Κυπριακό

Οι κοινές δηλώσεις Κασουλίδη- Κοτζιά για το «ναυάγιο» στο Κυπριακό και την ΑΟΖ (βίντεο)


Μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου, ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Κοτζιάς, μετέβη στο Υπουργείο Εξωτερικών, όπου παρακάθισε σε γεύμα εργασίας με τον Κύπριο ομόλογό του, Ιωάννη Κασουλίδη.  

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου, τις περισσότερες εδέχθη ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος εδέχθη σωρεία ερωτήσεων από Κύπριους δημοσιγράφους, αναφορικά με τα πεπραγμένα που οδήγησαν στο "ναυάγιο" του Κραν Μοντανά. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων ο κ. Κοτζιάς ανεφέρθη στο ευρύ φάσμα της ενεργούς διπλωματίας που πρέπει από όσους εμπλέκονται να γίνει αντιλήτπο, όπως είναι η διπλωματία των πολιτών και των φορέων τους, οι διπλωματία με ανοικτές ή κλειστές πόρτες, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί διεξοδικά στις διάφορες προσωπικές επικρίσεις που εδέχθη, ειδικά στην Κύπρο, για τον τρόπο που διαπραγματεύεται στο Κυπριακό.

"Όσο ενοχλητικές κι αν είναι οι προκλήσεις της Άγκυρας, είναι διαχειρίσιμες" ανέφερε στο τέλος χαρακτηριστικά ο ΥΠΕΞ, Ιωάννης Κασουλίδης, αναφορικά με τις εντεινόμενες προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ, μετά την έναρξη της γεώτρησης της Total στο τεμάχιο "11".

Ελληνας ΥΠΕΞ: Απροετοίμαστος στην Ελβετία ο Έιντε

Πρέπει να εργαστούμε για να υπάρξει μια νέα ευκαιρία στη διαπραγμάτευση για λύση του Κυπριακού, δήλωσε στη Λευκωσία ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης που έδωσε με τον ομόλογό του της Κύπρου, Ιωάννη Κασουλίδη.

Ο κ. Κοτζιάς είπε ότι καταλογίζει στον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ότι ήταν απροετοίμαστος στη διάσκεψη στην Ελβετία.

Σημείωσε ότι η νέα ευκαιρία που πρέπει να δοθεί για το Κυπριακό πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένη και αποτελεσματική.

Ο κ. Κασουλίδης στις δικές του δηλώσεις είπε ότι στο Κραν Μοντάνα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Έλληνας ΥΠΕΞ έδωσαν τη μάχη σε πεδίο που δεν δόθηκε ποτέ ξανά, εκείνο δηλαδή των εγγυήσεων, των επεμβατικών δικαιωμάτων και της ασφάλειας.

Δείτε αναλυτικά τις κοινές τους δηλώσεις:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ