Κόσμος

Οι ΗΠΑ «πάγωσαν» την περιουσία του Μαδούρο - Δικτάτορας που αδιαφορεί για τη θέληση του λαού

Στη λήψη μέτρων προσωπικά κατά του Νίκολας Μαδούρο, τον οποίο χαρακτηρίζει δικτάτορα, προχώρησε η αμερικανική κυβέρνηση μια ημέρα μετά τις «ματωμένες» εκλογές για τη νέα Συντακτική Συνέλευση.

Όπως παρατηρεί το Bloobmerg πρόκειται για μια ασυνήθιστη κίνηση κατά ξένου ηγέτη καθώς το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε το «πάγωμα» των προσωπικών περιουσιακών στοιχείων του ηγέτη της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ ενώ παράλληλα απαγορεύεται στους Αμερικανούς να έχουν οποιεσδήποτε συναλλαγές μαζί του.

«Οι παράνομες εκλογές της Δευτέρας επιβεβαιώνουν ότι ο Μαδούρο είναι δικτάτορας που αδιαφορεί για τη θέληση του λαού της Βενεζουέλας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

«Με την επιβολή μέτρων κατά του Μαδούρο οι ΗΠΑ κάνουμε σαφή την αντίθεση μας στις πολιτικές του καθεστώτος του και τη στήριξή μας στο λαό της Βενεζουέλας που αναζητά την επιστροφή της χώρας σε μια πλήρη και πρόσφορη δημοκρατία».

Σε πρώτη φάση δεν υπήρξε - αν και ζητήθηκε - αντίδραση από το γραφείο του Μαδούρο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...