Κόσμος

Τεράστια τρύπα «κατάπιε» δύο σπίτια και ένα σκάφος στη Φλόριντα (βίντεο)


Μια τρύπα μεγέθους μικρής πισίνας αρχικά εμφανίστηκε στην αυλή μιας κατοικίας στη Φλόριντα, αλλά συνέχισε να μεγαλώνει με αποτέλεσμα να «καταπιεί» δύο σπίτια και να αναγκάσει τις αρχές να απομακρύνουν τους ενοίκους ένδεκα σπιτιών στην περιοχή.

Το δραματικό βίντεο δείχνει ένα σπίτι στο Λαντ Ο’ Λέικς, βόρεια της Τάμπα, στην κομητεία Πάσκο να καταρρέει μέσα στην τρύπα χθες το πρωί. Πολύ γρήγορα η τρύπα κατάπιε ένα σπίτι κι ένα σκάφος και το 80% μιας παρακείμενης κατοικίας.

Μέχρι το απόγευμα η τρύπα έχει μεγαλώσει φθάνοντας τα 76 μέτρα φάρδος και 15 μέτρα βάθος απειλώντας κι ένα τρίτο σπίτι.

Ευτυχώς την ώρα εκείνη κανείς δεν βρισκόταν στα σπίτια, ενώ οι πυροσβέστες πρόλαβαν να απομακρύνουν δύο σκυλιά και κάποια αντικείμενα.
https://www.youtube.com/embed/h4S2vpjeit4
«Χάθηκε όλο το βιος των ανθρώπων. Ό,τι είχαν ήταν μέσα σ’ αυτό τα σπίτια. Στο ένα απ’ αυτά ζούσε μια ανάπηρη ηλικιωμένη κι έτσι τρέξαμε να πάρουμε φάρμακα κι άλλα πράγματα που χρειαζόταν», δήλωσε ένας απ’ τους πυροσβέστες.

Ο σερίφης Κρις Νόκο είπε ότι το έδαφος γύρω από την τρύπα ήταν μαλακό και έδινε την εντύπωση ότι κινείτο.

«Οι περίοικοι είναι ανάστατοι. Βλέπεις τον τρόμο ζωγραφισμένο στα μάτια τους», είπε. «Όλοι αναρρωτιόμαστε τι θα γίνει στη συνέχεια. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τη μητέρα Φύση».

Συνολικά 11 σπίτια εκκενώθηκαν, περιλαμβανομένων και των δύο που καταστράφηκαν. Σύμφωνα με τα αρχεία της κομητείας στο οικόπεδο όπου εξαφανίστηκε το πρώτο σπίτι είχε δημιουργηθεί παλαιότερα μια τρύπα, την οποία παραγέμισαν οι αρχές με τσιμέντο το 2014. Το σπίτι πουλήθηκε το 2015.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ