Κυπριακό

Υπ. Ενέργειας Κύπρου: Η Τουρκία κατανοεί μέχρι που μπορεί να καταπατά το Διεθνές Δίκαιο

Την εκτίμηση ότι η Τουρκία δεν θα ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές και η προκλητικότητά της θα παραμείνει κυρίως σε ρητορικό επίπεδο εκφράζει ο υπουργός Ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Λακκοτρύπης, σχολιάζοντας της κινήσεις της Άγκυρας το τελευταίο διάστημα με αφορμή την επικείμενη γεώτρηση στο οικόπεδο 11.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το πρωί στον ΣΚΑΙ, “Η Τουρκία ενδεχομένως να παραβιάσει κάποια κυριαρχικά δικαιώματα στέλνοντας το Barbaros αλλά μέχρι εκεί. Και η Τουρκία κατανοεί μέχρι που θα μπορεί να καταπατά το Διεθνές Δίκαιο”.

Ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας τόνισε επίσης πως “δεν θα πρέπει να μας παρασύρει η Τουρκία στην τακτική της έντασης” και πρόσθεσε πως η κυπριακή κυβέρνηση είναι “προετοιμασμένη για όλα”.

Αναφορικά με τα οφέλη που θα έχει η γεώτρηση στην οικονομία του νησιού είπε ότι: “Το κόστος της γεώτρησης θα είναι 70 με 75 εκατ, ενώ σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα τα οφέλη από την πώληση των υδρογοναθράκων δεν θα είναι καθόλου ευκαταφρόνητα ακόμη και με τις σημερινές τιμές”.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ