Κόσμος

Χρέη... προέδρου για την Ιβάνκα στη Σύνοδο της G20 (εικόνες)

Χρέη... προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών διετέλεσε, έστω και για λίγη ώρα, η κόρη του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ! Η Ιβάνκα αντικατέστησε τον πατέρα της στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης των ηγετών της G20, καθώς ο ρεπουμπλικανός καθυστέρησε να μεταβεί, γεγονός που αποτέλεσε αντικείμενο... θαυμασμού, αλλά και σχολιασμού από τους ηγέτες των άλλων κρατών, αλλά και τους συνοδούς τους.

Δύο πηγές εντός της αίθουσας που διεξαγόταν η συνεδρίαση επιβεβαίωσαν την αντικατάσταση, ενώ κυκλοφόρησε και μία φωτογραφία μέσα από το συμβούλιο, που δείχνει την Ιβάνκα ανάμεσα στον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζιπίνγκ και τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, ενώ τους περιβάλλουν η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, ο Ιβάνκα δεν έλαβε τον λόγο κατά τη διάρκεια της ολιγόλεπτης παρουσίας της. Μετά την αρχική έκπληξη, ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε στην αίθουσα και πήρε τη θέση του, την οποία κάλυπτε μέχρι εκείνη τη στιγμή η κόρη του Ιβάνκα.

Να σημειώσουμε ότι η Ιβάνκα Τραμπ βρίσκεται στο Αμβούργο τόσο με την ιδιότητα του προεδρικού συμβούλου, όσο και για να προωθήσει το σχέδιο χρηματοδότησης της γυναικείας επιχειρηματικότητας μέσω της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία ενέκρινε το πλάνο και το ανακοίνωσε παρουσία των ηγετών που παραβρέθηκαν στη Σύνοδο της G20.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ