Ρωσία

Μήνυμα κυριαρχίας με μαζικές ναυτικές παρελάσεις στέλνει η Ρωσία: Δείτε ζωντανά τους εορτασμούς για την «Ημέρα του Ναυτικού» (βίντεο)


Μήνυμα αποφασιστικότητας, ικανότητας και κυριαρχίας έστειλε η Ρωσία με την Κίνα να δηλώνει παρών. Οι εορτασμοί για την μνήμη των ναυτικών νικών της Ρωσίας πραγματοποιούνται παραδοσιακά την τελευταία Κυριακή του Ιουλίου με παρελάσεις από τους στόλους του Ειρηνικού, του Βορρά, της Βαλτικής, της Μαύρης Θάλασσας αλλά και του στολίσκου της Κασπίας.

Παρέλαση διοργανώθηκε στα ανοικτά της Αγίας Πετρούπολης, στον κόλπο της Φινλανδίας και τον ποταμό Νέβα, στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ στη Βαλτική, στο Βλαδιβοστόκ στη ρωσική Άπω Ανατολή, στην Κριμαία ακόμα και στη Συρία, στη ναυτική βάση Ταρτούς, όπου έλαβαν μέρος έξι πλοία, συμπεριλαμβανομένου και ντιζελοκίνητου υποβρυχίου νέας γενιάς τύπου «Κρασνοντάρ».

O πρόεδρος της Ρωσία ονόμασε την "Ημέρα του Ναυτικού" ως "αναβίωση των ναυτικών παραδόσεων της Ρωσίας"!

"Εχουμε αποφασίσει να αναβιώσουμε την κύρια ναυτική παρέλαση στην Α.Πετρούπολη. Σας διαβεβαιώ πρόκειται για μια αποκατάσταση, αναβίωση των παραδόσεων μας, 100 έτη πριν".

Συνολικά 50 πλοία και υποβρύχια και 40 αεροσκάφη και ελικόπτερα λαμβάνουν μέρος.

Δέος προκαλούν πλοία όπως  το πυρηνοκίνητο καταδρομικό "Μέγας Πέτρος", το μεγαλύτερο υποβρύχιο του κόσμου Dmitry Donskoy, η φρεγάτα Admiral Makarov και τα υποβρύχια Veliky Novgorod και Vladikavkaz.

Στη ναυτική παρέλαση συμμετέχουν και τα πολεμικά πλοία της Κίνας όπως η κορβέτα Hefei, η φρεγάτα Yuncheng και το βοηθητικό πλοίο Luoma Lake.

Su-33K, MiG-29K, Su-24M, Su-30SM, MiG-31BM, Il-38, Tu-124M, Ka-52K Katran, Ka-27, Ka-29, Mi-8 και Mi-24VP "σκεπάζουν" τον ουρανό.

Η δημιουργία του κανονικού ρωσικού Ναυτικού χρονολογείται από την βασιλεία του Μεγάλου Πέτρου.

Δείτε στο βίντεο τις παρελάσεις για την Ημέρα του Ναυτικού παρουσία του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

 

https://sputniknews.com/services/video/embed/1056003760-1056003804.html

https://www.youtube.com/watch?v=zuzoYqYisYEhttps://www.youtube.com/watch?v=6-nMd1vtNE8

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης