Εκκλησία

Ούτε την κηδεία του Μητροπολίτη Φιλίππων δεν σεβάστηκε ο Μιλήτου Απόστολος και προπαγάνδισε την υπακοή στο Φανάρι!

Ασέβεια; Υπερβολή; Πνευματικός εκτροχιασμός; Πως να χαρακτηρίσει κανείς πλέον την στάση του ούτως ή άλλως προκλητικού το τελευταίο διάστημα Μητροπολίτη Μιλήτου Απόστολου;

Δεν το χωράει ανθρώπου νους πως είναι δυνατόν στην προσλαλιά του κατά την εξόδιο ακολουθία του αδικοχαμένου μακαριστού Μητροπολίτου Φιλίππων Προκόπιου δεν σεβάστηκε ούτε το πένθος ούτε την οδύνη και προτίμησε να προπαγανδίσει με τον χειρότερο τρόπο την υπακοή στο Φανάρι!

Αφού ενέπλεξε το εγκώμιο του κοιμηθέντος έφτασε στην σχέση του με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και επέμενε να μας θυμίζει το πρωτείο του κ.Βαρθολομαίου(!) και την σχέση του με τις “Νέες Χώρες”.
“Προς την Μητέρα Εκκλησίαν της Κωνσταντινουπόλεως επεδείκνυεν αέναον ευγνωμοσύνην και ηγάπα Αυτήν. Εις τον Πατριάρχην Βαρθολομαίον είχεν ιδιαιτέραν ευλάβειαν και εκτίμησιν και έτρεφεν ιδιαίτατον σέβας. Ετίμα τον Πρώτον της Ορθοδοξίας και ανεγνώριζε εν τω προσώπω αυτού πλείστα όσα και μοναδικά χαρίσματα. Ήτο σαφής και ξεκάθαρος όσον αφορούσε την υπόστασίν του ως Μητροπολίτου της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου. Εσέβετο την πρώτην Εκκλησίαν, ανεγνώριζε δε εις Αυτήν τα δίκαια και τα υπό των Ιερών Κανόνων και των Οικουμενικών Συνόδων αποδοθέντα Αυτή προνόμια” είπε ο Μητροπολίτης Μιλήτου ο οποίος ήταν και εκπρόσωπος του Οικ. Πατριαρχείου στην εξόδιο ακολουθία.

Ενώ σε άλλο σημείο έβγαλε και χολή για όσους...πικραίνουν το Πατριαρχείο: “Πολλάκις εις τας συζητήσεις του επανελάμβανε το του μακαριστού Σάρδεων Μαξίμου: «Όσο κι αν σε πικραίνουν τα πρόσωπα, ποτέ μην προδώσης τον Θεσμόν», αναφερόμενος ασφαλώς εις τον θεοίδρυτον θεσμόν της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως και βεβαίως εις τα πρόσωπα εκείνα τα οποία δεν εκλείπουν εκ του αρχιερατικού δολίχου, άτινα μόνον πίκραν και πόνον αντιπροσφέρουν”

Πραγματικά απαράδεκτος!

Διαβάστε ολόκληρη την προσλαλιά του εδώ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ