Κοινωνία

Tι γίνεται με τις μυστικές συναντήσεις των καναλαρχών;

Υψηλές, μυστικές συναντήσεις φιλοξένησε την περασμένη Παρασκευή το γνωστό εστιατόριο του Ζαππείου.

Ο καλός κόσμος- επιχειρηματικός, πολιτικός και όχι μόνο- επιλέγει τους πριβέ χώρους του εστιατορίου, αυτό είναι γνωστό. Γι’ αυτό και δεν αποτελεί έκπληξη η επιλογή της αφρόκρεμας του ελληνικού μιντιακού χώρου να συναντηθεί εκεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του xrimaonline.gr, Θοδωρής Κυριακού, Δημήτρης Κοντομηνάς και εκπρόσωποι των οικογενειών Μπόμπολα, Αλαφούζου, Βαρδινογιάννη, συνοδεία νομικών εκπροσώπων συναντήθηκαν υπό άκρα μυστικότητα. Και παρά τη φημισμένη κουζίνα του εστιατορίου, οι παράγοντες της ελληνικής επιχειρηματικής σκηνής δεν έφαγαν τίποτα.

Επί δυο ώρες κουβέντιαζαν- προφανώς- το μέλλον του ελληνικού τηλεοπτικού τοπίου, μετά και την απόφαση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου για επτά άδειες.

Ο αριθμός απέχει από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες που είχαν δημοπρατηθεί τον Σεπτέμβριο του 2016 και οι οποίες κατακυρώθηκαν σε Αλαφούζο, Καλογρίτσα, Κυριακού και Μαρινάκη (σ.σ. Αργότερα ο Σαββίδης έλαβε τη θέση του Καλογρίτσα).

Αυτό που πλέον μένει να γίνει γνωστό είναι η ημερομηνία διεξαγωγής του νέου διαγωνισμού, αλλά και το αρχικό τίμημα για τη δημοπρασία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τιμή εκκίνησης για κάθε άδεια αναμένεται μεταξύ 30 με 35 εκατομμύρια ευρώ.

Ο αριθμός των αδειών έρχεται «κουτί», αν θεωρήσουμε πως θα υπάρξει ενδιαφέρον από όλα τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας που εκπέμπουν σήμερα (αν αφήσουμε εκτός το ΑΡΤ): Σκάι, ANT1, Alpha, Star, Mega, Epsilon και Μακεδονία TV.

Δεν θα πρέπει όμως να αγνοήσουμε τα κυοφορούμενα σενάρια που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το μεγάλο deal στο χώρο των ΜΜΕ, μεταξύ Μαρινάκη- Αλαφούζου, με τις.. ευλογίες και τη συμμετοχή της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

Επίσης, σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι από την περασμένη Πέμπτη η οικογένεια Μπόμπολα αποτελεί παρελθόν από την διοίκηση της Τηλέτυπος(Mega).

Υπενθυμίζεται δε, ότι στις 22 Μαΐου είχε προηγηθεί η μεταβίβαση ποσοστού 20% της «Τηλέτυπος Α.Ε.» από το συνολικά 32,73% που κατείχε η Πήγασος Εκδοτική στο Mega, σε επιχειρηματικό σχήμα συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη.

Λαμβάνοντας υπόψιν το οτι βγαίνουν προς πώληση από τις τράπεζες και όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Πήγασος Εκδοτική, προκύπτει ότι η οικογένεια Μπόμπολα αποχωρεί από το χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, αφήνοντας κενό «ζωτικό χώρο».

Κάτι «ψήνεται»…

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ