Αρχείο

Ρωσικές «ρουκέτες» για Noor1: Πως εμπλέκουν Ιράν, Τουρκία, ΗΠΑ, Κόσοβο και Ευρώπη

Σύμφωνα με τον ρωσικό κρατικό  τύπο  , η δημοσίευση του γνωστού ινστιτούτου  Gatestone με έδρα την Νέα Υόρκη, που αφορούσε την υπόθεση του πλοίου Noor-1, πιστοποιεί την σημαντικότατη εμπλοκή των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών  στην έρευνα, η οποία θα έχει και συνέχεια φυσικά εντός και εκτός Ελλάδος.

Η ανακοίνωση του Ινστιτούτου, αποσαφηνίζει ότι η υπόθεση έχει πολλά «πλοκάμια» , αλλά και αδιευκρίνιστα σημεία όπως αναφέρουν και τα ελληνικά  ΜΜΕ.

Αφορά κυρίως δε  τον άξονα Ιράν –Κωνσταντινούπολη- Αλβανία-Κόσοβο-Ευρώπη , ο οποίος παραπέμπει σε δρομολόγιο παράνομων οργανώσεων που διακινούν παράνομες ουσίες, εμπόριο λευκής σαρκός , και το κυριότερο …εμπόριο όπλων παντός είδους.

«Νέα στοιχεία γύρω από την υπόθεση που είναι ανοικτή εδώ και τρία  σχετικά με  μεγάλο λαθρεμπόριο ναρκωτικών στην Ελλάδα στην οποία  προκαλεί  πολιτική καταιγίδα που θα μπορούσε να έχει παγκόσμιες συνέπειες,», γράφει το ινστιτούτο Gatestone .

Η ελληνική κυβέρνηση είναι σε θέση να διερευνήσει ανεξάρτητα την έρευνα αυτή εκτός από την δράση των  δικαστικών αρχών , ενώ υπάρχουν υπόνοιες « άμεσης και έμμεσης συμμετοχής και προσώπων της υψηλής κοινωνίας», αναφέρει το ινστιτούτο .

 «Τώρα η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια, κατά προτίμηση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και τις μυστικές Υπηρεσίες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης της τρομοκρατίας που είναι ένα μεγάλο πρόβλημα όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτή είναι  επιτακτική ανάγκη της διεθνούς ασφάλειας.», αναφέρουν επίσης, Αμερικανοί αναλυτές.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Ιούνιο του 2014, το Λιμενικό Σώμα κατάσχεσε  στο λιμάνι του Πειραιά ένα τόνο ηρωίνης που μεταφέρονταν  με το δεξαμενόπλοιο Noor-1 που ήταν υπό σημαία  Τόγκο.

Λίγες μέρες η  παρτίδα που ανακαλύφθηκε  αφορούσε 1.1 τόνους και τότε ξεκίνησαν περίεργα περιστατικά με τους κρατουμένους . Τονίζεται ότι το κόστος της ηρωίνης μπορεί να φτάσει έως και τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Ήταν  η μεγαλύτερη αποστολή ηρωίνης στον κόσμο που κατασχέθηκε από  δυνάμεις ασφαλείας οποιαδήποτε  χώρας και απασχολεί ιδιαίτερα τις αμερικανικές αρχές και τις μυστικές υπηρεσίες , κυρίως λόγω εμπλοκής του Ιράν . Μια χώρα που αποτελεί μαζί με την Τουρκία την επιτομή της  πάσης είδους παρανομίας.

Οι  πληροφορίες προέρχονταν από την αμερικανική Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών (DEA : Drug Enforcement Administration) και αφορούσε μία από τις μεγαλύτερες  λαθραίες ποσότητες ηρωίνης που διακινούνταν τρεις φορές το χρόνο από το Ιράν προς την Ευρώπη.

Σύμφωνα με την DEA, πέντε τόνοι ηρωίνης ήταν το συνολικό φορτίο που διακινούνταν  κατά μήκος του διαδρόμου  Ιράν- Κωνσταντινούπολη- Αλβανία-Κόσοβο-Ευρώπη.

Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν και Τούρκοι πολίτες. Ένας από τους συλληφθέντες Έλληνες και  ιδιοκτήτης του Noor-1  καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Η ουσία είναι ότι αυτό το δρομολόγιο και το φορτίο υποκρύπτει ακόμα χειρότερα παράνομα φορτία που διακινούνταν από το Ιράν και την Τουρκία , με αφετηρία το Αφγανιστάν ,το Πακιστάν , τα οποία ήθελαν να «χτυπήσουν» την Ευρώπη.

Πρόκειται για ένα από τους χειρότερους και πιο επικίνδυνους άξονες που διακινούνται τα πάντα σε ολόκληρο τον πλανήτη. 

Για αυτό θα έχουμε  ευθεία  παρέμβαση  των ΗΠΑ στην υπόθεση του Noor1, που ανάγουν την υπόθεση στο πλαίσιο χρηματοδότησης της διεθνούς ισλαμικής τρομοκρατίας, με σαφείς αναφορές στο ISIS και στην Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Το Ινστιτούτο Gatestone  που απηχεί τις θέσεις  Τραμπ,   καλεί μάλιστα άμεσα το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και τις αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας να εμπλακούν ώστε να βοηθήσουν τις αντίστοιχες ελληνικές αρχές απέναντι στο «βουνό » που αντιμετωπίζουν.

Το αμερικανικό  ινστιτούτο κάνει ειδική μνεία ειδικά στον  ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου . Επίσης η  στάση των ελληνικών δικαστικών και αστυνομικών αρχών έχει λάβει τα εύσημα των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Η Ελλάδα με αυτήν την υπόθεση όμως ευρίσκεται στο « μάτι του κύκλωνα» , μιας και  αφορά την διακίνηση χιλιάδων παράνομων φορτίων  με προορισμό την Ευρώπη .

Υπάρχουν όμως ακόμη που πρέπει να γίνουν σε αυτήν την υπόθεση μέχρι να λάμψει η αλήθεια και αν αποκαλυφθούν όλοι οι  ένοχοι , ειδικά εκτός Ελλάδος και συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη που αποτελεί το κέντρο της παρανομίας .

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...