Αυτοδιοίκηση

Φορο-μπλόκο σε 1.000.000 πολίτες από τον Δήμο Αθηναίων για πρόστιμα και κλήσεις

Είναι σχεδόν 1.000.000 οι πολίτες που έχουν χρέη στον Δήμο Αθηναίων. Το συνολικό... φέσι υπολογίζεται στα 326.000.000.

Εκείνοι που έχουν μικρά χρέη, είναι και αυτοί που μπαίνουν επί της ουσίας στο στόχαστρο, καθώς θεωρείται πιο πιθανό να πληρώσουν.

Είναι 947.878 οι πολίτες που έχουν μικρά χρέη, κάτω από 293,47 ευρώ που είναι σήμερα το όριο οφειλής για την στέρηση φορολογικής ενημερότητας.

Έτσι για να... δει άσπρη μέρα στα Ταμεία του ο Δήμος Αθηναίων προτείνει το όριο αυτό να μειωθεί, έτσι ώστε οι οφειλέτες, κυρίως από παραβάσεις του ΚΟΚ, τέλη, αποχέτευση κλπ να πάνε... ταμείο και να μειωθούν έτσι και τα χρέη.
Όσοι έχουν λοιπόν απλήρωτες κλήσεις κλπ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι με βάση την πρόταση του Δήμου Αθηναίων κινδυνεύουν με ποινή στέρησης της φορολογικής ενημερότητας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” ο Δήμος προτείνει δέσμευση του αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας για τα ποσά άνω των 150 ευρώ, αντί του ποσού των 293,47 ευρώ που ισχύσει σήμερα και ως αντιστάθμισμα:
-Απαλλαγή από το μέτρο της κατάσχεσης ακινήτου και του πλειστηριασμού για ποσά ως 293,47 εφόσον πρόκειται για κύρια και μόνη κατοικία
-Εξαίρεση από κατάσχεση και πλειστηριασμό για τα υπόλοιπα ακίνητα του οφειλέτη για μέχρι 2.000 ευρώ αντί του ποσού των 500 ευρώ που ισχύει σήμερα.
Οι αλλαγές αφορούν περίπου 1.035.000 πολίτες με χρέη ως 2.000 οι οποίοι (θεωρητικά) και καθώς τα ποσά δεν είναι μεγάλα μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...