικό του τρόμου πάνω από το χωριό, οι καπνοί, η αγωνία των πυροσβεστών, ξύπνησε τις εφιαλτικές μνήμες της τραγωδίας. Ακόμα και η ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά μέσα στο μεσημέρι ήταν ίδια με τη φωτιά που κατέκαψε και στιγμάτισε τον τόπο δέκα χρόνια πριν.

Πηγή: ilialive.gr

  • ΙΡ

    Ειστε ηρωες!!συγχαρητηρια σε ολους του πιλοτους μας στα πυροσβεστικα καναντερ!!!!Αυτο ειναι αυτοθυσια για τον συνανθρωπο!!!!Μπραβο και παλι μπραβο!

  • Ἐρχόμενος

    Ε τον πούθτη!!!