Κυπριακό

Ο Άιντε ζήτησε να κληθούν στην Ελβετία Τσίπρας και Γιλντιρίμ

Με το “καλημέρα” ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άιντε ζήτησε την έλευση των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της Τουρκίας, Αλέξη Τσίπρα και Μπιναλί Γιλντιρίμ, στην Ελβετία, προκειμένου να συμμετάσχουν στη διάσκεψη.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το «mignatiou.com» την πρόταση απέρριψαν ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Επίσης αρνητικός ήταν και ο αντιπρόσωπος της Βρετανίας.

Δόθηκαν τα έγγραφα για εγγυήσεις και ασφάλεια

Στο μεταξύ, δόθηκαν στον Έσπεν Μπαρθ Άιντε στην παρουσία όλων των πλευρών τα έγγραφα για την ασφάλεια και εγγυήσεις και στη συνέχεια με την αποχώρηση των εγγυητριών δυνάμεων, οι δύο κοινότητες έδωσαν τα έγγραφα τους στον ΟΗΕ για τα υπόλοιπα θέματα για την εσωτερική πτυχή του Κυπριακού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο Άιντε θα κάνει αντίγραφα και θα δώσει στην ε/κ και τ/κ πλευρά τα έγγραφα για τα εσωτερικά θέματα και αντίγραφα για τα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεις σε όλες τις πλευρές.

Δεν πρόκειται αυτή τη στιγμή να πραγματοποιηθεί συνάντηση στο τραπέζι 2. Τα έγγραφα θα μελετηθούν από τις πλευρές ενώ ο Άιντα θα πραγματοποιήσει διμερείς μέχρι τις 18:00 όταν και θα γίνει γενικότερη συζήτηση.Στις 19:30 ξεκινά ουσιαστική διαπραγμάτευση στο τραπέζι 1.

Πηγή: Mignatiou.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ