Κόσμος

Hiroo Onoda: Ο αξιωματικός Πληροφοριών της Ιαπωνίας που πολεμούσε 29 χρόνια μετά το τέλος του Β' ΠΠ (βίντεο)

Ο Hiroo Onoda ήταν ένας απλός Ιάπωνας πολίτης που δούλευε σε μια κινεζική εμπορική εταιρία όταν σε ηλικία 20 ετών κλήθηκε να υπηρετήσει στις ιαπωνικές αυτοκρατορικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Αμέσως παράτησε την δουλειά του και γύρισε στην Ιαπωνία όπου και ξεκίνησε την εκπαίδευσή του. Μάλιστα επιλέχθηκε να φοιτήσει στο περίφημο σχολείο «Nakano» ως αξιωματικός Πληροφοριών του Αυτοκρατορικού Στρατού. Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσής του έμαθε πως να συγκεντρώνει στρατιωτικές πληροφορίες αλλά και τρόπους διεξαγωγής ανταρτοπολέμου.

Σκοπός του ήταν να τοποθετηθεί πίσω απ’ τις γραμμές του εχθρού μαζί με άλλους μικρούς θύλακες Ιαπώνων στρατιωτών και να κάνει την ζωή των αντιπάλων της Αυτοκρατορικής Ιαπωνίας δύσκολη.

Όμως 29 χρόνια μετά την λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ο Hiroo Onoda συνέχιζε τον αγώνα του ενάντια στις Συμμαχικές Δυνάμεις πάντα πιστός στον όρκο του στον Ιάπωνα αυτοκράτορα να υπερασπιστεί μέχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματός του την Ιαπωνία.

Δείτε στο βίντεο:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ