Κίνα

Iπτάμενα στιλέτα: Δείτε τι μπορούν να κάνουν οι γυναίκες πιλότοι της κινεζικής Αεροπορίας (βίντεο)


Μην σας ξεγελά το χαμόγελο και η χάρη τους. Αυτές οι κοπέλες πετούν βαριά οπλισμένα μαχητικά τζετ και «ζωγραφίζουν» στον ουρανό με τα J-10 του κινεζικού Ακροβατικού Σμήνους. 

Κέρδισαν τα φτερά τους με σκληρή εκπαίδευση και τώρα κερδίζουν τις εντυπώσεις. Οι γυναίκες πιλότοι του σμήνους επιδείξεων της κινεζικής Αεροπορίας γνωρίζουν καλά πως είναι πρωτοπόροι και πως εκπροσωπούν την Κίνα τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, αποδεικνύοντας ότι είναι ικανές να κάνουν πράγματα που πολλοί άνδρες θεωρούν ότι δεν μπορούν.

Το να έχεις 800 ώρες σε τέσσερεις τύπους αεροσκαφών και να πετάς ένα μαχητικό J-10 και δη με τον τρόπο που πετά η «Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων 1η Αυγούστου» είναι… ένα από αυτά. Το εντυπωσιακό σώου ακριβείας των ανδρών και γυναικών του Σμήνους περιλαμβάνει ομαδικούς σχηματισμούς, επιδείξεις solo και διελεύσεις για το κοινό –τρία σετ συνολικά 20 ελιγμών, προβαρισμένων και εκτελεσμένων στην εντέλεια.

Οι γυναίκες πιλότοι ξεκίνησαν την εκπαίδευσή τους το 2005 όταν η κινεζική Αεροπορία άρχισε να δέχεται γυναίκες για χειριστές μαχητικών. Μάλιστα το ενδιαφέρον ήταν τόσο μεγάλο που πάνω από 200.000 απόφοιτοι Λυκείου από ολόκληρη την χώρα έσπευσαν να κάνουν αίτηση.

Επελέγησαν μόλις 35 και εστάλησαν στην Αεροπορική Ακαδημία Νο 3 για να κερδίσουν το διακριτικό του ιπταμένου. Τέσσερα χρόνια αργότερα, 16 από αυτές τοποθετήθηκαν σε Σύνταγμα Μαχητικών για το επιχειρησιακό στάδιο με αληθινά τζετ.

Η δεύτερη ομάδα γυναικών πιλότων μαχητικών αποφοίτησε το 2013. Από το 1951 που η Λαϊκή Αεροπορία της Κίνας επέτρεψε σε γυναίκες να εκπαιδευτούν ως αεροπόροι, περισσότερες από 500 έχουν πετάξει αεροπλάνα με τα κινεζικά διακριτικά ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα του Λαϊκού Στρατού συνεχίζουν να εκπαιδεύονται γυναίκες ως πιλότοι βομβαρδιστικών, ιπτάμενων τάνκερ και αεροσκαφών εγκαίρου προειδοποίησης.

Δείτε τα «ιπτάμενα στιλέτα» της κινεζικής Αεροπορίας στο εντυπωσιακό βίντεο που ακολουθεί:

https://www.youtube.com/embed/bZhbpNUhhgQ

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές