Ένοπλες Συρράξεις

Υπερηχητικοί αποκεφαλισμοί: Η Ρωσία κονιορτοποίησε τζιχαντιστές στη Συρία εξαπολύοντας πυραύλους κρουζ Kh-101 από 1.000 χλμ απόσταση - Δείτε καρέ καρέ την νέα δοκιμή όπλου (βίντεο)

Επίσημα η ρωσική αεροπορία υλοποίησε πολεμική επιχείρηση στην Συρία , ανεπίσημα....όμως  δοκιμάστηκε στα «κεφάλια» των τζιχαντιστών ,ο νέος τρομερός πύραυλος Kh-101,ο οποίος έχει το κακό προσόν να « εξαφανίζει τα πάντα» όπου πέσει .

Αιφνιδιαστική επίθεση ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu-95 είχαμε στην Συρία , τα οποία εξαπέλυσαν  πυραύλους τύπου Cruise  Kh-101, όπως επισημάνθηκε από στρατιωτικούς  εμπειρογνώμονες στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Την είδηση επιβεβαίωσε και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επισημαίνοντας ότι οι βομβαρδισμοί των αεροσκαφών  Tu-95MS έπληξαν στόχους του ισλαμικού κράτους  στη Συρία με ολοκαίνουργους  πυραύλους Kh-101, καταστρέφοντας τρία μεγάλα τρομοκρατικά κέντρα ,  αποθήκες πυρομαχικών, καθώς και ένα κέντρο διοίκησης  κοντά στην Πόλη του Uqayribat στην επαρχία Hama.

Σύμφωνα με τον Viktor Murakhovsky, η εκτόξευση των πυραύλων Kh-101 στη Συρία βοήθησε τη Ρωσία να επιτύχει δύο βασικούς στόχους: την  πραγματική αποστολή μάχης που ήταν η καταστροφή των στόχων του ISIS,  και την  δοκιμή νέου  στρατιωτικού εξοπλισμού.

«Αντί να εκτοξεύσουμε τους πυραύλους κάπου στην  Novaya Zemlya( βόρειο παγωμένο ωκεανό) ή στην περιοχή  Kura (χερσόνησο  Kamchatka), είναι καλύτερο να καταστρέφουμε  πραγματικούς στόχους των τρομοκρατών, σε μια πραγματική μάχη δοκιμάζοντας όπλα και στρατιωτικό  εξοπλισμό», δήλωσε ο Murakhovsky στον ρωσικό τύπο.

Την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Γεωπολιτικών Θεμάτων Κωνσταντίν Σίβκοφ δήλωσε στον Σπούτνικ ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι  Kh-101 στη Συρία. Η συγκεκριμένη επίθεση πραγματοποιήθηκε από απόσταση περίπου 1.000 χιλιομέτρων.

«Προς το παρόν, δεν υπάρχουν προβλήματα στην περιοχή της Homs και η   αεροπορική βάση μας στην Hmeymim δεν μπορεί να τα λύσει όλα , έτσι πιστεύω ότι στην περίπτωση αυτή  απλά η χρήση αυτών των πυραύλων σε πραγματικούς στόχους ήταν η καλύτερη λύση» , δήλωσε ο Σίφκοφ.

Οι επιθέσεις  πυραύλων cruise υλοποιήθηκαν από 1.000 χιλιομέτρα και ήταν η έκτη φορά που η Ρωσία χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο τύπο πυραύλου  στην μάχη.

Ο  Kh-101 (στα ρωσικά: X-101) είναι ένας στρατηγικός πύραυλος cruise που  κατασκευάστηκε με σύγχρονη τεχνολογία για τη μείωση της ορατότητας του στα εχθρικά ραντάρ.

Μπορεί να καταστρέψει έναν στόχο μέχρι 4.500 χιλιόμετρα μακριά. Αυτός ο τύπος βλημάτων είναι εξοπλισμένος με πυρηνική κεφαλή. Ο Kh-101 χρησιμοποιεί το δορυφορικό σύστημα πλοήγησης  GLONASS, και έχει ακρίβεια πέντε έως έξι μέτρων.

Με  12 πυραύλους Kh-101 μπορούν να εξοπλιστούν τα αεροσκάφη  Tupolev Tu-160 (Μπλάκτζακ), ενώ το Tupolev Tu-95 (Bear) είναι ικανό να μεταφέρει μέχρι και οκτώ από αυτούς τους πυραύλους.

https://www.youtube.com/watch?v=b-QzHMn_lYo

https://www.youtube.com/watch?v=a8uaBy-KcEU

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...