Απαγόρευση κυκλοφορίας σήμερα το βράδυ στο δάσος του Σεϊχ-Σου

Δημοσίευση: 13 Αυγούστου 2017, 4:33 μμ

Απόφαση απαγόρευσης της κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους στο Περιαστικό Δάσος (Σειχ-Σου) υπέγραψε η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, λόγω του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα και κατόπιν εισήγησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, απαγορεύεται η κυκλοφορία στο δάσος που περικλείεται από την Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, την Επαρχιακή Οδό Πεύκων – Ασβεστοχωρίου – Εξοχής και την Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης – Πανοράματος – Χορτιάτη, σήμερα 13 Αυγούστου 2017 από ώρα 22.00 μέχρι 06.30 το πρωί της Δευτέρας 14 Αυγούστου.

Όλοι οι ευρισκόμενοι στο δάσος κατά τις ώρες απαγόρευσης θα απομακρύνονται από τα περιπολικά οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας, εκτός των μελών εθελοντικών οργανώσεων (πεζών ή εποχούμενων), που συμμετέχουν στην πυροπροστασία του Περιαστικού Δάσους Θεσ/νίκης ενώ ταυτόχρονα θα γίνεται και καταγραφή των πινακίδων κυκλοφορίας όλων των οχημάτων που κινούνται στο δάσος.


  • Agnostimus

    Κατι γίνεται στην Θεσσαλονίκη , μάλλον υπάρχουν πληροφορίες για επικείμενο εμπρησμό. Σε μέγιστη επιφυλακή η Πυροσβεστική και συνδράμουν εθελοντικές οργανώσεις αλλά και η Αστυνομία ειδοποίησε τα περιπολικά όταν δεν ασχολούνται με κάτι άλλο να περιπολούν στον τομέα τους εάν υπάρχουν δασικές εκτάσεις. Μακάρι να μην γίνει τίποτε, κι αν πιάσουν κανέναν να τον κάνουν ….ψητό!

  • capten_markGR

    Σωστό μέτρο, σωστότερο βέβαια θα ήταν η ύπαρξη εθνοφρουράς ή δασοφυλακής από εφέδρους με σαφή δικαιοδοσία για τη διαφύλαξη των δασών σε όλη τη χώρα, επιτέλους κάποτε πρέπει να αποκτήσουμε σοβαρές δομές ασφάλειας για την προστασία των δασών και όχι μόνο.