Ρωσία

Ο Πούτιν στα εγκαίνια της διεθνούς αεροπορικής έκθεσης στην Μόσχα

Άρχισε σήμερα στο προάστιο της Μόσχας Ζουκόφσκι, στο αεροδρόμιο Ράμενσκογιε, η 13η Διεθνής αεροπορική και διαστημική έκθεση, MAKS-2017 η οποία θα διαρκέσει έως τις 23 Ιουλίου και στην οποία παρουσιάζονται τα τελευταία ρωσικά επιτεύγματα στον τομέα της αεροδιαστημικής βιομηχανίας, όπως και εκθέματα άλλων χωρών.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος στον χαιρετισμό που απεύθυνε είπε πως η Ρωσία είναι ανοιχτή στη αμοιβαία επωφελή συνεργασία στον τομέα της αεροδιαστημικής με άλλες χώρες. Μαζί με μέλη της ρωσικής κυβέρνησης παρακολούθησε επιδείξεις πτήσεων σύγχρονων ρωσικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, ενώ κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στου χώρους της έκθεσης κέρασε παγωτό τα μέλη της ρωσικής κυβέρνησης που τον συνόδευαν.

Η έκθεση διοργανώνεται με πρωτοβουλία της εταιρείας "Aviasalon" του κρατικού ομίλου Rostec κάθε δύο χρόνια. Φέτος στην έκθεση συμμετέχουν 798 εταιρείες από 26 χώρες και αναμένεται να την επισκεφθούν περίπου 73.000 επισκέπτες που ασχολούνται επαγγελματικά με την αεροδιαστημική βιομηχανία.

Για πρώτη φορά διοργανώθηκε πριν από 25 χρόνια, το 1993,αλλά τότε ξεκίνησε με την επωνυμία "Mosaeroshow", ενώ γίνονταν σε τρία διαφορετικά αεροδρόμια στα προάστια της Μόσχας. Το 2019 η διεθνής αεροπορική έκθεση MAKS-2017 ενδέχεται να διοργανωθεί στο αεροδρόμιο "Κουμπίνκα". Ωστόσο όπως επισημαίνει η εφημερίδα Vedomosti παρότι δεν έγινε έκθεση παρόμοια με τις εκθέσεις Λα Μπουρζέ και Φαρνμπόρο, μέσα σε 25 χρόνια κατάφερε να συμπεριληφθεί στις πέντε μεγαλύτερες αεροπορικές εκθέσεις που διοργανώνονται παγκοσμίως και να έχει το ρεκόρ στον αριθμό επισκεπτών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...