Εκκλησία

Παπα-Ανδρέας Κεφαλογιάννης: Στην Κρήτη βασιλιάδες είναι ο Χριστός, η Παναγία και η Ορθοδοξία (ΦΩΤΟ & ΒΙΙΝΤΕΟ)

Ξεχωριστή παρουσία στην τελετή λήξης του Σκακιστικού τουρνουά Ιδαίον Άντρο ήταν αυτή του π.Ανδρέα Κεφαλογιάννη που δήλωσε τη στήριξη της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στις δράσεις του Σκακιστικού Ομίλου, ενός από τα υγιέστερα κομμάτια της Ανωγειανής κοινωνίας όπως ανέφερε. Παράλληλα ο π. Ανδρέας προσέφερε σε κάθε ενήλικα συμμετέχοντα του τουρνουά, από μια τσάντα με παραδοσιακά βότανα και σε κάθε παιδί από ένα κομποσκοίνι και ένα μικρό σταυρό για να τα προσέχουν όπως ανέφερε. Στην ομιλία του που χειροκροτήθηκε θερμά ο π. Ανδρέας Κεφαλογιάννης τόνισε τα εξής:

“Αγαπητοί μας φίλοι, αδέρφια, αγωνιστές και συναγωνιστές. Το ευχαριστώ που βρεθήκατε πάλι μαζί μας αλλά και η χαρά της αντάμωσης είναι δεδομένο. Όπως δεδομένο είναι ότι εδώ στα Ανώγεια, στον ορεινό Ψηλορείτη, στην Κρήτη, η ευγενής άμιλλα και ο σεβασμός από τον ένα στον άλλο είτε πρόκειται για άνθρωπο είτε πρόκειται για παίκτη, αποτελεί μια μεγάλη αλήθεια. Σας λέμε γεια και καλή αντάμωση, με την ευχή πέρα από υγεία, να έχετε πάντα νίκες, στην καθημερινότητα και τη ζωή σας με το δεδομένο ότι κάθε κίνηση στη σκακιέρα της ζωής, θα φέρει ως αποτέλεσμα Ματ. Σε κάθε ένα και σε οτιδήποτε σταθεί εμπόδιο στην ανθρωπιά σας, στον πολιτισμό, την ευγένεια και στα όνειρα σας. Από όποια θέση και αν παίζετε το υπέροχο αυτό παιχνίδι, με σύμμαχο τη ζωή , είτε ως στρατιώτες είτε φέροντες αξιώματα, να θυμάστε πως ο πύργος καθενός ξεχωριστά είναι η πίστη του, μέσα από την οποία υπερασπίζεται τη βασίλισσα και το βασιλιά, που για εμάς εδώ στη Κρήτη είναι η Παναγία, ο Χριστός και η Ορθοδοξία. Με σεβασμό λοιπόν στο Θείο, στον άνθρωπο και στην ίδια τη ζωή, ας ανταμώσουμε και πάλι μόλις ο χρόνος το φέρει για να συμπράξουμε και να συμπάιξουμε αγκαλιάζοντας ο ένας τον άλλο. καλή αντάμωση, πάντα ψηλά!

Η ενορία μας, η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου θέλοντας να στηρίξει με το δικό της τρόπο τις δραστηριότητες των παιδιών του Δ.Σ του Σκακιστικού Ομίλου Ανωγείων, βλέποντας και πόσο σημαντικό είναι για τα παιδιά και τον τόπο μας, αλλά και πόσους ευγενείς σημαντικούς ανθρώπους και πολιτισμούς σμίγει αυτός ο σύλλογος, θα προσπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας να στηρίξουμε το έργο τους. Ένα μικρό δώρο σήμερα για τους ενήλικες συμμετέχοντες στο σκακιστικό τουρνουά, με κάποια βότανα της περιοχής μας, και στα μικρά παιδιά θα δώσω από τον “καπετάνιο” μου τον Άγιο Γεώργιο ένα κομποσκοίνι για το χέρι και ένα σταυρουλάκι να τα προσέχει. Να είστε καλά..” ολοκλήρωσε ο π.Ανδρέας.

Δείτε εδώ τον χαιρετισμό του π.Ανδρέα:

https://youtu.be/epOuhP4U33U

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...