Κοινωνία

Στα δικαστήρια Πειραιά ο καπετάνιος της υδροφόρας «Αίγινα»

Στα δικαστήρια Πειραιά οδηγήθηκαν σήμερα ο πλοίαρχος και ένα μέλος του πληρώματος του πλοίου-υδροφόρα «Αίγινα», το οποίο χθες, στις 7:30, συγκρούστηκε με το αλιευτικό σκάφος «Παναγιώτης» στη θαλάσσια περιοχή 2,5 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σουβάλας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο αδέλφια ψαράδες, 62 και 74 ετών.

Τα δύο άτομα κατηγορούνται για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια, για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, για διατάραξη θαλάσσιας κυκλοφορίας και για παράβαση του νόμου περί αποφυγής συγκρούσεων.

Το πλοίο «Αίγινα» επιθεωρήθηκε από εμπειρογνώμονες του Λιμενικού Σώματος, ενώ τα έξι μέλη του πληρώματος έδωσαν καταθέσεις στο Λιμεναρχείο της Αίγινας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο άτυχοι ψαράδες προσπαθούσαν να μαζέψουν τα δίχτυα, ενώ φέρεται ότι δεν άκουγαν τις φωνές του πλοιάρχου του πλοίου, ο οποίος τους ζητούσε να απομακρυνθούν. Όπως ανέφεραν στελέχη του λιμενικού στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, από το σημείο όπου διήλθε το πλοίο-υδροφόρα είναι πέρασμα διέλευσης πλοίων, ωστόσο δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απαγόρευση για ψάρεμα.

Ο πλοίαρχος του «Αίγινα» προσπάθησε να πραγματοποιήσει ελιγμό, ωστόσο το αλιευτικό με τους δύο επιβαίνοντες συγκρούστηκε στη δεξιά πλευρά της πρύμνης του πλοίου με αποτέλεσμα να πέσουν στη θάλασσα και να ανασυρθούν από το πλήρωμα του «Αίγινα» νεκροί.

Οι σοροί των δύο ψαράδων μεταφέρθηκαν σήμερα στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά, όπου σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο θάνατός τους οφείλεται σε πνιγμό και δεν έφεραν κάποια χτυπήματα.

Η κηδεία των δύο αδελφών θα γίνει αύριο από τον Ιερό Ναό Αγ. Τριάδας στην Αίγινα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...