Κόσμος

Τραμπ και Πούτιν συζήτησαν για τη δημιουργία υπηρεσίας αποτροπής του χάκινγκ σε προεκλογικές περιόδους

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε σήμερα στο twitter ότι συζήτησε με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, τη δημιουργία μίας υπηρεσίας ασφάλειας του κυβερνοχώρου για την αποτροπή του χάκινγκ σε εκλογικές περιόδους.

Μετά την πρώτη συνάντηση που είχε με τον Πούτιν την Παρασκευή, ο Τραμπ τόνισε ότι έχει έρθει η ώρα εποικοδομητικής συνεργασίας με τη Μόσχα, σημειώνοντας τη συμφωνία για εκεχειρία στη νοτιοδυτική Συρία που ισχύει από σήμερα.

«Ο Πούτιν και εγώ συζητήσαμε τη δημιουργία μίας απροσπέλαστης υπηρεσίας ασφάλειας του κυβερνοχώρου, ώστε το χάκινγκ στις εκλογές και πολλά άλλα αρνητικά πράγματα θα παρακολουθούνται και θα υπάρχει ασφάλεια», δήλωσε ο Τραμπ μετά τις συζητήσεις που είχε στο Αμβούργο στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής της G20.

Ο Τραμπ σημείωσε ότι έθεσε υπόψη του Πούτιν τις κατηγορίες για ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016. «Πίεσα πολύ τον Πρόεδρο Πούτιν δύο φορές σχετικά με τη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές μας. Την αρνήθηκε κατηγορηματικά», ανέφερε.

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής της Φλόριντα, Μάρκο Ρούμπιο, επέκρινε αμέσως το μήνυμα του Τραμπ στο twitter, δηλώνοντας ότι ο Πούτιν δεν είναι αξιόπιστος εταίρος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...