Κόσμος

O «εξολοθρευτής» του βρετανικού ΥΠΟΙΚ: Τον λένε Γλάδστων και δεν αφήνει τίποτα… όρθιο! (εικόνες)

Στα νύχια του αδυσώπητου Γλάδστωνα έπεσαν 22 ποντικοί που αλώνιζαν στο υπουργείο Οικονομικών της Βρετανίας μέσα σε έναν χρόνο αφότου του ανατέθηκε η… επικίνδυνη αποστολή να μειώσει τον αριθμό των τρωκτικών στο κτίριο.

Ο μαύρος γάτος που φέρει το όνομα του πρωθυπουργού και υπουργού Οικονομικών του 19ου αιώνα «προσελήφθη» στο υπουργείο πριν από έναν χρόνο και σήμερα έχει σχεδόν 10.000 «ακολούθους» στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Instagram.
«Δουλεύω σαν το σκυλί! Αυτόν τον χρόνο έπιασα 22 ποντίκια και επειδή πιστεύω στην υπερπροσπάθεια, τσάκωσα και δυο έντομα – είναι πιο δύσκολο απ” όσο ακούγεται!» ήταν το «νιαούρισμα» που ανάρτησε σήμερα ο Γλάδστων, για να γιορτάσει τον ένα χρόνο αφότου μετακόμισε από το άσυλο αδέσποτων στο υπουργείο.

Υπάλληλοι του υπουργείου που διαχειρίζονται τον λογαριασμό του, αναρτούν συχνά φωτογραφίες του όπου εικονίζεται συνήθως να φοράει φανταχτερά, πολύχρωμα παπιγιόν για να τιμήσει διάφορες περιστάσεις: για παράδειγμα, για την κυκλοφορία του νέου κέρματος της 1 λίρας, για επισκέψεις διαφόρων ξένων αξιωματούχων αλλά και για να συμβάλει στην προώθηση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.

Ο Γλάδστων αναμένει με μεγάλη ανυπομονησία την επίσκεψη της Κριστίν Λαγκάρντ, της διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Λονδίνο. «Μέχρι τότε, θα συμβιβαστώ με τον υπουργό. Για κυνόφιλος, είναι πολύ υπάκουος», πρόσθεσε.

Ο μαύρος γάτος πάντως, παρότι προκλήθηκε, απέφυγε εντέχνως να στήσει γατοκαυγά με τα άλλα κυβερνητικά γατιά, όπως τον Λάρι (που ζει στο γραφείο της πρωθυπουργού Τερέζας Μέι) ή τον Πάλμερστον του υπουργείου Εξωτερικών.
«Όταν οι αρθρογράφοι προσπαθούν να σε φέρουν αντιμέτωπο με τα άλλα αιλουροειδή του Γουάιτχολ, στάσου στο ύψος σου – είσαι ο κορυφαίος γάτος. Κι εκτός αυτού, το μαύρο αδυνατίζει», σχολίασε με βρετανικό φλέγμα.

gladstone1_473_355

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...