Πολιτική

Πυρά Χρυσόγονου κατά Τσίπρα για Θάνου και επιθέσεις στη Δικαιοσύνη

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο APT ρωτήθηκε σχετικά με τις επιθέσεις υπουργών αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού σε αποφάσεις της Δικαιοσύνης με χαρακτηρισμούς του τύπου «θεσμικό εμπόδιο».

«Κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής και κανείς δεν έχει το αλάθητο του Πάπα» είπε αρχικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για να προσθέσει με νόημα:

«Η δικαστική εξουσία είναι ανεξάρτητη και η εκτελεστική εξουσία πρέπει να σέβεται την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης Και μάλιστα πρέπει να ενισχυθεί αυτή η ανεξαρτησία και να αποκοπεί ο ομφάλιος λώρος με τις επιλογές από το υπουργικό συμβούλιο». Κατά τον Κ. Χρυσόγονο, «κριτική μπορεί να γίνεται ακόμη και από κυβερνητικά στελέχη, αλλά να γίνεται με αυτοσυγκράτηση ώστε να μην μπορεί να παρερμηνευτεί ως προσπάθεια επηρεασμού και παραβιάσεως της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης. Πρέπει λοιπόν τα κυβερνητικά στελέχη να αυτοσυγκρατούνται».

Ερωτηθείς ειδικά για την τοποθέτηση της μέχρι πρόσφατα προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, στο Μαξίμου, ο Κ. Χρυσόγονος επεσήμανε: «Πιστεύω ότι πρέπει να αποφεύγονται τοποθετήσεις ανωτάτων δικαστικών ή έστω προσφάτως αφυπηρετησάντων ανωτάτων δικαστικών λειτουργών σε θέσεις οι οποίες υποδηλώνουν εμπιστοσύνη είτε προς την κυβερνητική εξουσία είτε προς κόμματα». Δεν είναι το μόνο παράδειγμα αυτό (σ.σ. με την κυρία Θάνου) είπε φέρνοντας και το παράδειγμα της τοποθέτησης του Χαράλαμπου Αθανασίου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.

«Το ότι έγιναν λάθη από τη μια πλευρά, δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνονται και από την άλλη.

Πρέπει να διαφυλάξουμε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης» είπε με έμφαση ο Κ. Χρυσόγονος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...