Κόσμος

Τουρκία: Υπό κράτηση δημοσιογράφος εξαιτίας άρθρου γνώμης που έγραψε για την απόπειρα πραξικοπήματος

Οι τουρκικές αρχές έθεσαν υπό κράτηση τη δημοσιογράφο μιας τοπικής εφημερίδας εξαιτίας του άρθρου γνώμης που έγραψε, όπου διατύπωνε επικρίσεις σε βάρος της κυβέρνησης διότι απέδωσε υπερβολικά μεγάλη σημασία στην απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου χρόνου, έγινε γνωστό από την εφημερίδα.

Η Γελίζ Κοράι, συντάκτρια της εφημερίδας Kocaeli Koz στο Ισμίτ (Νικομήδεια), στη βορειοδυτική Τουρκία, συνελήφθη στο σπίτι της αργά το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με την εφημερίδα.

«Ορισμένες οργανώσεις ενοχλήθηκαν από το άρθρο και στοχοθέτησαν την Κοράι. Ήθελαν να λιντσάρουν την Κοράι για τα όσα έγραψε κι αποτελούν μέρος του δικαιώματος της ελευθερίας της έκφρασης» τονίζεται σήμερα σε ανάρτηση στον ιστότοπο της εφημερίδας.

Σε ένα άρθρο γνώμης με τίτλο «θα φάω του έπος σας», η Κοράι επέκρινε την κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι υπερέβαλε στην έμφαση που έδωσε στα γεγονότα της 15ης Ιουλίου του 2016, τα οποία ωχριούν σε σημασία σε σύγκριση με τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και σημαντικές μάχες της τουρκικής ιστορίας.

Επιπλέον, ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν έκανε αρκετά για να αποκαλύψει τα όσα εκτυλίχθηκαν τη νύχτα της 15ης Ιουλίου 2016.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, κανείς δεν ήταν διαθέσιμος για να σχολιάσει τα γεγονότα από την εφημερίδα ή το τοπικό γραφείο του εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...