Οικονομία

A.Τσίπρας σε αρχηγούς για το ομόλογο: "Περιμένουμε επιτόκιο γύρω στο 4,9%"

Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει από τη θεματολογία της συζήτησης, στο πηγαδάκι των πολιτικών αρχηγών χθες βράδυ, στο κιόσκι του Προεδρικού Μεγάρου.

Μάλιστα, ο Aλέξης Τσίπρας εξηγούσε τη διαδικασία για την έξοδο στις αγορές όπως επίσης και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος είναι γνωστό πως έχει εμπειρία, καθώς στο παρελθόν έχει εργαστεί σε τράπεζα.

Σε κάποιο σημείο της συζήτησης λοιπόν, ο πρωθυπουργός είπε απευθυνόμενος στους υπόλοιπους για το επιτόκιο: «Περιμένουμε να είναι γύρω στο 4,9%», συμπληρώνοντας ότι είναι ανάγκη «να μην πέσουμε θύματα μιας εξόδου με χαμηλό επιτόκιο σήμερα, γιατί σημασία έχει να είναι πιο χαμηλό στην επόμενη έξοδο στις αγορές».

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά σχολίασε πως «η συνέχεια έχει σημασία, είναι το παν». Και συμφώνησαν όλοι πως όταν θα γίνει κανονικά η έξοδος στις αγορές ειναι σημαντικό το επιτόκιο να είναι πιο χαμηλό από το σημερινό.

Στο μεταξύ, σε διάλογο που είχε με δημοσιογράφους ο πρόεδρος της ΝΔ, σχολίασε μεταξύ άλλων πως «σίγουρα είναι καλύτερο που βγήκαμε στις αγορές. Όμως βγαίνουμε 3 χρόνια μετά, να δούμε με τι επιτόκιο και με ζημιά 100 δισ. ευρώ».

Μάλιστα σημείωσε πως «οι πολίτες ενδιαφέρονται περισσότερο για τα εκκαθαριστικά της εφορίας παρά για την έξοδο στις αγορές».

Όταν οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον κ. Μητσοτάκη τι είπαν μεταξύ τους οι πολιτικοί αρχηγοί στο κιόσκι εκείνος απάντησε πως «υπάρχει τόσο μεγάλη ένταση που είναι καλύτερα να περιοριζόμαστε σε κοινωνικές σχέσεις, να μιλάμε για πιο χαλαρά θέματα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ