Οπλικά συστήματα

Ρωσικά βομβαρδιστικά χτυπούν τζιχαντιστές με νέο πύραυλο cruise (βίντεο)


Ρωσικά βομβαρδιστικά μακράς ακτίνας δράσης Tu-95MS “Bear” έπληξαν στόχους του Ισλαμικού κράτους στην Συρία εξαπολύοντας τους νέους πυραύλους cruise υψηλής ακρίβειας Kh-101. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, κατεστράφησαν τρεις αποθήκες όπλων και πυρομαχικών των τζιχαντιστών καθώς και ένα κέντρο διοίκησης κοντά στην πόλη Ουκαϊριμπάτ της επαρχίας Χάμα ενώ τα βομβαρδιστικά πετούσαν περίπου 1.000 χλμ μακρυά, έχοντας κάλυψη μαχητικών Su-30 από την αεροπορική βάση Χμεϊμιμ στην Λαττάκεια.

Τα βλήματα cruise τύπου Kh-191 ενσωματώνουν τεχνολογία μείωσης του ίχνους τους στο ραντάρ, μπορούν να πλήξουν με βελτιωμένη ακρίβεια στόχους σε απόσταση έως 4.500 χλμ και δύνανται να φέρουν πυρηνική κεφαλή. Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, οι πύραυλοι χρησιμοποιούν για ναυτιλία το σύστημα GLONASS, αντίστοιχο του GPS, για διορθώσεις στην πορεία τους κατά την πτήση ενώ η ακρίβεια πλήγματος κυμαίνεται από 5 έως 6 μέτρα.

Εκτός των βετεράνων Tu-95MS που φέρουν έως οκτώ Kh-101, τα συγκεκριμένα βλήματα μπορούν να εξοπλίσουν και τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160 Blackjack (μέχρι 12). Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ρώσοι χτυπούν με πυραύλους cruise στόχους στην Συρία, η σημερινή επιδρομή συνδύασε την δοκιμή του όπλου υπό ρεαλιστικές συνθήκες και ένα ισχυρό πλήγμα κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Δείτε την επίθεση stand-off των ρωσικών βομβαρδιστικών στο αποκαλυπτικό βίντεο που ακολουθεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ