Οικονομία

Bloomberg: Οι απαιτήσεις του ΔΝΤ καθυστερούν την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

Η αναμενόμενη επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές αυτή την εβδομάδα αναβλήθηκε εν μέρει λόγω του ανώτατου ορίου που έχει ορίσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο ύψος του χρέους που μία χώρα μπορεί να διαθέτει, σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο τρεις αξιωματούχους με γνώση του θέματος.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το ΔΝΤ, το οποίο αναμένεται να συζητήσει την Πέμπτη μία νέα πιστωτική γραμμή για την Ελλάδα, έχει ορίσει όριο στο ανώτατο επίπεδο του χρέους, κάτι που αναφέρεται σε μία σειρά εγγράφων στα οποία έχουν συμφωνήσει οι ελληνικές αρχές με το Ταμείο.

Είναι τέτοιο το όριο που η Ελλάδα δεν μπορεί να εκδώσει νέο χρέος μέχρι να αποπληρώσει κάποιο από το υφιστάμενο, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένει μέχρι τις 20 Ιουλίου όταν θα αποπληρώσει 4 δισ. ευρώ ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ.

Σύμφωνα, ωστόσο, με έναν από τους αξιωματούχους, ακόμη και μετά την πληρωμή της ΕΚΤ, η Ελλάδα δεν θα μπορεί να εκδώσει νέο χρέος καθώς το συνολικό ύψος του υφιστάμενου θα παραμένει εξαιρετικά υψηλό βάσει των απαιτήσεων του ΔΝΤ.
Παρ' όλα αυτά, οι ίδιοι αξιωματούχοι δήλωσαν στο Bloomberg ότι το θέμα αναμένεται να διευθετηθεί γρήγορα και η Ελλάδα θα μπορεί να βγει σύντομα στις αγορές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...