Οικονομία

Πέντε φορές περισσότερες οι πτωχεύσεις στην Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης

Στην πρώτη θέση των 22 χωρών που παρακολουθεί η εταιρία ασφάλισης πιστώσεων Atradius παραμένει η Ελλάδα και το 2017 παρά την πρόβλεψη της ίδιας εταιρείας για αποκλιμάκωση 2% μέσα στο έτος.

Έτσι η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει 5 φορές περισσότερες πτωχεύσεις σε σχέση με την πρό κρίσης περίοδο έναντι 4 στην Πορτογαλία, 2,4 στην Ιταλία, 2,2 στην Ιρλανδία και 2 φορές στην Ισπανία, όπως γράφει η Καθημερινή.

Η πτώση κατά 2% που εκτιμάται ότι θα καταγραφεί στη χώρα μας είναι η μικρότερη αποκλιμάκωση που παρατηρείται μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης.

Οι κλάδοι των τροφίμων και των ηλεκτρονικών αναμένεται να είναι μεταξύ αυτών που θα καταγράψουν μείωση των πτωχεύσεων, ενώ οι πτωχεύσεις στον κατασκευαστικό κλάδο, στον κλάδο της ένδυσης και των μηχανών, αναμένεται να παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα.

Η πιστωτική επέκταση αναμένεται να παραμείνει ασθενική και το 2017, καταγράφοντας οριακή αύξηση κατά 0,7%, ενώ για το 2018 η πρόβλεψη είναι για πιστωτική επέκταση της τάξεως του 2,1%. Η πρόβλεψη, ωστόσο, είναι αισιόδοξη στον βαθμό που βασίζεται στην προοπτική για ταχεία εξάλειψη των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων και στην αποπληρωμή των υποχρεώσεων που έχει το Δημόσιο προς τον ιδιωτικό τομέα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...