Κόσμος

Το «νησί του θανάτου» στην Ταϊλάνδη -7 τουρίστες έχουν πεθάνει μυστηριωδώς σε τρία χρόνια (εικόνες)

Το Κο Τάο είναι ένα παραθαλάσσιο νησί στην Ταϊλάνδη με εκπληκτικό πράσινο και κρυστάλλινα νερά, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς των τουριστών που ταξίδευαν προς την Ασία.

Ωστόσο, η φυσική ομορφιά του μάλλον δεν είναι κάτι άλλο παρά καμουφλάζ, μιας και τα τελευταία τρία χρόνια έχουν θανατωθεί μυστηριωδώς 7 τουρίστες, με αποτέλεσμα πολλοί να το ονομάζουν... νησί του θανάτου.

Το ότι 7 άτομα βρέθηκαν νεκρά, έχοντας φρικτά τραύματα είναι και ο λόγος που το νησί έχει μπει στην «γκρίζα ζώνη», καθώς σε κανέναν δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για το θάνατό τους.

Η ζωή στο Κο Τάο σταμάτησε να είναι ονειρική, όπως έλεγαν όσοι την επισκέπτονταν για πρώτη φορά με τον θάνατο ενός ζευγαριού από την Βρετανία.

Τα πτώματα των δύο Βρετανών το 2015

Βιασμοί, πνιγμοί, αυτοκτονίες και μυστήριο

Συγκεκριμένα, ένα ζευγάρι Βρετανών, η Χάνα και ο Ντέιβιντ, δολοφονήθηκαν την ώρα που γυρνούσαν στα δωμάτια τους, τον Σεπτέμβριο του 2015. Ο άνδρας έφερε τραύματα στο κεφάλι, ενώ η κοπέλα φαίνεται να είχε βιαστεί. Για το έγκλημα καταδικάστηκαν δύο νεαροί μετανάστες από την Βιρμανία, οι οποίοι δούλευαν στο ξενοδοχείο και ενώ στην αρχή ομολόγησαν την ενοχή τους, μετά απέσυραν τις δηλώσεις τους, αναφέροντας πως είχαν παραβιαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματά τους, με αποτέλεσμα να γλιτώσουν και την θανατική ποινή.

Οι κατάδικοι για τον θάνατο των δύο Βρετανών, οι οποίοι αθωώθηκαν.

Ο Λουκ Μίλερ

Το επόμενο περιστατικό ήταν το 2016, όταν ο Λουκ Μίλερ βρέθηκε νεκρός σε πισίνα ξενοδοχείου. Το σώμα του επέπλεε στην πισίνα, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να αναφέρουν πως απλά πνίγηκε. Η οικογένειά του αμφισβήτησε το πόρισμα, λέγοντας πως δεν εμπιστεύεται τις αρχές της Ταϊλάνδης. Μάλιστα, ένας φίλος του Λουκ που έκαναν μαζί διακοπές είπε πως πιστεύει ότι η αστυνομία καλύπτει το συμβάν, καθώς ο θάνατός του δεν οφειλόταν σε φυσικά αίτια.

Η Χριστίνα Αννεσλέι

Η Χριστίνα Αννεσλέι, από την άλλη, πέθανε στο νησί, καθώς συνδύασε το αλκοόλ με κάτι χάπια που έπαιρνε για μία λοίμωξη. Εν τέλει, τα αίτια του θανάτου της δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ, καθώς δεν έγινε τοξικολογική εξέταση.
Μάλιστα, οι αστυνομικοί βρήκαν το άτομο το οποίο φαίνεται να μπαίνει τελευταίο στο δωμάτιό της πριν πεθάνει και το οποίο δεν ήταν φίλος της, αλλά κάποιος που γνώρισε εκεί. Η αστυνομία γνώριζε το όνομά του, αλλά δεν το ανάκρινε ποτέ.

Ο Νικ Πίρσον βρέθηκε κι εκείνος νεκρός στην θάλασσα. Οι αστυνομικοί ανέφεραν πως έπεσε από ένα ύψωμα 16 μέτρων και πέθανε, ενώ η οικογένειά του θεωρεί πως δολοφονήθηκε.

Ένας 29χρονος Γάλλος βρέθηκε κρεμασμένος σε ένα μπανγκαλόου την Πρωτοχρονιά του 2015 με την αστυνομία αυτή την φορά να λέει πως ο ίδιος αυτοκτόνησε. Ωστόσο, όταν τον βρήκαν νεκρό, ο ίδιος είχε δεμένα πίσω τα χέρια του, πράγμα που όπως είπε ένας καθηγητής εγκληματολογίας στην Ταϊλάνδη είναι αδύνατο. Ο καθηγητής ανέφερε πως το θύμα ήταν μεθυσμένο τόσο πολύ που θα του ήταν σχεδόν αδύνατο να σφίξει τόσο σφιχτά τα χέρια του σε σχοινί, ενώ οι μώλωπες θα έπρεπε να είναι στο λαιμό και όχι στα χέρια.

Φέτος, η αστυνομία έχει εντοπίσει μία νεκρή, ενώ μία 23χρονη Ρωσίδα αγνοείται από τον Μάρτιο. Μάλιστα η τελευταία νεκρή, η Έλ Νταλεμάνγκ βρέθηκε νεκρή στη ζούγκλα του νησιού, τον Απρίλιο, μισοφαγωμένη από σαύρες.

Η 30χρονη Βαλεντίνα

Αυτή τη φορά η αστυνομία ισχυρίστηκε πως η 30χρονη αυτοκτόνησε δια απαγχονισμού, ωστόσο οι οικογένειά της την αμφισβητεί.

Το πτώμα της, πάντως, βρέθηκε από ντόπιους, να είναι μισοφαγωμένο από σαύρες, ανάμεσα σε βράχους, παρ΄όλο που οι αρχές είπαν στην οικογένειά της ότι την βρήκαν κρεμασμένη σε δέντρο, τρεις ημέρες πριν εντοπιστεί. Οι αποσκευές της επίσης, είχαν φορτωθεί στο πλοίο, με το οποίο θα άρχιζε το μακρύ ταξίδι του γυρισμού στο σπίτι της.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ