Ελληνοτουρκικά

Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα: Οι οκτώ αξιωματικοί έπρεπε να είχαν ήδη εκδοθεί στην Άγκυρα

Με τη συγκεκριμένη δήλωση, την οποία έκανε σήμερα ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα, η Τουρκία επαναφέρει και πάλι στο προσκήνιο το συγκεκριμένο ζήτημα, παρά το γεγονός ότι η υπόθεση έχει κλείσει αφού ο Άρειος Πάγος έχει απορρίψει σχετικό αίτημα των τουρκικών αρχών.

Οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί, οι οποίοι κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, έπρεπε να είχαν εκδοθεί στην Άγκυρα για να δικαστούν για τα εγκλήματα τους, δήλωσε σήμερα Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα, όπως υποστηρίζει στην ηλεκτρονική της έκδοση η Καθημερινή.

Υπενθυμίζεται ότι τη μη έκδοση για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς αποφάσισε το ανώτατο δικαστήριο, απορρίπτοντας το αίτημα των τουρκικών αρχών και δεχόμενο τα επιχειρήματά τους  ότι δεν θα έχουν δίκαιη δίκη στην Τουρκία και ότι κινδυνεύουν να υποστούν βασανισμούς ακόμη και να χάσουν τη ζωή τους.

Και για τους οκτώ διατάχθηκε η απόλυσή τους από τις φυλακές, εφόσον δεν κρατούνται εξ άλλης αιτίας (διαδικασία ασύλου). Και οι οκτώ ήταν παρόντες και με εμφανή συγκίνηση άκουσαν την απόφαση του δικαστηρίου. Το δικαστήριο δέχθηκε τα επιχειρήματά τους ότι ενδεχόμενη έκδοσή τους θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή τους και θα τους εξέθετε σε βασανιστήρια και εξευτελισμό.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου κλείνει οριστικά και αμετάκλητα το θέμα καθώς όπως προβλέπει ο νόμος όταν η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου είναι αρνητική, κανείς δεν μπορεί να την αλλάξει.

Η δήλωση του Τούρκου πρέσβη έρχεται σε μία στιγμή όπου η Τουρκία αφενός τορπίλισε τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, αφετέρου συντηρεί την ένταση στην κυπριακή ΑΟΖ με αποστολή πολεμικών πλοίων αλλά και του ερευνητικού σκάφους Barbaros.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...