Πολιτική

Ο Σκανδαλίδης καλεί Σημίτη, Παπανδρέου, Βενιζέλο να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την παράταξη

Να διαθέσουν όλες τις δυνάμεις τους για την ενότητα της παράταξης και να συμμετέχουν ενεργά στις προσπάθειες για την αναγέννησης της, πέρα από το ζήτημα της δικαίωσης των διαδρομών τους, κάλεσε τους Κώστα Σημίτη, Γιώργο Παπανδρέου και Ευάγγελο Βενιζέλο ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, κατά την ομιλία του στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ο κ. Σκανδαλίδης τόνισε πως χρειάζεται ένα νέο συμβόλαιο με τον λαό, σημειώνοντας πως σήμερα που δεν φαίνονται στον ορίζοντα χαρισματικοί ηγέτες μπορεί να το συνάψει ένα συλλογικό σχήμα και ο μόνος δρόμος είναι η αναγέννηση της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης.

Πρότεινε ένα νέο πρότυπο ηγεσίας, χωρίς αρχηγισμούς και τακτικές του παρελθόντος που διασπούν το χώρο, και μια σύνθεση του παλιού με το νέο.

Επίσης, άφησε αιχμές σε βάρος πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που «παριστάνουν», όπως είπε το «νέο», λέγοντας πως αν θεωρούν «παλιό» τη Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν είναι το «νέο» αυτοί που έγιναν «καρεκλοκένταυροι της εξουσίας», μέσα από το «παλιό».

Ο κ. Σκανδαλίδης είπε ότι το πολιτικό και ηθικό μέγεθος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι μεγαλύτερο από αυτό που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις και γι' αυτό, όπως υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης τους καλεί να πανε μαζί του και ο κ. Τσίπρας να συγκροτήσουν την προοδευτική συμμαχία.

Παρουσίασε τέλος το πρόγραμμα "Ελλάδα", για το οποίο είναι υπεύθυνος και το χαρακτήρισε ως τη σύγχρονη εναλλακτική πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε μια νέα εποχή που πρέπει η Ελλάδα να πετύχει μια νέα ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...