Πολιτική

Στο υπουργείο Εργασίας σήμερα ο Τσίπρας -Επικοινωνιακό σόου για την απασχόληση

Το κατώφλι του υπουργείου Εργασίας θα περάσει σήμερα το πρωί στις 10 ο πρωθυπουργός, συνεχίζοντας έτσι τον κύκλο των καλοκαιρινών των επισκέψεών του στα υπουργεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αύξηση της απασχόλησης αλλά και η αλλαγή του κλίματος στην αγορά εργασίας είναι θέματα που βρίσκονται σε περίοπτη θέση στην ατζέντα της κυβέρνησης. Και αναμένεται να αναδειχθούν καταλλήλως από τον κ. Τσίπρα, καθώς σε όλες τις δημόσιες παρεμβάσεις του δεν χάνει ευκαιρία να τραβήξει διαχωριστικές γραμμές και να δείξει ότι σε αυτά διαφοροποιούνται ευθέως από τη Νέα Δημοκρατία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον τέλος, έχουν και τα μηνύματα που θα στείλει η αρμόδια υπουργός Έφη Αχτσιόγλου, τόσο για θέματα που αφορούν στις συντάξεις αλλά και στην αγορά εργασίας με φόντο τις πρόσφατες αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Σήμερα, μετά τη συνεργασία που θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου (Ε. Αχτσιόγλου, Θ. Φωτίου, Ρ. Αντωνοπούλου και Τ. Πετρόπουλο), θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τα μέσα ενημέρωσης.

Πρόγραμμα για 46.000 ανέργους προανήγγειλε η Αχτσιόγλου

Σε συνέντευξή της Κυριακή, στην εφημερίδα Real News, η υπουργός Εργασίας θύμισε τις στοχευμένες δράσεις του υπουργείου Εργασίας όπως το πρόγραμμα για περίπου 46.000 ανέργους για νέους, άτομα άνω των 55 ετών, άτομα με αναπηρία, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού προκειμένου να αντιμετωπίσει την ανεργία. Όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για «μια πολιτική, συνολικά, που έχει αρχίσει να δίνει καρπούς, καθώς μέσα σε ένα 12μηνο υπήρξε μείωση σχεδόν 2 ποσοστιαίων μονάδων (από 23,6% στο 21,7%) της ανεργίας, με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκεται στα επίπεδα των αρχών του 2012».

«Στην πρώτη γραμμή των δράσεων του Υπουργείου, επίσης, η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, τώρα και μέσω της χρηματοδότησης ύψους 7,6 εκατ. ευρώ από ΕΣΠΑ ενός συνολικού σχεδίου δράσης», αναφέρει επίσης το ΑΠΕ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...