Κόσμος

Την επανεμφάνιση της έκανε η σύζυγος του Κιμ Γιονγκ Ουν μετά από μήνες (βίντεο)


Διαψεύδοντας τις φήμες ότι τσακώθηκε με τον Κιμ Γιονγκ Ουν η σύζυγός του εμφανίστηκε δημόσια μαζί του για πρώτη φορά το τελευταίο τετράμηνο σε δείπνο που παρατέθηκε για την επιτυχημένη εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από το καθεστώς.

Οι δημόσιες εμφανίσεις της Ρι Σολ Γιου σπάνιζαν το τελευταίο διάστημα, ενώ το 2016 είχε «εξαφανιστεί» επί εννέα ολόκληρους μήνες.

Φορώντας ένα γαλάζιο σύνολο η 27χρονη, που έχει αποκτήσει φήμη γυναίκας που χρησιμοποιεί πανάκριβα αξεσουάρ, όπως τσάντες γνωστών σχεδιαστών, στις δημόσιες εμφανίσεις της, κάθισε δίπλα στον κατά έξι χρόνια μεγαλύτερό της Βορειοκορεάτη δικτάτορα σε ένα τραπέζι φορτωμένο με φρουτιέρες, ποτά και μια μακέτα του πυραύλου.
https://www.youtube.com/embed/d2JJky3gxkQ

Εκατοντάδες αξιωματούχοι χειροκρότησαν τον Κιμ Γιονγκ Ουν όταν τσούγκρισε το ποτήρι του με τους επιτελείς του για να γιορτάσουν την επιτυχημένη πυραυλική δοκιμή.

Η Ρι Σολ Γιου και ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε παλαιότερες δημόσιες εμφανίσεις τους το 2012

Το ίδιο βράδυ ο Κιμ παρακολούθησε μια συναυλία της Moranbong Band, ενός γυναικείου συνόλου, τα μέλη του οποίου επέλεξε προσωπικά ο ίδιος.

Το γκρουπ ερμήνευσε τραγούδια όπως το «Κάνε τους άλλους να μας ζηλεύουν» και το «Τραγούδι του Πυραύλου Hwasong», όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA (Korean Central News Agency).
https://www.youtube.com/embed/FEFvJazqtok

O Kιμ παρακολούθησε την εκδήλωση συνοδευόμενος από ανώτερους αξιωματούχους και στρατιωτικούς, καθώς και από ένα πλήθος τεχνικών, επιστημόνων καθώς και φοιτητών που εργάζονται στους επιστημονικούς τομείς της εθνικής άμυνας, και συνέβαλαν στην επιτυχία της δοκιμής.

Τα κρατικά μέσα της Πιονγιάνγκ υποστήριξαν ότι η δοκιμή του πυραύλου επιβεβαίωσε την επιτυχημένη επανείσοδο στην ατμόσφαιρα της κεφαλής που έφερε.

Ωστόσο, ο Γι Γουάν Γιανγκ, μέλος της επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής της Νότιας Κορέας είπε ότι μυστικές υπηρεσίες της Σεούλ δεν μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν κάτι τέτοιο«

«Δεδομένου ότι η Βόρεια Κορέα δεν διαθέτει ειδικές εγκαταστάσεις για τη δοκιμή τεχνολογίας επανεισόδου πυραύλων στην ατμόσφαιρα, οι υπηρεσίες μας θεωρούν ότι [η Πιονγιάνγκ] δεν έχει ακόμη αναπτύξει τέτοια τεχνολογία», είπε.

Η Σεούλ πιστεύει ότι ο πύραυλος που εκτοξεύτηκε την περασμένη εβδομάδα είναι μια τροποποιημένη εκδοχή του πυραύλου μέσου βεληνεκούς KN-17, που δοκιμάστηκε τον Μάιο

Στο μεταξύ οι ΗΠΑ κυκλοφόρησαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ένα νέο σχέδιο ψηφίσματος που προβλέπει νέες κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας, όπως είπαν χθες δύο διπλωμάτες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης