Κόσμος

Σε πορτοκαλί συναγερμό λόγω καύσωνα πολλές περιοχές στην Πορτογαλία

Σε κλοιό καύσωνα βρίσκεται σήμερα και η Πορτογαλία, με «πορτοκαλί» συναγερμό να έχει ανακοινωθεί για τις περιοχές της Γκουάρντα, Καστέλου Μπράνκου, Πορταλέγκρε, Έβορα και Μπέζα, όπου κατά τόπους αναμένονται θερμοκρασίες που ενδέχεται να φθάσουν και τους 45οC, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Πορτογαλικού Ινστιτούτου Θάλασσας και Ατμόσφαιρας (IPMA).

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, οι παραπάνω περιοχές θα παραμείνουν σε κατάσταση "πορτοκαλί" συναγερμού (δεύτερη βαθμίδα επικινδυνότητας) έως το Σάββατο στις 21.00 τοπική ώρα. Εξίσου σε αυξημένο "κίτρινο" συναγερμό, έως τις 22.00 της Παρασκευής, έχουν κηρυχθεί λόγω των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών κι οι περιοχές της Μπράγκα, Βίλα Ρεάλ, Βιζέου, Μπραγκάνσα, Σετούμπαλ και Φάρου.

Όσον αφορά τις κατά τόπους θερμοκρασίες, στη Λισαβόνα ενδέχεται να φθάσει το θερμόμετρο στους 33 βαθμούς, στη Μπράγκα, τη Βίλα Ρεάλ και το Βιζέου τους 35, στη Μπραγκάνσα τους 37, στο Πορταλέγκρε τους 41οC, στο Σανταρέμ τους 37, στην Έβορα τους 45, στην Μπέζα τους 44οC.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...